No more spam

Spread the love -


Yay! Vi mottok _masse_ spam på hoysater.net domenet vårt og vi har prøvd en mengde forskjellige løsninger. Min mor stakkar på sitt 56k modem kunne bli sittende i flere timer og laste ned mail, meldingen “laster ned mail nr 3 av 754” er ikke noe pent syn. Vi har prøvd server basert mail-vasking, hvitlister, svartelister, svarteliste-servere og filtrering vha ordlister men ingenting har løst problemet skikkelig.

For noen dager siden snakket jeg men en som anbefalte Google Apps, jeg testet litt og hoppet i det. Nå har vi aktivert Google Mail hosting og endret MX postene på DNS slik at de peker på Google. Googles spam filter fungerer kjempeflott, og alle i familien min har fått en 2,8GB (stiger fortsatt) konto hver! Kalenderen er ganske morsom også.

Jeg håper snart vi kan gjøre noe med mailsystemet på internet, det finnes altfor mange åpne servere der ute som kan misbrukes, rett og slett for dårlig konfigurerte servere. Mange av de som har satt opp serverne sine skikkelig, ja de er ofte spammere…


Spread the love -

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

One thought on “No more spam

  • 25 January 2008 at 15:30
    Permalink

    Lucky me, I have never experienced such a nightmare with spams. I have an assumption though; by and large, the internet user in third world country are not exposed to such a threat because they tend to communicate (via email) with friends othen than US or Europe, where spam becaome quite an issue.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.