Takk til Library of Congress!

Spread the love -

Library of Congress har lagt ut tusenvis av gamle bilder publisert på 1890 til 1900-tallet, blandt dem er det mange fra Bergen. De er utrolig flotte og er en liten del av en stor samling med fargede bilder. På den tiden var dette samleobjekter og brukt som suvenirer etter å ha vært ute og reist. Til nå har man måtte kjøpe slike samlinger på DVD men nå ligger alle gratis på flicker. Utrolig herlige bilder.

Jeg elsker å titte på dem og sammenligne dem mot nyere bilder, for å se hvor forandret byen er. På et av bildene så kan man se 2 ting som bystyret i dag drømmer om, piret på fisketorget som ble fjernet, og trikkesporet som også er fjernet. Bergen er i bakvendtland.

Her er noen av bildene bildene :

Det siste er et jeg tok i august, la det til her for morro skyld for å sammenligne litt. Håper jeg klarer å finne noen bedre.


Spread the love -

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.