Windows 7 og Lenovo T400

Spread the love -

Endelig er jeg kjempefornøyd med min (Thinkpad) Lenovo T400. Jeg slet lenge med Vista og oppgraderte til XP, da gikk det forsåvidt greit men jeg ble aldri fornøyd.

Nå har jeg installert Windows 7 Enterprise, det går så det suser. Lett å installere og norsk pakke var grei å få inn. Det eneste jeg stresset med var switchable graphics eller byttbar grafikk som de kaller det. Siden T400 har to skjermkort og jeg bruker xdvi når jeg docker maskinen så fikk jeg problemer. Maskinen nektet å vise på eksterne skjermer når jeg brukte docking. Det jeg gjorde var til slutt å disable switchable graphics i BIOS, installere Lenovo systemoppdatering og installere alle driverne, Vista driverne gikk greit bortsett fra fingeravtrykk-leseren. Vær obs på at det er lurt å hoppe over Vista-patchene, de lager litt krøll.

Når jeg hadde fått inn alle oppdateringer så bootet jeg og endret bios tilbake. Likevel fikk jeg bare svart skjerm. Til slutt fant jeg ut at jeg måtte høyreklikke batteriikonet ved klokken, velge byttbar grafikk (Switchable graphics) og høy ytelse – da gikk det bra!

Nå er jeg endelig kjempefornøyd med PC’en, Windows 7 er knallbra. Som du ser under i “lignende poster” så har jeg brukt en del tid på dette…

Ser at ITavisen skriver at folk er fornøyd med minnebruket, selv har jeg 4GB og trenger nok det når jeg skal utvikle for sql-servere etc men det er utrolig gøy at folk har klart seg med noen få hundre MB. Det betyr at hvem som helst i prinsippet trygt kan kjøre Windows 7. Gleder meg til å prøve på flere PC’er.

Her er artikkelen på Itavisen : Windows 7 kjører på 96MB Minne

Oppdatering : Den 9. september kom det en ny versjon av ATI driverne til skjermkortet. Det er versjon 03.00.0741, de fungerte utmerket til Windows 7 og man får en følelse av at det meste blir standard Windows 7. Man kan bruke de vanlige programmene for skjerminstillinger etc. Men jeg måtte knote litt for å finne ut av det, det er fremdeles litt uvant.

Oppdatering: Nå har jeg fått akselerometeret til å virke også, det var moro!

Oppdatering: Nå er version 4 av Lenovo update kommet, den kjenner igjen Windows 7 og vil oppdatere deretter.Spread the love -

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

9 thoughts on “Windows 7 og Lenovo T400

 • 14 August 2009 at 10:38
  Permalink

  I am having some difficulties with the switchable graphics. When I dock my pc and boot I have to manually enable high performance to get my xdvi display to work. I hope there will be a fix to this.

  Reply
 • 28 August 2009 at 14:48
  Permalink

  hi, i’m currently working on the setup of my T400 with win7, but i cannot follow your installation procedure.

  which updater from lenovo did you use? the one for vista? if i start that one, than the update brings up everything for vista 64bit (i have win7 ult 64 bit installed).

  currently i cannot get the ati-card running. but i need this as i’m most of the time on workplaces with docking station, so the switchable feature is not the highest priority at the moment.

  Reply
  • 28 August 2009 at 15:41
   Permalink

   I used the one for Vista. The Lenovo software thinks you are running Vista, ignore that. But only install the drivers, not the ones named “Windows Vista update module”.

   I guess it will take a while before the software recognize that we run Windows 7 and not Vista, it just checks some version number now.

   Reply
 • 25 November 2009 at 15:29
  Permalink

  I just completed the upgrade on a t400 to windows 7. I did a clean install and then used the ThinkVantage System Update 4.0 this will update and download all the needed drivers and is very easy.

  Reply
  • 26 November 2009 at 10:05
   Permalink

   Thanks Phil for the heads up, I didn’t know it was released yet. It worked like a charm. 🙂

   Reply
 • Pingback:New year – new possibilities | Øblog

 • 16 August 2010 at 7:09
  Permalink

  I had windows 7 on my thinkpad x61s and it worked great after downloading all the software updates. Did T400 come out before the x61s or after?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.