Endelig er jeg kjempefornøyd med min (Thinkpad) Lenovo T400. Jeg slet lenge med Vista og oppgraderte til XP, da gikk det forsåvidt greit men jeg ble aldri fornøyd.

Nå har jeg installert Windows 7 Enterprise, det går så det suser. Lett å installere og norsk pakke var grei å få inn. Det eneste jeg stresset med var switchable graphics eller byttbar grafikk som de kaller det. Siden T400 har to skjermkort og jeg bruker xdvi når jeg docker maskinen så fikk jeg problemer. Maskinen nektet å vise på eksterne skjermer når jeg brukte docking. Det jeg gjorde var til slutt å disable switchable graphics i BIOS, installere Lenovo systemoppdatering og installere alle driverne, Vista driverne gikk greit bortsett fra fingeravtrykk-leseren. Vær obs på at det er lurt å hoppe over Vista-patchene, de lager litt krøll.

Når jeg hadde fått inn alle oppdateringer så bootet jeg og endret bios tilbake. Likevel fikk jeg bare svart skjerm. Til slutt fant jeg ut at jeg måtte høyreklikke batteriikonet ved klokken, velge byttbar grafikk (Switchable graphics) og høy ytelse – da gikk det bra!

Nå er jeg endelig kjempefornøyd med PC’en, Windows 7 er knallbra. Som du ser under i “lignende poster” så har jeg brukt en del tid på dette…

Ser at ITavisen skriver at folk er fornøyd med minnebruket, selv har jeg 4GB og trenger nok det når jeg skal utvikle for sql-servere etc men det er utrolig gøy at folk har klart seg med noen få hundre MB. Det betyr at hvem som helst i prinsippet trygt kan kjøre Windows 7. Gleder meg til å prøve på flere PC’er.

Her er artikkelen på Itavisen : Windows 7 kjører på 96MB Minne

Oppdatering : Den 9. september kom det en ny versjon av ATI driverne til skjermkortet. Det er versjon 03.00.0741, de fungerte utmerket til Windows 7 og man får en følelse av at det meste blir standard Windows 7. Man kan bruke de vanlige programmene for skjerminstillinger etc. Men jeg måtte knote litt for å finne ut av det, det er fremdeles litt uvant.

Oppdatering: Nå har jeg fått akselerometeret til å virke også, det var moro!

Oppdatering: Nå er version 4 av Lenovo update kommet, den kjenner igjen Windows 7 og vil oppdatere deretter.