Kickoff i Berlin

Nok et vellyket kickoff er over, denne gangen var vi i Berlin. Det var en fantastisk opplevelse og jeg lærte masse om byens historie. Det er synd at de har prøvd å renske bort alle spor, heldigvis har enkelte grupperinger klart å stoppe dem fra å fjerne alt. Men jeg forstår jo litt at de ønsker å heller se framover – for hvorfor skal vi bestemme at Berlin skal være et eneste gigantisk museum.

Hotellet vårt lå i nærheten av Alexander Platz, en mindre koselig plass med masse betong og brede veier. Men innerst inne i hjertet av Berlin fant vi igjen de koselige små bygningene – de jeg forbinder med gamle tyske byer.

Vi gikk en masse, tok trikken, tog, undergrunnsbaner og busser – jeg tror vi til slutt var over alt. Jeg tok mange bilder men her er min favoritt. Hundrevis av snømann nær katedralen:

Her er fra et lite område hvor mye av mur, tårn og infrastruktur er intakt. Tilogmed sikringsboksen som røk i sin tid står igjen. Her har mange prøvd å komme seg over, uten hell.

Vi besøkte en av Stasi-bygningene også, her ble folk som var blitt arrestert tatt inn og avhørt. En kunstner spurte folk i Berlin om hva de ønsket å vite om dette bygget. Spørsmålene deres har blitt trykket opp på skilt rundt bygget, som feks “Hvem hørte skrikene fra dette huset?”, “Hvem var skyggene i vinduene?”, “Når begynte sulten deres?”.

Vi besøkte også spøkelse-stasjonene, Checkpoint Charlie etc, mye spennende å se men jeg synes det var dumt at vi gikk glipp av bunkerne og undergrunns-systemet. Guiden vi hadde en dag var veldig flink, han hadde mye bra å fortelle. Jeg var ikke klar over at så mange var på Stasis lønningsliste, tenk at så mange som hver 6. innbygger utførte oppgaver for Stasi. Ikke rart man var mistenksom på hverandre. Stakkars mennesker.

Ellers var det mye fine bygninger å se, her er katedralen i Berlin (Berlin Dom) sett fra DDR Museumet, jeg har sydd sammen en del bilder til ett:

Har du sett større byinngang enn dette? Dette er det som skulle ønske kommunistledere velkommen når de kom på besøk til Berlin:

Det har vært et ønske i Berlin om å rive dette også, men siden det er så mange som bor der så har de fått avslag.

Her er det kjente tv-tårnet i Berlin, jeg prøvde å ta bilde av “Guds hevn”, korset som dukker opp når solen skinner på tårnet. Kommunistene håpet jo på at tårnet skulle bli et maktsymbol, uten korset men den gang ei. De prøvde desperat forskjellige malingtyper men de klarte ikke å forhindre refleksen.

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

2 Responses

  1. marit says:

    Flotte bilder Øyvind

  2. Fjordlykke says:

    For en spennende tur du har hatt!
    Gleder meg til å vise bildene til tysklæreren:)
    .-= Festus og Lillepus´s last blog ..Mitt beste funn også! Kenwoodmaskin i drømmedesign. Nydelig lyseblå og hvit! =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.