Cupri Sulfas – gode gamle dager

Spread the love -

copper sulfate I dag ble jeg minnet om krystallene jeg lagde i min ungdom, det var på grensen til at jeg var hektet på det. Jeg har til og med mer igjen i hyllen da jeg så litt etter denne i dag. Jeg kjøpte kobbersulfat (Cupri Sulfas) på apoteket, kokte opp vann og helte vann over i en bolle. Deretter strødde jeg så mye kobbersulfat jeg kunne i vannet så lenge alt ble blandet ut mens jeg rørte. Det er best å koke opp vannet, jo renere vann jo bedre. Det gjør ikke noe om det kommer litt ekstra kobbersulfat i bunnen, det blir en fin start på veksten. Her er et eksempel:

Copper sulfate

Jeg har ikke gjort dette på lenge så jeg har ingen igjen men fant et bilde på Wiki, kanskje på tide å lage ny. 🙂


Spread the love -

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.