55 morgener med Braathens

Braathen poemsI min forrige jobb reiste jeg mye, mest mellom Oslo og Bergen. Midt i pendlingen begynte Braathens (S.A.F.E. i starten) med Morgendikt til kaffen, husker du kampanjen? Jeg har spart på de fleste jeg fikk, jeg syntes det var en kjekk start på dagen. Noen som vet hvor mange Braathens laget?

Tenkte jeg skulle poste noen av favorittene mine her fremover. Vi møtte diktere som Ragnvald Skrede, Rolf Jacobsen, Olav H. Haugen, Herman Wildenvey, Tarjei Vesaas, Tor Jonsson, Jakob Sande, Sigbjørn Obstfelder, Arild Stubhaug, Jan-Magnus Bruheim, Gene Dalby, Stein Mehren, Ingebjørg Kasin Sandsdalen, Cathrine Grøndahl, Inger Hagerup, Halldis Moren Vesaas, etc.

Bildene er også veldig fine, alle er malt av Mette Brun.

Tenkte jeg skulle begynne med et av Arild Stubhaug,

IMG_3199

Stille er det om snøen

Kvitt er landskapet omkring.
Berre vinter.
Vidt utover heile dalen.
Ute er lufta kald.
Om dagen ser eg på trea,
fulle av snø.
Det har vore stille lenge.

Vegane vert brøytte
nesten sikkert kvar morgon.
Mest om natta
har det snøa desse dagane.

Ute møter vi kvarandre
står vi og snakkar
står i kleda våre
i alt kvitt.
Det er godt å stå
godt å gå
godt å koma til husa.

Det er alt.

Berre lite må gjerast.
Bera ved.
Vaska opp.
Måka snø.
Laga englar i snøen.

Det er det einaste.

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.