Å fange opp et jordskjelv på et bilde ved lang lukkertid

issfromnewzealandJeg misunner mennesker som bor i deler av verden hvor de kan se ISS med det blotte øye innimellom sige over seg. Romstasjonen har gått i bane rundt jorden ca 330 til 435km over oss siden 2000 og har vært bemannet 24 timer i døgnet siden da.

1. november skulle den internasjonale romstasjonen ISS over New Zealand, Tim trasket ut og satte opp stativet for å ta noen bilder med lang eksponering. Bildene ble superfine! Men så oppdaget han noe snodig når han zoomet inn, ser du kurvene her?

isscurl_earthquake

Først trodde han at han hadde kommet borti tripoden eller av en eller annen grunn beveget kamera men gjett hva – han fanget opp et jordskjelv!

Nøyaktig på samme tidspunkt dukket det meldinger opp på sosiale medier:

https://twitter.com/kathanator/status/660715000130961412

Og så på GeoNet og nyhetene:

nzeq2

Er det ikke utrolig? For et artig sammentreff!

Orginalbilde er brukt med tillatelse fra Tim.

Flere bilder fra Tim på Instagram:

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.