Amerikansk pøbelspurv erklærer krig

”Men den kommer ut av og til og spiser havregryn og solsikkefrø. Da jager den gjerne bort de andre gråspurvene og grønnfinkene som er her, så den er en typisk amerikaner: litt brautende og med spisse albuer, sier Grønningsæter.”

Denne stakkars hvitkronespurven har forvillet seg til det mørke og skumle landet Norge, her blir den omtalt som pøbel og uønsket amerikaner. Jeg som trodde fugletittere var rolige, snille og overbærende mennesker. Jaja så feil kan man ta. Nå samler fugletittere seg over hele landet, først skal de ta bilder av den men hva skjer så? Kommer de til å ta knekken på den? Jeg håper avisene lager en liten oppfølgerhistorie.


Foto: Eirik Grønningsæter

Tidligere i år leste jeg en rapport om at hvitkronespurven synger 1,5 ganger saktere enn før, muligens pga vegetasjonsendringer men jeg tror det er et ledd i invasjonen, liste seg sakte og rolig inn i Norge, og synge i et ikke så brautende temp for å ikke bli oppdaget. Men planen har nok feilet.

Lenker: DB

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

1 Response

  1. Michelle says:

    I occasionally see these guys. They’re fun to watch and they’re really beautiful, tbh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.