2010 budsjettet er skolens undergang

Budsjettet for 2010 var et trist og kjedelig lesestoff. Jeg er opptatt av barns utdannelse for tiden og ble ekstra skuffet da jeg så at det bare var et lite avsnitt for dette i budsjettet. “Elever i barneskolen skal få én time mer undervisning i uken.” Hallo? Skolene våre er i ferd med å forfalle, både med tanke på teknisk standard og innholdkvalitet. Skoler som ikke har råd til tau på et av lekestativene, skoler som må låne bøker av andre skoler, skoler som ikke er i godkjent teknisk stand, lærere som er utbrent, elever blir mobbet og møter opp på skolen med våpen, lærere ser ikke en gang på leksene til barna. Og så tror politikerne våre at alt dette skal de løse ved å gi elevene en time mer undervisning i uken og litt leksehjelp? Jaja.. Det verste er at det kun er et fåtall av skolene som til slutt får råd til å tilby dette. Det skriver ikke avisene om.

28 millioner er satt av til opprusting av skolene.

Skolene har et etterslep på flere titals milliarder på vedlikehold av skolebygg, de er tom for midler og skolene får midlertidige dispensasjoner til å drive skole. Hva rekker 28 millioner til? Jo nye dørhåndtak på lærertoalettene. Her snakker politikerne om hvor heldig vi er som får bo i Norge og hvor bra budsjettet er og så sitter det elever rundtomkring i Norge og fryser i vintertimene, enkelte kan tilogmed dulte borti med foten så går den gjennom veggen.

Avgifter og alt slikt var helt greit synes jeg, vi må jo alle være med å dra lasset, og det var kjekt å se at de satser på veier til biler – fordi kollektivtransport kan vi ikke i Norge.

Vi har en kjempelav arbeidsledighet i Norge, hipp hurra. Om 20 år vil den tredvedobles fordi ingen av våre barn fikk skikkelig utdannelse. Men 30 år er for lang tid å tenke fremover for en politiker – en politiker tenker bare på sin korte karriere før de kan trekke seg tilbake med en lukrativ pensjonisttilværelse.

Folk er så forbaska opptatt av skatter og avgifter, vi må forstå at vi alle må være med. Vil du heller ha 3000 i lavere skatt men dårligere skole til barn? Jeg tror vi har for mange som ville ha valgt de 3000.

Lenker:
Slik oppsummerer Aftenposten
Dagbladet og budsjettet
Kristins oppløftende fremtid
Politiet får noen kroner
Lettere for barn å gå til lege
Bruker mer penger av oljefondet enn Frp hadde turd
En oppsummering
250 millioner fra røykerne
Regn ut skatten din
Levva livet på Toten
Kongelønn
Oljefondet
Et fantastisk år?
De skjulte skatteøkningene
Østfold skal satse på grensekontroll
Østfold skal også satse på kultur

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

6 Responses

 1. Christian says:

  Helt enig med det du sier. Men det største problemet jeg tror er ikke at skolene forfaller, men at det er total mangel på respekt ovenfor lærerne. Det tror jeg blir en stor og komplisert utfordring for samfunnet. Selvom skolene har bra standard og alt av utstyr, så må elevene også sette seg inn mer i skolen og vise respekt. Unge idag har det altfor godt, de er bortskjemte…

  • oyvind says:

   Jeg tror heller at lærerne har mistet virkemidlene sine, de har ikke engang lov til å kaste elevene ut på gangen. Jeg tror det er skylden for at de unge har mistet all respekt for både lærere og voksne.

 2. Joe says:

  Vel… Sånn som du sier det så vil jeg vel si; JA 3000 lavere i skatt imot dårlig skole? kan ikke akkurat si at dagens skole imponerer noe i det heletatt, så det kan jo umulig bli verre?

 3. hmmm says:

  28 millioner satt av til opprustning av skoler? For hele landet? Jessufader, det kommer de ikke langt med…..kommunen her brukte vel over 60 millioner bare for den ene ungdomsskolen, som hadde skreket på oppussing og utvidelser og ombygging i 20-25 år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.