Microsoft Search to Norway|Microsoft Søk til Norge

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]Steve Ballmer is in Norway today talking to our Prime Minister Jens Stoltenberg. Microsoft is moving their head office for Search Technology to Norway. Earlier this year Microsoft purchased the Norwegian Fast Search and Transfer (FAST) established in Trondheim in 1997.

Microsoft’s main office will be in Oslo with branches in Tromsø and Trondheim. On short term they are looking for 50 developers in addition to the 300 they got via FAST.

Exciting news, I look forward to follow MS on this battle against Google and I have to admit that I’m proud of what Norwegian technology can achieve.

Additionally this week Ballmer is visiting european countries to present Microsoft presents to students, free software! Except Visual Studio 2008. 🙂 This is part of the Dreamspark project.
[/lang_en]
[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]
I dag er Steve Ballmer på besøk i Norge, tidligere i dag snakket han med Jens Stoltenberg angående Microsofts etablering i Oslo, Trondheim og Tromsøk. Tidligere i år kjøpte Microsoft Fast Search and Transfer (FAST) som ble startet i Trondheim 1997.

Microsofts hovedkontor blir i Oslo med underavdelinger i Tromsø og Trondheim. På kort sikt skal de ansette 50 utviklere i tillegg til de 300 som var i FAST.

I tillegg til etableringsplanene til Microsoft er Ballmer på en julenisserunde i de europeiske landene, hvor han deler ut avtaler om gratis programvare til studenter. Dette gjelder visstnok alt unntatt Visual Studio 2008.

Spennende nyheter dette, vil de klare å ta opp kampen mot Google? Det er ekstra artig at det er Norsk teknologi bak dette.

Kilder :

NRK
Stoltenbergs kalender
[/lang_nb-no]
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.