More and more moves to Facebook comments|Flere og flere går over til Facebook kommentarer

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]More newspapers and blogs enables Facebook comments instead of native comment systems – what do you think about this?

Is it fair that you have to be a Facebook-user to be able to participate? I have mixed feelings for this, but I understand why they do it. Anonymous commenters have ruined the whole system and made it impossible to manage. Its not fair that a small newspaper has to employ dozens of people only to moderate the comments.

VG, a large newspaper in Norway is testing it out now on their travel-category, I’m excited to follow how people react to it.[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Flere og flere går over til å bruke Facebook-kommentarer istedet for innebyggede eller egenutviklede systemer. Hva synes du om dette?

Jeg har litt blandede følelser for det, er det urettferdig at man må ha en Facebook-konto for å kunne kommentere? Det blir litt som Dagbladet hvor man må betale penger for å kommentere. Men egentlig er jeg glad for å slippe alle de spydige og usaklige kommentarene. Det skader jo tross alt ikke å bare lage en Facebook-konto

Men jeg forstår behovet, anonyme mennesker har ødelagt hele kommentar-prinsippet og nå får vi se konsekvensen. Det finnes alt for mange mennesker som liker å slenge drit/trolle siden de er gjemt bak et kallenavn.

Burde vi heller at en nasjonal digital-id man kunne ha brukt istedet for Facebook? Jeg kjenner mange som liker å kommentere nyheter men som nekter å lage seg en Facebook konto.

Her er VG som prøver ut Facebook-kommentarer, foreløpig på reise-kategorien: Hvor skal du reise? Der skriver de om det nye systemet som er innført på flyplassene, at alle må bevise at de virkelig skal ut å reise når de går gjennom sikkerhetskontrollen. [/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

4 Responses

  1. Charlie sier:

    Jeg skrev inn en kommentar til innlegget på dagbladet, men da det kom opp at jeg måtte kommentere ved bruk av facebook-konto valgte jeg å ikke gjøre det. Jeg ønsker å forbli anonym når jeg skal kommentere på innlegg på nettsider.

  2. Emm sier:

    I consider my Facebook details to be private so I wouldn’t under any circumstances use my Facebook details to comment on a public forum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.