Capturing an earthquake on a long exposure photo|Å fange opp et jordskjelv på et bilde ved lang lukkertid

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]issfromnewzealandI envy people who live in parts where ISS once in a while is visible to the eye. The space station has orbited between 330 to 435km up since 2000 and has been manned all the time since then.

On November 1st The International Space Station was visible from New Zealand, Tim set out to capture a long-exposure shot of ISS passing. It turned out great! He noticed something strange though when he zoomed in, notice the “curls” here?

isscurl_earthquake

At first I thought he moved his tripod by accident or somehow caused a movement but guess what – he recorded an earthquake!

At the same moment he started taking the photos people reported about the earthquake:

https://twitter.com/kathanator/status/660715000130961412

And then on the GeoNet and news:

nzeq2

Isn’t that incredible? What a fun coincident!

Photo is used here with permissions from Tim.

More Photos from Tim on Instagram:

[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]
issfromnewzealandJeg misunner mennesker som bor i deler av verden hvor de kan se ISS med det blotte øye innimellom sige over seg. Romstasjonen har gått i bane rundt jorden ca 330 til 435km over oss siden 2000 og har vært bemannet 24 timer i døgnet siden da.

1. november skulle den internasjonale romstasjonen ISS over New Zealand, Tim trasket ut og satte opp stativet for å ta noen bilder med lang eksponering. Bildene ble superfine! Men så oppdaget han noe snodig når han zoomet inn, ser du kurvene her?

isscurl_earthquake

Først trodde han at han hadde kommet borti tripoden eller av en eller annen grunn beveget kamera men gjett hva – han fanget opp et jordskjelv!

Nøyaktig på samme tidspunkt dukket det meldinger opp på sosiale medier:

https://twitter.com/kathanator/status/660715000130961412

Og så på GeoNet og nyhetene:

nzeq2

Er det ikke utrolig? For et artig sammentreff!

Orginalbilde er brukt med tillatelse fra Tim.

Flere bilder fra Tim på Instagram:

[/lang_nb-no]

//platform.instagram.com/en_US/embeds.js[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.