World going nuts or is it?

A group of youngsters got into a fight earlier today in Oslo, Norway – after a quarrel on Facebook. Many say “oh what have Internet come to” but I think they should reconsider what they think of Facebook. Youngsters today are born with keyboards under their hands, for them Internet is as real as the world we grew up in. The problem I think is that they doesn’t learn to respect and care about eachother the same way “we” were taught – they grow up to think Internet is theirs, no rules. Because their parents are too distanced to Internet and don’t teach them to respect and care about other humans like we do in “real life”.

I think its time to say that life on Internet is the same as real life – otherwise we will never get rid of bad behaviour on Internet. Do you agree?

On Facebook the youngsters agreed to meet in Oslo to settle the quarrel, it ended up with a large fight with weapons. Not firearms but I guess that is next.

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

11 Responses

 1. oppgitt says:

  “gjerningsmennene løp fra stedet”
  politiet har ikke pågrepet noen.

  har vi hørt dette før??

  • oyvind says:

   hehe ja du kan så si. Men nå er jo det ganske lett å spore dem opp da, de fleste av dem var vel med i diskusjonen på Facebook?

   • Hanne says:

    Politiet har nå bevis på hvem som var med pga. diskusjonen – så hvis ikke pilitiet tar tak denne gangen, kommer de aldri til å gjøre det.

    • oyvind says:

     Ja det blir spennende å se hva politiet gjør. Lurer på om vi i fremtiden vil se at folk bryter loven ved å feks forstyrre offentlig orden – på Facebook?

 2. Hiro Protagonist says:

  Du har en rekke gode poenger. Jeg deltok selv på BBSer og har fulgt den digitale verden derfra selv. En ting jeg ikke er helt sikker på er hva du mener med at “politiet må holde tritt”. Fenomenene beskrevet (vold, masseslagsmål) er ikke nye og ble avtalt uten internett før og de blir det fortsatt.

  Dette er kommunikasjon som tilhører den private sfære, det kan alltid unngås å bruke kommunikasjon som kan loggføres og sjekkes i etterkant. Folk som gjør dette via internett havner bare i trøbbel i ettertid og du kan ikke ved å regulere nettet forhindre slik kommunikasjon å finne sted. Det er prisen vi betaler og jeg finner den prisen akseptabel; privat kommunikasjon skal skjermes for innsyn fra ytre krefter. Jeg vil ikke gå inn på ytterligere konsekvenser av dette, men de er alvorlige og svært uheldige for et demokrati.

  Nå har jeg ikke lest tidligere innlegg av deg for å se hvordan du forholder deg til overvåkningsspørsmål, derav tiraden. Jeg tolker det dithen at du er enig med meg at nye medier ikke utgjør problemet og at du mener å rette anslag dit er en uheldig løsning.

  Jeg er derimot uenig at typiske bråkmakere i virkeligheten er bråkmakere på nettet. I dette tilfellet er det mulig, men det er verdt å spørre seg om bevegelsen vekk fra anonymitet på nettet (jmf. dagbladets krav til mobilregistrering, facebook etc.) har negative konsekvenser? Dersom du har fulgt den digitale kommunikasjonen siden BBSene sin tid har du helt sikkert lagt merke til mange ‘kjekkaser’ som ‘gjemmer’ seg bak en følelse av at de er uangripelige bak tastaturet sitt i sine hjem. Dette er trolig ikke den reaksjonen man ville opplevd hvis dette hadde vært konfrontasjoner av den mer ‘tradisjonelle’ typen.

 3. Hiro Protagonist says:

  Ehm. “Dette er kommunikasjon som tilhører den private sfære, det kan alltid unngås å bruke kommunikasjon som kan loggføres og sjekkes i etterkant.”

  Skulle være

  Dette er kommunikasjon som tilhører den private sfære, det kan alltid unngås å bruke kommunikasjon som _IKKE_ kan loggføres og sjekkes i etterkant.

 4. Rune says:

  Nei verden er ikke galere nå. forskjellen er at idag går alt mye fortere. hadde dette vært for 20år siden så hadde det sikkert vært slåsskamp hver helg mellom 2-3stk. før det til slutt hadde eskalert i et liknende tilfelle som dette. ikke beskyld it sammfunnet for slike ting som dette. her i byda så satt ungdommen langs riksveien og skøt med salongrifle på byungdommen når de kom oppover på lørdagskvelden.

 5. Thomas says:

  Jaja, vi blir vel ikke overrasket om det er noen innvandrerungdom med i dette eller hva? Det er verden som er gal, det er innvandringspolitikken.

  Hvor er det Norge jeg vokste opp i spør jeg?

 6. Ukjent says:

  Din dummme tulling! nesodden folk? hva tror du det er? utdlendinger? NORSKE IDN DUMMETULLING! og hvis du så på bildet der, så så du at det var en blek morrasønn på det bildet! og ikke begynn å lek så jævli gammel ” hvor er det norge jeg vokste opp i”.. blir så jævlig irritert over slike gamle feite mennesker!

  -Ukjent.

 7. Anonym says:

  Går selv på trinnet til de fleste ungdommene (fra nesodden) som var med på dette slagsmålet.

  Jeg er enig med dere at dette er skammelig/idiotisk men det er også verdt å huske på at VG blusser opp saken veldig.

  Det som skjedde (har blitt fortalt fra flere forskjellige “vitner”, var ikke der personlig) var at nesoddengjengen (rundt 50 stykker) kom med båten. Der ventet de i rundt en time på at de andre skulle dukke opp.
  Når Oslofolka kom var flere gått hjem, og de fleste var litt leie.
  Det ble egentlig ikke noe mer ut av det, men plutselig ble denne gutten slått i hodet med en hammer.
  Så vidt jeg har forstått kom politiet veldig raskt på stedet, og så var det over.

  Uansett, det er helt patetisk. Men, personen som ble truffet var nok en av de mest aggressive, og flere av de andre som var med var ikke så veldig fornøyde med det de har gjort nå i dag.
  Tenker de har fått seg en lærepenge!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.