Reklame på bilen dinNår du kjøper bil, tenker du noen gang over all reklamen på den? Selve bilmerke, klistremerker og tekst her og der? Hvor mye får du får det? Hva er verdien av det?

Får du ingen ting? Bilmerke i seg selv er greit nok, men hvorfor lar vi dem som tjener millioner på oss få bruke oss som reklameskilt på 4 hjul? Jeg har sendt ut noen mailer til noen organisasjoner hvor jeg spør om de vil annonsere gratis på bilen min. Om noen melder seg så skal jeg rive bort reklamen og gladelig lime på de nye.

Jeg skulle likt å fjernet selve bilmerke, jeg får jo ikke penger fra Toyota så hvorfor skal jeg kjøre rundt og reklamere for produktet deres? Det hadde vært artig å finne et stilig ikon eller tegn istedet, jeg er ikke sikker på hvordan politiet hadde reagert. De bruker jo bilmerker aktivt når de kommuniserer med hverandre. Jeg synes jeg hører dem ; “vi følger etter en eh sølvaktig postman Pat bil, merket er eh bat man? Den ser ut til å være sponset av SOS Barnebyer?”.

Bare en tanke.

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

5 Responses

 1. Nairobian Perspective says:

  thats an interesting way to look at things

 2. Debbie Lane says:

  I feel the same way about clothing with designer labels on it. I love the thought of putting my own labels on cars though. Oh wait, think what proud grandparents might do, ugh!

 3. Gary R. Hess says:

  A lot of people don’t seem to like advertising.. but I love it. If I could get a company to pay me enough money to put a logo on my car, and for me to never have to worry about gas/making payments on the car… hell yes I would do it. I mean, really what inconvenience does that have? None. Except whining people who don’t want to see ads, but screw them. It isn’t really hurting them in any way.

 4. Tom says:

  @ Debbie: My thoughts exactly. It’s amazing that we pay the brands to do their advertising for them.

 5. I find the majority of people choose their car based on “branding”. Brand loyalship means alot these days, which is why folks by Mercedes-Benz… you think it’s for quality? Lol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.