Vår rare planetAv og til begynner jeg å lure på hva i alle dager vi holder på med her, og om noen driver ap med oss. Her er vi en fin gjeng med mennesker på en liten stein av en planet i forhold til andre og vi har mulighet til å la hvert liv bli en lykkelig seanse – men så lager vi bare rot for oss selv, tragedier, katastrofer og på en måte korter vi ned vår lånte tid her også. Ikke misforstå, jeg er ikke typen som er lei av livet for jeg har fortsatt håp for oss – men da må vi skjerpe oss lit tror jeg.

Ta denne uken for eksempel. Den begynte med nyheter om Lehman Brothers konkurs, børsene rundtom i verden skjelver fremdeles etter nyhetene og ringvirkningene blir enorme, kanskje banker i andre land kommer til å gå konkurs. Det igjen skaper usikre børser over hele planeten, alt dette bare fordi en gjeng med idioter i USA leker seg med penger som om det var monopol-penger, bare mye større summer – og virkelige penger.


Når alt kommer til alt kan Lehman Brothers kanskje medføre konkurser for uskyldige privatpersoner på den andre siden av planeten, fordi banker får panikk, spesielt de som har lånt penger til LB. Banker øker renten for å dekke tap og hvem må betale for det? Oss enkle mennesker som har huslån i bankene. Jeg er ingen økonom men jeg føler jeg har forstått det hele, hvorfor kan ikke økonomene gjøre det?

Om jeg var verdens diktator hadde jeg frøset alle børser i verden og åpnet dem igjen når USA fikk kontroll på økonomien sin. Når ville det ha skjedd? USA har altfor stor inflytelse på resten av verden. Skjelver de så skjelver vi.

Jaja.. penger er ikke alt. Og forresten! Når vi alle har mistet våre eiendommer så kan vi kanskje flytte opp i fjellene hele gjengen og bo der? Lage mat over levende ild og kose oss i hulene, hadde ikke det vært kjekt? Kanskje det er det noen vil? Der oppe hadde vi ikke hatt behov for biler, hva skulle oljeprodusentene ha gjort da? Flyttet opp i fjellene sammen med oss normale mennesker? Om jeg fremdeles var diktator så skulle jeg ha ønsket dem velkommen, men kun om de tok oppvasken og holdt bålene våre i live.

Hvorfor er den globale økonomi så utrolig skrøpelig at den ikke tåler en liten smekk? Vet de egentlig hva de driver på med?

Uken ble mer og mer merkelig, på tirsdag kunne en stolt jeger på Tysnes fortelle at han hadde skutt to hjort. Bortsett fra at det ikke var hjort – det var kuer, for det var tåkete den dagen. Ok det var ikke kuer det var en stut og en kvige. Det er sikkert ikke så farlig innen jakt å ta litt feil. Jeg ser ikke forskjell på kvige og ku, så det er en ærlig sak å ikke se forskjell på hjort og ku, i tåke. Kanskje han ble forvirret over at de gikk og gresset på innsiden av et gjerde?

Nå forstår jeg hvorfor en del mennesker ikke lar barna leke ute under jaktsesongen.

Heldigvis er ikke alle nyheter dårlige nyheter, hva med de tre kameratene som kjøpte det de trodde var en 274 kilo tung edelsten i Kyrgyzstan? Men da de kuttet av litt av steinen og leverte den til analyse så kom politiet på døren etter kort tid. Den 274 kilo tunge edelstenen deres var en klump med utarmet uran. De er merkelig nok ifølge enkelte leger i god form. Det må være sant som de sier, har man penger så kan man kjøpe alt, men det bekymrer meg litt at 10.000,- er nok til å kjøpe seg en 274 kilos klump med utarmet uran. Egentlig er jo det en trist historie men den endte bra, tenk om de ikke oppdaget dette. Hva som kunne ha skjedd med dem og de i nærheten da det tør jeg ikke å tenke på. Jeg var så dum og søkte etter ‘depleted uranium’ på Google images. Ikke gjør det. Og dette bruker de på ammunisjon.

Jeg er så glad uken ikke er over ennå, kom igjen gode gamle verden gi meg flere syke nyheter!

Oi det gjorde den. Nå får vi ikke lenger si “… før eller etter Kristus”, nå må vi si “… før eller etter vanlig tidsregning”. Herre Gud.

Kilder :
Oh Christ!
Yooohooo
BT
CD


Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

5 Responses

 1. Beamer says:

  I buzzed it up for ya. Great Post.

  Beamer

 2. Sifu says:

  Very Nice post. thanx a lot

 3. I really enjoyed reading your article great work!!!!

 4. Nicole says:

  OK, the last news is the most insane one.
  But hey, in Britain they finally opened up a court for Sharia law rulings.
  Isn’t that sweet?
  Why don’t we all convert, then we don’t have to worry about before and after Christ no more….
  Can I join you at the Campfire?
  I take that over this insanity any time!

 1. 18 September 2008

  Vår rare planet :Øblog…

  En kort oppsummering av uken, noen få nyheter som får meg til å begynne å lure. Hva er det det går i?…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.