Our weird planet|Vår rare planet

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]Sometimes I find our activities on this planet so weird that I wonder if someone is playing jokes on us. We’re together stuck on this lovely planet and we have the potensial to make everyone’s life a dream – but we make a mess, create tragedies, cause disasters and in a way shorten our borrowed time on this planet. Don’t misunderstand me though, I’m not fed up with life, because I still have hopes for us – but I think we need to get a grip.

Take this week for instance. It started with the bankruptcy of the Lehman Brothers, stockmarkets around the world still shiver from the news and the wave effect might cause bankruptcies of banks in other countries. This again leads to unstable stockmarkets around the world as well, only because a stupid company in the US, a company who plays with money as they would be monopoly money, only bigger amounts, and real money.

When all comes to all, the leadership of Lehman Brothers might cause bankruptcy for innocent people on the other side of the planet, because banks panic and especially those who had loans to LB. Banks increases interest to cover their loss and who pay for that? The litle people having loans on their estates. I’m not an economist but I think I get the picture, why doesn’t the economists do?

If I were a dictator of the world I would freeze all stock markets in the world and reopened them when the US has control over their own economy. And when will that be?

Oh well, money isn’t all. And hey – when we all have lost our properties we can all live in the mountains preparing food over open fire! Wouldn’t that be cute? We wouldn’t need cars up there either, what would the oilcompanies do then? Move up to the mountains and accompany us? If I still were a dictator I’d welcome them, but only if they did the dishes and kept our fires alive.

Why is the global economy so fragile? Do they know up there what they are doing?

The newsweek got weirder, on tuesday a proud hunter in Tysnes shot two cows. It was a foggy day he says, he thought they were deers. Ok, it wasn’t cows, it was a heifer and an ox, but I can’t see the difference. I mean I can see the difference between a deer and a cow but.. this hunter couldn’t. Maybe he got confused because they were eating grass inside a fenced area?

I think I understand now why people prohibit their kids from walking outside during the hunting-season.

Luckily all news are not sad news, how about the three buddies who bought what they thought were a 274 kilo glittering treasure-stone in Kyrgyzstan? But when they sliced a piece off it and delivered it for analysis they got police knocking on their door. Why? Because the 274 kilo stone were depleted uranium. At least they appear to be in good health. Its true what they say, if you have the money you can buy what you want. And often get what you didn’t want. Kind of a sad story but I think it was a good thing that this was discovered. Thinking about what depleted uranium does to living beings gives me nightmares. And they are using that in wars as weapons.

I am so glad the week isn’t over yet, comon hit me with more insane news good old planet!

Oh it did. In Norway they are changing all religion schoolbooks now. We are now not allowed to say “… before or after christ”, we have to say “.. before or after the common era”.

Sources :
Oh Christ!
Yooohooo
BT
CD
[/lang_en]
[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]
Av og til begynner jeg å lure på hva i alle dager vi holder på med her, og om noen driver ap med oss. Her er vi en fin gjeng med mennesker på en liten stein av en planet i forhold til andre og vi har mulighet til å la hvert liv bli en lykkelig seanse – men så lager vi bare rot for oss selv, tragedier, katastrofer og på en måte korter vi ned vår lånte tid her også. Ikke misforstå, jeg er ikke typen som er lei av livet for jeg har fortsatt håp for oss – men da må vi skjerpe oss lit tror jeg.

Ta denne uken for eksempel. Den begynte med nyheter om Lehman Brothers konkurs, børsene rundtom i verden skjelver fremdeles etter nyhetene og ringvirkningene blir enorme, kanskje banker i andre land kommer til å gå konkurs. Det igjen skaper usikre børser over hele planeten, alt dette bare fordi en gjeng med idioter i USA leker seg med penger som om det var monopol-penger, bare mye større summer – og virkelige penger.


Når alt kommer til alt kan Lehman Brothers kanskje medføre konkurser for uskyldige privatpersoner på den andre siden av planeten, fordi banker får panikk, spesielt de som har lånt penger til LB. Banker øker renten for å dekke tap og hvem må betale for det? Oss enkle mennesker som har huslån i bankene. Jeg er ingen økonom men jeg føler jeg har forstått det hele, hvorfor kan ikke økonomene gjøre det?

Om jeg var verdens diktator hadde jeg frøset alle børser i verden og åpnet dem igjen når USA fikk kontroll på økonomien sin. Når ville det ha skjedd? USA har altfor stor inflytelse på resten av verden. Skjelver de så skjelver vi.

Jaja.. penger er ikke alt. Og forresten! Når vi alle har mistet våre eiendommer så kan vi kanskje flytte opp i fjellene hele gjengen og bo der? Lage mat over levende ild og kose oss i hulene, hadde ikke det vært kjekt? Kanskje det er det noen vil? Der oppe hadde vi ikke hatt behov for biler, hva skulle oljeprodusentene ha gjort da? Flyttet opp i fjellene sammen med oss normale mennesker? Om jeg fremdeles var diktator så skulle jeg ha ønsket dem velkommen, men kun om de tok oppvasken og holdt bålene våre i live.

Hvorfor er den globale økonomi så utrolig skrøpelig at den ikke tåler en liten smekk? Vet de egentlig hva de driver på med?

Uken ble mer og mer merkelig, på tirsdag kunne en stolt jeger på Tysnes fortelle at han hadde skutt to hjort. Bortsett fra at det ikke var hjort – det var kuer, for det var tåkete den dagen. Ok det var ikke kuer det var en stut og en kvige. Det er sikkert ikke så farlig innen jakt å ta litt feil. Jeg ser ikke forskjell på kvige og ku, så det er en ærlig sak å ikke se forskjell på hjort og ku, i tåke. Kanskje han ble forvirret over at de gikk og gresset på innsiden av et gjerde?

Nå forstår jeg hvorfor en del mennesker ikke lar barna leke ute under jaktsesongen.

Heldigvis er ikke alle nyheter dårlige nyheter, hva med de tre kameratene som kjøpte det de trodde var en 274 kilo tung edelsten i Kyrgyzstan? Men da de kuttet av litt av steinen og leverte den til analyse så kom politiet på døren etter kort tid. Den 274 kilo tunge edelstenen deres var en klump med utarmet uran. De er merkelig nok ifølge enkelte leger i god form. Det må være sant som de sier, har man penger så kan man kjøpe alt, men det bekymrer meg litt at 10.000,- er nok til å kjøpe seg en 274 kilos klump med utarmet uran. Egentlig er jo det en trist historie men den endte bra, tenk om de ikke oppdaget dette. Hva som kunne ha skjedd med dem og de i nærheten da det tør jeg ikke å tenke på. Jeg var så dum og søkte etter ‘depleted uranium’ på Google images. Ikke gjør det. Og dette bruker de på ammunisjon.

Jeg er så glad uken ikke er over ennå, kom igjen gode gamle verden gi meg flere syke nyheter!

Oi det gjorde den. Nå får vi ikke lenger si “… før eller etter Kristus”, nå må vi si “… før eller etter vanlig tidsregning”. Herre Gud.

Kilder :
Oh Christ!
Yooohooo
BT
CD

[/lang_nb-no]
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

5 Responses

 1. Beamer sier:

  I buzzed it up for ya. Great Post.

  Beamer

 2. Sifu sier:

  Very Nice post. thanx a lot

 3. I really enjoyed reading your article great work!!!!

 4. Nicole sier:

  OK, the last news is the most insane one.
  But hey, in Britain they finally opened up a court for Sharia law rulings.
  Isn’t that sweet?
  Why don’t we all convert, then we don’t have to worry about before and after Christ no more….
  Can I join you at the Campfire?
  I take that over this insanity any time!

 1. 18. september 2008

  Vår rare planet :Øblog…

  En kort oppsummering av uken, noen få nyheter som får meg til å begynne å lure. Hva er det det går i?…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.