Å velge Uzi som barne-våpen

Soldiers in warDet tragiske dødsfallet i Connecticut hvor en 8 år gammel gutt skjøt seg selv ved et uhell med en Uzi provoserer meg. Hvorfor valgte faren en Uzi? Det er godt kjent at maskingevær som AK-74, AK-47, AG-3 og M-16 er mye mer egnet som våpen til barn.

Hærer bruker disse istedet for Uzi fordi de er lett å demontere, sette sammen igjen og de er forsåvidt ganske enkel og sikker å bruke. Dette er velkjent stoff for hærer med barn i krig, I Kambodia, Sri-Lanka, Etiopia, Angola, Mozambique, El Salvador, Peru og mange andre steder – så jeg forstår ikke hvorfor Connecticut velger Uzi. Uzien har et ganske kraftig rekyl, og når løpet er så kort går den fort oppover. Slipper ikke barnet triggeren så fortsetter våpenet å avfyre til den er tom eller brukere død. Alle barn med våpen vet slike ting, hvorfor ikke i Connecticut?

Det er trist for denne gutten og hans familie, men vi må alle huske på at sånn er livet – i Connecticut.

Link til mordet.
DB : Dagbladet.

Följ min blogg med bloggkoll

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

2 Responses

  1. Almir Bojkovic says:

    really interesting that such countries are giving weapons to such kids. The sad thing is that they eventually only know how to use weapons and grow up becoming ruthless killers

  2. Margaret says:

    I can’t believe this happened in Connecticut either! You could understand if it were Arkansas, West Virginia or Alabama — heck even Georgia, Tennessee or South Carolina!

    ê¿ê

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.