Helgetur til Kvamskogen

KvamskogenI helgen var det dags for Kvamskogen-tur med Idrettskolen igjen, 31 barn og syv voksne fra trinnene 5. til 7. klasse. Man skulle tro at det ville bli kaotisk men ungene var utrolig grei å ha med å gjøre, ikke noe tull i det hele tatt.

Vi kjørte opp tidlig på lørdag og gikk rett i trekket i Furedalen og koste oss. Det var litt overskyet men føret var perfekt. Vi vekslet litt mellom barne-trekket og t-trekkene men til slutt var det kun de store løypene som var pop.

14022009787Jeg har alltid likt Furedalen, da jeg var liten reiste familien min ofte opp på Kvamskogen og gikk på ski – minner dukker opp, som feks når min far og jeg skulle ta trekket opp med langrenn ski de første gangene. Det var ikke bare bare, jeg tror min far måtte anstrenge seg litt for å ikke banne, det var ikke så lett med langrennski i trekket husker jeg. Og så hadde min far noen ski med vanskelige stålkanter, skiene ville hver sin vei om jeg ikke husker helt feil. 🙂

queueDessverre sviktet det ene trekket så køene begynte å vokse, det er trist når slikt skjer – plutselig er køtiden oppe i en time og det er ikke noe særlig for ungdommer som liker helst å renne rett inn i automaten og ta trekket opp igjen. Det virker som de ikke har byttet ut motorene på mange år, det var flere som nevnte at det var standard at de stoppet. Skianleggene i Norge har vel slitt de siste årene med lite snø og tøff økonomi, skulle ønske de kunne få litt av krisepakken slik at de kunne ha oppgradert anleggene sine litt – det er viktig for ungdom å ha slike alternativer.

cloudsPå søndagen var det kraftig dis på toppen men det stoppet ikke de unge, de raste nedover med 5 meter sikt, en del av gøyen det. Det hadde snødd kraftig i løpet av natten og de hadde ikke preparert så vi fikk noen overraskelser av og til, plutselig var løypen gjort om til kuleløype – noen gav seg da mens andre syntes det var ekstra gøy. Noen satte seg inn og drakk litt varm kakao i stedet, det er en ærlig sak – de koste seg ihvertfall, det er det som er viktig.

14022009791På hytten koste vi oss med konkurranser og god mat, ungene hadde gledet seg til overnattingen, jeg fikk inntrykk av at det var helgens høydepunkt. Det er kjekt for dem å få treffe klassekameratene utenfor skolens område – jeg måtte humre da det nærmet seg leggetid. Oppe i andreetasjen hørtes det ut som de hadde laget seg et eget lite samfunn, romstering og diskusjoner, spilling og filmtitting – rett og slett herlig.

15022009798Natt til søndag snødde det kraftig, ekte norsk vinter som man husker fra barndommen. Hytten var heldigvis godt isolert så vi hadde ikke noe særlig problemer med å holde grei innetemperatur med hjelp av 1 peis.

Det blir spennende å se hva neste med Idrettskolen bringer. Det er alltid kjekt å få lov til å være med.

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

5 Responses

 1. Nicole says:

  That sounds like a great time.
  I’m not very much for skiing, but the hut enjoying part sounds good 🙂

 2. hi Øyvind,
  Sound like a great ski trip, and I love your pictures. I haven’t been skiing in years, but I grew up in the Sierras and our school took us skiing every weekend. Imagine a school bus full of young teenagers with Queen playing “We Will Rock You” on the radio and all of us stomping our ski boots to the beat of the music. It was deafening but so much fun! Ah, the memories! ~ Steve, the trade show guru

 1. 16 February 2009

  Helgetur til Kvamskogen | Øblog…

  Litt om helgen vår på ski med idrettskole og 31 barn. Turen gikk til Kvamskogen utenfor Bergen. Bilder….

 2. 16 February 2009

  Helgetur til Kvamskogen | Øblog…

  Litt om helgen vår på ski med idrettskole og 31 barn. Turen gikk til Kvamskogen utenfor Bergen. Bilder….

 3. 16 February 2009

  Skiing weekend at Furedalen with 31 kids…

  A skiing trip with 31 kids without any fuzz or problems, magic? Images and story about the trip to Kvamskogen outside Bergen in Norway….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.