Et steg nærmere elbil

Jeg har lenge hatt lyst på elektrisk bil, men foreløpig byr det på for mange utfordringer. Det er fristende fordi man kan spare mye penger og foreløpig er det ganske miljøvennlig. Tror jeg – jeg har aldri funnet et fasit-svar på det. Må man bytte batteripakke hvert 2. år? Må man betale masse miljøavgifter fordi noen fant ut at batteriene er skadelig for miljøet?

Andre utfordringer er ladepunkter, jeg trenger ett hjemme og ett på jobb. Og når jeg er ute og handler eller er på tur så bør man ha noen punkter ikke så altfor langt fra hverandre. Ivertfall med dagens teknologi. Har man hybrid så er jo det greit men jeg mener hybrid er en halvveis løsning bokstavlig talt. Bystasjonen i Bergen har mange ladepunkter, det synes jeg er flott, men det er vel fordi de var nødt for å kalle seg et kommunikasjonspunkt og Brustadbu.

Til nå har jeg følt at elektriske biler er for sære, for små og for energikrevende. I tillegg mener jeg at det er rart myndighetene ikke satset på dette for lenge siden – men så har jo vi oljeindustrien da som driver lobbyvirksomhet for å bremse utviklingen. Nå endres fokus litt i disse dager synes jeg og bilene begynner å komme seg, se bare på noen av disse :

Sverige har kommet en del lenger enn oss, her er en kjempefin artikkel om elbiler og en liten status på hva som skjer.

Det med at batterier er dyrt synes jeg er en faktor som får meg til å stusse. Må man kjøpe en batteripakke til 60000 hvert annet år så er jo det ligningsprisen på bilen – er det ikke like greit å kjøpe ny, så får man ny teknologi i samme slengen? Men nå så jeg at man har kommet på en god ide, automatisk batteribytter! En artig sak, kan dette bli en slags bensinstasjon hvor man abonnerer på batterier? Jeg synes det var kjempespennende, se her :

Lenker : Wired, VG, DB.

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

1 Response

  1. I’m a little bit worried about too much hype over electric cars. They just don’t seem to have the personality of the standard car. the good is that the electric cars have some crazy 0-60 acceleration times… makes for a fun ride 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.