Dobbeltmoral i fotball

Hvorfor er det plutselig brudd på fair play når noe slikt skjer? Er det ikke usportslig å holde hverandre i trøyene, er det ikke usportslig å takle noen med knottene først? Er det ikke usportslig å kalle noen for alkoholiker og slippe unna med en liten bot på 5 minutters lønn? For meg virker det som spillerne selv ikke er noe særlig interessert i fair play, så hvorfor skal vi straffe bare enkelte av hendelsene?

Det er et virvar av uskrevne regler i fotball, men alikevel er fotball etter min mening en av de verste idrettene. Etter et barn har vært på fotballtrening en uke eller to så har dem lært de fleste banneord, spytting, mobbing og kjipe triks. Hvorfor skal man absolutt henge ut spillere som følger reglene? Kovacs gjorde det han skulle, det er usportslig å falle om innenfor 16-meteren for å unngå et mål, da burde heller keeperen ha kommet seg av banen, ikke kom her og si at han ikke slet.

Ro dere ned fotballfans og lag heller skrevne Fair Play regler, ikke lag dem etterhvert. Jeg gidd ikke se fotball om man skal begynne å behandle spillerne som babyer, dulle med dem og tvinge dem til å la være og score fordi noen faller 5 sekunder før?

Burde han ha gjort det slik som dette?

Lenker til artikler om det som skjedde :
VG, VG, VG, DB, DB, TV2

Edit :

Nå ser jeg at NFF ønsker en verdidebatt, det var på tide.. BA skriver litt om dette her.
Dette kommer til å gjenta seg i det uendelige, se bare her og her.

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.