Is this fair play? Double moral in football|Dobbeltmoral i fotball

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]I am not a dedicated football fan but I like to tend a game once in a while and sometimes watch the matches on TV. Yesterday my local team played the quarter-final in our national cup where a situation made the whole country explode. Our keeper injured his leg in an accident earlier in the match but he continued. Later in the game this happened :

What would you do if you were the attacker. Would you stop? Many thinks he breaks the Fair Play rule, but all of them are unwritten. Who decides what to be Fair Play or not? I think its unfair to judge the attacker, I bet he would be hated by his own if he stopped the game. The referee didn’t have time to blow the whistle until the attacker scored.

When I see a match I hate it when the players grab the opponents clothes or uses hand-tricks hidden from the referee to stop an attack. The players doesn’t seem to be willing to play fair anyway so why do we suddenly judge some of the cases?

This is how many wanted him to do it :


[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Hvorfor er det plutselig brudd på fair play når noe slikt skjer? Er det ikke usportslig å holde hverandre i trøyene, er det ikke usportslig å takle noen med knottene først? Er det ikke usportslig å kalle noen for alkoholiker og slippe unna med en liten bot på 5 minutters lønn? For meg virker det som spillerne selv ikke er noe særlig interessert i fair play, så hvorfor skal vi straffe bare enkelte av hendelsene?

Det er et virvar av uskrevne regler i fotball, men alikevel er fotball etter min mening en av de verste idrettene. Etter et barn har vært på fotballtrening en uke eller to så har dem lært de fleste banneord, spytting, mobbing og kjipe triks. Hvorfor skal man absolutt henge ut spillere som følger reglene? Kovacs gjorde det han skulle, det er usportslig å falle om innenfor 16-meteren for å unngå et mål, da burde heller keeperen ha kommet seg av banen, ikke kom her og si at han ikke slet.

Ro dere ned fotballfans og lag heller skrevne Fair Play regler, ikke lag dem etterhvert. Jeg gidd ikke se fotball om man skal begynne å behandle spillerne som babyer, dulle med dem og tvinge dem til å la være og score fordi noen faller 5 sekunder før?

Burde han ha gjort det slik som dette?

Lenker til artikler om det som skjedde :
VG, VG, VG, DB, DB, TV2

Edit :

Nå ser jeg at NFF ønsker en verdidebatt, det var på tide.. BA skriver litt om dette her.
Dette kommer til å gjenta seg i det uendelige, se bare her og her.[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.