En helt vanlig dag på jobben

Caroline har utfordret leserne sine og slikt kan jo man ikke takke nei til. Alle deltakerne sendte et tema til henne og senere fikk vi tildelt et tema som andre har foreslått. Jeg fikk som du ser i overskriften “En helt vanlig dag på jobben”. 🙂

Det er en god utfordring, for dagene mine er egentlig aldri like – hver dag gjør jeg forskjellige ting, jeg er systemutvikler for et svensk-eid firma. Etter å ha vekket barna, spist frokost og kjørt dem på skole og barnehage sikter jeg sørover og kjører ca 20km fra Åsane til Fyllingsdalen. Egentlig vil jeg ta buss men i perioder hvor jeg besøker kunder blir det litt vrient. På vei til jobb begynner stort sett dagen med noen telefoner fra kunder, om det er kritiske ting prøver jeg å hjelpe dem der og da men om det er noe jeg må gjøre setter jeg det på listen min når jeg kommer på kontoret. Jeg drikker mye kaffe, så dagen begynner med epostlesing og kaffe.

Stort sett jobber jeg i prosjekter, små og store – da er dagen grei og oversiktlig – nye henvendelser kan jeg pent svare at jeg tar senere, todo-listen min vokser raskt når jeg jobber i prosjekter. Jeg bruker mye tid på å programmere løsninger som syr ulike systemer sammen, som feks utveksling av data mellom lager-systemer og butikk-systemer. Å høre på musikk mens jeg jobber synes jeg er behagelig, etter at Wimp og Spotify kom var det enklere å bruke mindre tid på musikkutvalget – nå er det bare å starte programmene og velge en eller annen liste – så er dagen reddet. 🙂

På en måte er jeg en altmuligmann, plutselig kan det komme en telefon fra en kunde som har hatt strømbrudd – om jeg kan kaster jeg meg i bilen og kjører ut. Som oftest er det en boks som må resettes eller en database som må gjenoppbygges. Andre ganger kan jeg hjelpe kunder med å sy sammen nettverk om de har fått nye lokasjoner, eller foreslå en løsning for dataflyt.

Jeg har jobbet med de samme kollegaene siden 1997 så vi kjenner hverandre godt, oppgavefordeling går derfor veldig greit siden vi vet hva områder de forskjellige – men av og til dukker det nye ting opp. Da liker jeg å ta utfordringen, det er gøy å lære nye ting. På åpne dager kan det være jeg installerer mail-servere, linux-servere, webservere eller rett og slett lager automatiserte jobber. Det er en av mine favoritter. Programmer som utfører noe som ofte gjøres manuelt.

Om jeg trenger en pause er det bare å gå noen få meter så er jeg i skog og mark, vi har tilholdssted midt i Kanadaskogen i Fyllingsdalen, og ut vinduet er det alltid noe spennende som skjer. Det er godt med et lite avbrekk når man har sittet dypt nede i koden i flere timer.

Rundt 11:30 spiser vi lunch sammen, vi får levert brød, drikke og pålegg hver dag og lager oss lunch på møterommet. For meg er det viktig, om alle satt hver for seg og spiste så forsvinner litt av vitsen med et kontor. Enig? 🙂

Så er det på’n igjen, i løpet av lunchen har det ofte summet noen tanker i bakhodet – ofte dukker det opp løsninger på noe man har jobbet med – mat gjør underverker.

Når dagen er omme har jeg sikkert skrevet 2000 linjer kode, svart på 20 eposter og 10 telefoner, så er det dags for å føre timer i timesystemet og så drar jeg hjem. Kjøreturen hjem er alltid spennende, det skjer alltid noe på veien. Veinettet er ganske sårbart, et lite uhell så går det raskt 30 minutter ekstra. Hver fredag er det noen som går tom for bensin i Fløyfjellstunnellen. 🙂

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

3 Responses

  1. Caroline says:

    Høres ut som en fin arbeidsplass som du trives på. Fint innlegg 🙂

  2. astridterese says:

    Spennende å høre om en arbeidsdag som er veldig forskjellig fra min egen 🙂

  3. marit says:

    Jeg synes det var veldig kjekt å få høre hvordan arbeidsdagen din er.:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.