An ordinary day at work|En helt vanlig dag på jobben

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]Caroline has challenged her readers and you guys know that I usually don’t say no to such. All the contestants sent her a topic and later we received a random topic to blog about. As you see in the title I have to write about an ordinary day at work. 🙂

Its a nice challenge, because my days are never the same – I do a lot of different things. I’m a system developer for a Swedish-owned company. After waking the kids, eating breakfast and brought them to school and kindergarten I aim south and drive about 20km from Åsane to Fyllingsdalen. I’d like to take the bus instead but sometimes I have to visit my customers and it would be a pain if I had to use the bus. On my way to work I often get phonecalls from customers, if its critical I try to help them there and then but usually I can do it when I arrive the office. I drink a lot of coffee so the day starts with e-mail-reading and coffee.

Most of the time I work in projects, large and small – when I do the day is pretty predictable and if I get new calls I can stack the jobs for later. The todo-list grows quickly when I work in projects. 🙂 I spend a lot of time programming solutions that connect different systems, like data exchange between stock/economy-systems and webshops/butiques. Listening to music while programming means a lot to me, I get to concentrate and relax at the same time. After we got Wimp and Spotify choosing music became a lot easier and time-efficient, I just start the program and choose a list, then I have music for hours. 🙂

In a way I do janitor-jobs as well, if a customer had a powersurge and their machines went crazy I jump in the car and drive to them and try to fix it. A database rebuild or a box that has to be reset. Other times I help customers design their network or coming solutions, or help them design workflow for a new system.

I’ve worked with the same colleges since 1997 which has its advantages. We know each other well and what knowledge we have, that way the distribution of tasks runs smoothly. But sometimes new things has to be done, I have to admit that I love to do new things, its fun. On some days I might install Exchange, Linux, web-servers, or maybe develop an automation-routine for a task that usually takes a lot of time doing manually. That is one of my favorites, to develop something useful or makes someones day easier.

If I need a break and breath fresh air I can step out and walk a few meters, then I’m in the middle of the Kanadaskogen forest, and out the window there are always something fun that happens. Its good to think of something else once in a while after spending hours deep into the code.[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Caroline har utfordret leserne sine og slikt kan jo man ikke takke nei til. Alle deltakerne sendte et tema til henne og senere fikk vi tildelt et tema som andre har foreslått. Jeg fikk som du ser i overskriften “En helt vanlig dag på jobben”. 🙂

Det er en god utfordring, for dagene mine er egentlig aldri like – hver dag gjør jeg forskjellige ting, jeg er systemutvikler for et svensk-eid firma. Etter å ha vekket barna, spist frokost og kjørt dem på skole og barnehage sikter jeg sørover og kjører ca 20km fra Åsane til Fyllingsdalen. Egentlig vil jeg ta buss men i perioder hvor jeg besøker kunder blir det litt vrient. På vei til jobb begynner stort sett dagen med noen telefoner fra kunder, om det er kritiske ting prøver jeg å hjelpe dem der og da men om det er noe jeg må gjøre setter jeg det på listen min når jeg kommer på kontoret. Jeg drikker mye kaffe, så dagen begynner med epostlesing og kaffe.

Stort sett jobber jeg i prosjekter, små og store – da er dagen grei og oversiktlig – nye henvendelser kan jeg pent svare at jeg tar senere, todo-listen min vokser raskt når jeg jobber i prosjekter. Jeg bruker mye tid på å programmere løsninger som syr ulike systemer sammen, som feks utveksling av data mellom lager-systemer og butikk-systemer. Å høre på musikk mens jeg jobber synes jeg er behagelig, etter at Wimp og Spotify kom var det enklere å bruke mindre tid på musikkutvalget – nå er det bare å starte programmene og velge en eller annen liste – så er dagen reddet. 🙂

På en måte er jeg en altmuligmann, plutselig kan det komme en telefon fra en kunde som har hatt strømbrudd – om jeg kan kaster jeg meg i bilen og kjører ut. Som oftest er det en boks som må resettes eller en database som må gjenoppbygges. Andre ganger kan jeg hjelpe kunder med å sy sammen nettverk om de har fått nye lokasjoner, eller foreslå en løsning for dataflyt.

Jeg har jobbet med de samme kollegaene siden 1997 så vi kjenner hverandre godt, oppgavefordeling går derfor veldig greit siden vi vet hva områder de forskjellige – men av og til dukker det nye ting opp. Da liker jeg å ta utfordringen, det er gøy å lære nye ting. På åpne dager kan det være jeg installerer mail-servere, linux-servere, webservere eller rett og slett lager automatiserte jobber. Det er en av mine favoritter. Programmer som utfører noe som ofte gjøres manuelt.

Om jeg trenger en pause er det bare å gå noen få meter så er jeg i skog og mark, vi har tilholdssted midt i Kanadaskogen i Fyllingsdalen, og ut vinduet er det alltid noe spennende som skjer. Det er godt med et lite avbrekk når man har sittet dypt nede i koden i flere timer.

Rundt 11:30 spiser vi lunch sammen, vi får levert brød, drikke og pålegg hver dag og lager oss lunch på møterommet. For meg er det viktig, om alle satt hver for seg og spiste så forsvinner litt av vitsen med et kontor. Enig? 🙂

Så er det på’n igjen, i løpet av lunchen har det ofte summet noen tanker i bakhodet – ofte dukker det opp løsninger på noe man har jobbet med – mat gjør underverker.

Når dagen er omme har jeg sikkert skrevet 2000 linjer kode, svart på 20 eposter og 10 telefoner, så er det dags for å føre timer i timesystemet og så drar jeg hjem. Kjøreturen hjem er alltid spennende, det skjer alltid noe på veien. Veinettet er ganske sårbart, et lite uhell så går det raskt 30 minutter ekstra. Hver fredag er det noen som går tom for bensin i Fløyfjellstunnellen. :)[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

3 Responses

  1. Caroline sier:

    Høres ut som en fin arbeidsplass som du trives på. Fint innlegg 🙂

  2. astridterese sier:

    Spennende å høre om en arbeidsdag som er veldig forskjellig fra min egen 🙂

  3. marit sier:

    Jeg synes det var veldig kjekt å få høre hvordan arbeidsdagen din er.:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.