Den store bussdagen nr 1

6. September – den store bussdagen, er du med og lar bilen stå? 🙂

Jeg kjører bil til og fra jobb hver eneste dag, bortsett fra når samboer trenger bilen en gang i blant. Innerst inne har jeg lyst til å gå over til buss, men det har sine ulemper. Som feks om en kunde ringer og trenger øyeblikkelig hjelp, da må jeg kaste meg på bussen og… så er jeg der etter et par timer. At jeg ofte hører fra skoleelever at bussen ofte uteblir eller er forsinket gjør heller ikke mitt inntrykk bedre. Men, jeg ser at trafikk på veiene er et voksende problem, bygges en ny og bedre vei – fylles den raskt opp.

Derfor har jeg likevel lyst til å prøve – men jeg har lyst til at flere prøver sammen med meg. Er dere klar for den store bussdagen? 🙂 La oss se om kollektivtilbudet er så bra som politikerne våre vil ha det til. De ønsker jo at flere tar buss – og er i ferd med å straffe bilistene. Jeg mener at det er urettferdig å straffe når alternativene ikke er til stede. Men de mener altså at de er det. Skal vi prøve?

Tirsdag 6. september braker det løs, er du med? Da er det den store bussdagen nr1! 🙂 Kom gjerne tilbake igjen hit og fortell om dine erfaringer.

Om du ønsker å hjelpe meg med å spre dette, kan du lime dette inn på bloggen din:

Jeg har opprettet et arrangement på Facebook her.

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

5 Responses

 1. Andreas says:

  Skulle gjerne gjort det, men det passer usannsynlig dårlig med levering av den lille i barnehagen. Med bil bruker jeg ca en halv time fra jeg kjører hjemmefra, til jeg er på jobb. Da har jeg kjørt noen km ekstra for å levere småen i barnehagen. Skulle jeg tatt buss, hadde det nok tatt minst en time (gitt at bussene går akkurat når jeg trenger det), og det ville gått minst 1,5-2timer tilbake igjen. Det vil si at jeg må ha fri fra jobben minst 2 timer for å få det til å gå opp, kanskje til og med mer..

  • oyvind says:

   Jeg forstår deg veldig godt Andreas! Og nettopp slike ting som dette er jeg opptatt av, spørsmål som “hvor tilgjengelig er egentlig kollektivtilbudet?”.

 2. sixmats says:

  I take the bus to work almost everyday. Sometimes I walk.

  It’s not so bad for me since it is only a 10-minute drive. But before I moved, it was a 45-minute drive on a crammed bus. That was not fun.

 3. Casino6000 says:

  Jeg pleier å ta buss så mye som mulig, men det er veldig “lett” å gå for bilen. Jeg er også veldig glad i å kjøre bil, så det hender det er vanskelig.

  Jeg bor sånn til at jeg sparer penger ved å ta buss, eller annet kollektivt.

  Tok du buss på tirsdag, da? 😉

 4. Amund says:

  Nå er det slik at jeg bor i Danmark, og her er kollektivtilbud bedre enn hjemme i Oslo. Nå skal det sies at jeg tar sykkelen (av miljøhensyn) til skolen hver dag, noe som passer ypperlig både i forhold til logistikk og tid.

  Det går faktisk fortere å sykle enn å ta kollektivt, noe som kanskje burde gi oss en pekepinn på at sykkeltilbudet bør bedres i Norge om vi noen gang skal få til et så “grønt” samfunn trafikkmessig som vi har i Danmark..?

  For øvrig et godt tiltak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.