Fisketur

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]
[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Ungdommen i huset går på idrettsskole en gang i uken, et tilbud fra Tertnes Alliansen. Det er et utrolig bra tilbud til ungdom som ikke ønsker å knytte seg til kun en type sport. De er skikkelig flinke og ungene får være med på fisketurer, fjellturer, overnatting i telt, klatre, svømme, skigåing, dansing padling og en mengde andre artige aktiviteter. Jeg synes dette er et fint alternativ, spesielt når klubben gjør et så bra arbeid med å arrangere aktivitetene. Det er morsomt for de voksne også, jeg prøver å være med så mye jeg kan.

Denne sesongen starter med fisketure på M/S Rover, en båt som har gått 38 sesonger på Barentshavet. For 13 år siden ble den kjøpt av en lærer som ville prøve noe nytt og gi ungdom en sjanse til oppleve livet ombord i en fiskebåt, de kan være ute i flere uker. Organisasjonen hans får midler ved å selge turer til firmaer, turister og private grupper – som oss. Hans drøm er å kunne erstatte 7. klasse med et år med praktisk skole, hvor ungdom får en pause fra skolebenken og får prøve seg i det virkelige liv. Ikke bare for å gi skoleleie barn en pause men også for å gi barn nye erfaringer. Det er en herlig ide men jeg tror den blir litt vanskelig å gjennomføre i vårt trege skolesystem.

Denne gangen var vi litt over 20 barn og 5 voksne. Idét vi gikk ombord i båten merket jeg at kapteinen var skikkelig flink med barn. Han fanget deres oppmerksomhet og var flink til å fortelle, gi instruksjoner og svare på spørsmål. Han hadde til og med tålmodighet til å svare på mine nysgjerrige spørsmål om det tekniske ombord, radarsystemer og peilesystemet. Typisk meg..

Vi var ute tre timer og prøvde oss på forskjellige plasser langs fjorden. Vi fikk ikke noe særlig med fisk men ungene likte seg veldig godt. Mange av dem er i samme klasse, det er kjekt for dem å møtes utenfor skoletiden. Kanskje noen knytter nye bånd? Kapteinen demonstrerte også hvordan moderne fisking foregikk, med avansert utstyr som automatisk dorging – det var imponerende. Data over alt. 🙂 Sånn er det i konkurransens verden.

For en flott dag. Ikke rart skipet og dets kaptein er så populær.

I år skal 6-åringen også begynne på idrettskolen, telt-tur neste. 🙂[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.