Glutamat pizzaen vant Aftenposten-testsurgrandiosafrakiwiAftenposten annonserte i dag at glutamat-pizzaen Grandiosa Full pakke fra Stabburet ble testvinner i en stor pizza-test. Dette er veldig skuffende, jeg trodde Anne Langhus og Kari H. Bugge var seriøse personer men der tok jeg feil. De fleste produktene fra Stabburet inneholder glutamat, de kaller dette krydder og ignorerer resten av verdens seriøse produsenter som gikk bort fra bruken av glutamat pga farene rundt produktet. Glutamat er en smaksforsterker, den lurer hjernen til å tro at maten smaker bedre enn den gjør.

Hvordan hadde Grandiosa smakt uten glutamat? Det er en grunn til at Stabburet tviholder på produktet, uten Glutamat hadde Grandiosa falt langt ned på testen. Bildet til venstre er forresten en Grandiosa vi kjøpte på Kiwi, ser den god ut? Vi kjøper ikke mere Grandiosa for å si det slik..

Barns psyke endres av glutamat og det er godt kjent at mennesker med migrene og ADHD bør holde seg langt unna produkter med glutamat. Les litt om dette her, ironisk nok en artikkel fra Aftenposten.

Fra Forbrukerportalen :

Glutamat påvirker den delen av hjernen som styrer sultfølelsen og kaloribehovet. Når forsøksdyrene får glutamat, spiser de mer og legger på seg. I tillegg bør folk med migrene, allergier eller overfølsomhet være forsiktige med inntak av smaksforsterkere, sier Erlanson-Albertsson.

Stabburet støtter seg til Mattilsynet som ikke har gjort E621 ulovlig, de ignorerer derfor rapporter om at vi må være obs på produktet, dette irriterer meg. Burde de ikke heller være opptatt av folks helse?
Lenker :
Wiki – Glutamat
MSG
Faren med MSG
Neurotransmitter


Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

1 Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.