Flaut å være norsk

17022009803Det snør kraftig i dag, jeg koser meg og ser ut vinduet på jobben. Det er våt snø som kommer og folk stresser på veien, det er ganske pinlig synes jeg. De sier nordmenn er født med ski på beina, jeg tror det er en god forklaring på hvorfor vi ikke klarer å takle snøværet.

Flesland har vært stengt, busser står fast og brøytebiler står og spinner pga dårlige dekk – ganske morsomt rett og slett. Hvorfor kan ikke enkelte ta bussen istedet for å sette oss andre i fare med kjøringen sin?

Jeg husker på 90-tallet når New York hadde kraftig snøvær, vi lo godt av dem når vi så filmklippene på nyhetene hvor amerikanere seilte nedover bakker på sommerdekk og nullføre – vi er jo ikke særlig bedre.. Tror ikke vi skal le så høyt av dem lenger. 17022009806

Jaja, jeg har lenge ønsket meg tonnevis av snø og nå kom det, jeg savner de gode lange vintrene. Mye av snøen regnet bort i helgen men i natt var det på’an igjen – jeg skulle ønske det var mer stabilt. Hvor er istiden enkelte ‘forskere’ spådde i 92?

17022009807La det snø, la det snø. Barn elsker det, jeg også, det er jo bare å kjøre etter forholdene eller å ta bussen om det er for gale. Og så er det morsomt å ta bilde av alle de rare formene som oppstår, spesielt når snøen er så våt og fester seg til planter og trær.

Jeg hadde håpet på at snøen ville ligge en stund men nå mens jeg har skrevet dette så har det begynt å regne.. Kan det ikke vare litt lenger da?17022009808I går var det snøkaos i Oslo, da lo ‘vi’ godt, men nå er det vi som kan le av oss selv. Morsomme greier… Så lenge det ikke skjer noe alvorlig der ute på veien..

Det som bekymrer meg mest er all tungtransporten fra utlandet. Sjåfører fra øst-Europa som kjører på slitte sommerdekk og 16 hjuler – de burde bli nektet innreise spør du meg..

Link til VG i dag. TV2 skriver også litt om dette i dag.

bergensbestesbanner1

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

14 Responses

 1. Elisabeth says:

  eehhh……16 hjuler….. ??
  det å sammenlikne å være flink å gå på ski… og det å være flink å kjøre bil på glatt føre……. rimelig fjernt

 2. T says:

  Når skal folk innse at piggfrie dekk ikke har den rette gummiblandingen for slik vinterføre vi har om dagen.
  Det er bare piggdekk som holder under slike forhold for de har en helt annen form for mønster som klarer dette føret.

  • oyvind says:

   Godt poeng Tore, men piggdekk det er fy fy visstnok og folk skal på død og liv kjøre om de er skodd eller ikke. Trist..

   Folk vil spare 400 (eller noe slikt for en måned?) og heller risikere sitt eget liv eller andres.

  • Vri says:

   Piggdekkmafiaen er ute igjen, ser jeg.

   Det er svada uten sidestykke. Det eneste føret piggdekk er markant bedre på er polert is (spesielt om det er TØRR, løs snø oppå). På alt annet er piggfritt vesentlig bedre eller omtrent like bra i hele dekkets levetid. Pigger har absolutt ingen effekt på snø. Utslitte pigger har liten effekt uansett føre.

   Det dere trenger er ikke pigger, men en skikkelig dekkvask så dere får bort saltsølet fra dekkene. Da vil de piggfrie dekkene komme til sin rett.

   Jeg sliter med piggdekk på jobb, men privat kjører jeg problemfritt uten pigg.

   • oyvind says:

    Dekkvask er tingen ja, det merker jeg selv. Det var ganske glattpolert is i morges, da er det moro å se på dem som gir full gass med piggfrie dekk. 🙂

 3. Geir says:

  Har kjørt piggfritt på all slags føre i over 10 år uten problemer. Er vel mer snakk om å kjøre etter forholdene, samt å ha gode dekk og ikke minst ordentlige dekk (ikke det billigste).

  • oyvind says:

   Ja det er lett å brenne seg på å kjøpe billige dekk. De er gode kanskje en uke og så blir de slitt så snart man kjører inn i noen tunneler med bar asfalt.

 4. hi Øyvind,
  “Norwegians are born with skis on their feet…” LOL! 🙂
  I love your pictures and ALL THE SNOW. It’s great when it sticks to the tree branches. Nice memories! ~ Steve, the trade show guru
  PS. Have you made a snowman yet?

  Steve, trade show guru’s last blog post..Do Trade Show Giveaway Pens Work?

 5. nicole says:

  Hi oyvind!

  Luv the pics! I too adore snow. 🙂

 6. Mr. x says:

  Kjører på sommerdekk jeg. Det er bare gøy.
  Har til nå komt meg fram der jeg vil uten problemer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.