Lørdagsinntrykk – loppemarked

Det er godt å fore hjernen med litt input og inntrykk. Her er noen av mine i dag:

Old radio

Vi synes det er kjempegøy å gå på loppemarked, i dag var det et i Åsanehallen. Det er alltid spennende å se gjennom ting, kanskje man finner en skatt. Jeg ender alltid opp i elektronikk-avdelingen, der kan jeg gå lenge å titte. Det var noen flotte radioer der i dag, jeg synes det er ekstra spennende å se bak på dem, det er alltid morsomme opplysninger der. På denne står både pris og stempelavgift. 865 var mye penger på den tiden. Stempelavgiften var noe som ble innført i 1924, en lignende ordning som vi kjenner til i dag. Denne avgiften skulle gå til utbygging av kringkasting i Norge. Da NRK i 1933 ble stiftet fikk de 80% av avgiftsinntektene mens Telegrafstyret fikk 20%.

Modern building

Dette synes jeg er en morsom bygning. I første etasje er det en stor Expert-butikk men det er bygget leiligheter i etasjene over. Moderne greier. Den ble bygget for ikke så lenge siden i Åsane.

1260920091696

Om jeg ikke tar helt feil er dette bossug, et artig vakumsystem jeg har veldig sansen for. Skulle ønske vi fikk dette over alt, da hadde vi sluppet all trafikken med boss-bilene. Spesielt interesserte kan lese mer om dette her. 🙂

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

2 Responses

  1. I have never even heard of vacuum trash disposals before. What a neat idea!

  2. vange says:

    My mum had a house once with a central vacuum system that I think was similar to this. There were lil outlets throughout and she just plugged the hose into it and it all went into this trash compactor thingy. It’s a pretty cool system.
    .-= vange´s last blog ..Why Dogs Bite People =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.