Første tur med Bybanen

I helgen prøvde vi Bybanen vår for første gang, det ble en fin opplevelse. Litt kluss med billett-systemet så vi fikk reise gratis begge veier. Noen innkjøringsproblemer må de få lov å ha. Strekningen Sentrum – Nesttun har blitt kjempeflott, det har rett og slett blomstret opp langs Bybanens linje.

Da vi skulle kjøpe billett var køen så lang at vi ikke kom til å rekke den, til slutt kom en Bybaneansatt og vinket oss inn på trikken uten å betale.

Tipper det er en del trikk og tog-entusiaster som gleder seg i disse dager.

På Nesttun slappet vi av i gågaten, der var det mange spennende boder med varer fra Nederland, Frankrike, England etc. Så tok vi middagen på Peppes, der var det ganske tragisk, jeg tror ikke de ansatte var vant til mennesker der.

Alltid like spennende å se på hva de forskjellige Peppesavdelingene har hengt opp, på Nesttun har de dette:

En liten titt på kunst av Bård Breiviks ved Lille Lungegårdsvannet.

Bybanen kommer nok til å bli en suksess, men de må gjøre noe drastisk med betalingssystemet. Det er for dumt at man må gå i en billettautomat på motsatt side av sporet selv om man har et påfylt Skyss-kort. Man burde gått for et system som ikke er fra 1980-tallet. Men men, de måtte vel spare penger på den biten og kjøpe det billigste systemet de fant i Europa. Men dette er bagateller, jeg er kjempeglad i Bybanen alle rede og vil ha den over alt.

Her er en video fra NRK, Bybanen minutt for minutt:

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

1 Response

  1. Emm says:

    It looks great! I assume it is more environmentally friendly than buses. There are some buses in London too where you have to purchase tickets before boarding. I think it eases boarding times during rush hour.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.