Oops we have a wasp nest|Oops vi har et vepsebol

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]My better half found a wasp nest yesterday – it was well developed as it was hidden behind a wall, and our barbecue. Our kids play here a lot so we decided to buy some Permetrin and Pyretrin to get rid of it. This is how it looked:

I waited til the wasps fell to rest and sprayed the entrance, it became quite a chaos and listening to all the wasps in there was kind of frightening but some of them blocked the entrance and they couldn’t get out. I wish they built this in the forest instead, I don’t like to do this but we had to think about our kids’ safety.. Heres the aftermath:

Lots of the larvae were alive and about to hatch so we threw the nest on the fire to get rid of the rest. Icky![/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Samboeren min oppdaget et vepsebol på terrassen i går til vår forskrekkelse. Den var bak en vegg og grillen vår, godt gjemt. Den har nok vært der en stund for bolet var godt utviklet og det summet godt der inne. Side ungene leker mye der var vi nødt til å bli kvitt bolet. Slik så det ut:

Vi kjøpte inn en spray med Permetrin med Pyretrin og bestemte oss for å vente til natten når vepsene hadde slått seg til ro. Da det var ro i bolet sprayet jeg masse inn i inngangen deres. Noen av dem blokkerte heldigvis åpningen så de ikke kom seg ut, jeg må innrømme at jeg ble litt redd da jeg hørte alle vepsene der inne. Jeg liker egentlig ikke å gjøre dette, skulle ønske de kunne bygge i skogen istedet. Men vi var nødt til å tenke på ungenes sikkerhet, vepsestikk er ikke noe godt og minstemann har vel arvet min allergi for alskens stikk..

Slik så det ut etterpå:

Mange av larvene var fortsett i live så vi kastet bolet i peisen. Huff, ekle greier.. men godt å bli kvitt det.
[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

6 Responses

 1. Det er godt dere ble kvitt de. Jeg ar overtatt ttp://blopp.no meld gjerne inn din blogg og møt andre bloggere.

 2. FishHawk sier:

  Hmm, I have never given it any thought that wasps would reside in other countries–especially as far north as you-all are. Whoa, that makes me sound really stupid–doesn’t it? Well, I suppose the shoe fits…this time.

  • oyvind sier:

   Hi FishHawk its good to see you! I don’t think it makes you sound stupid – its a side effect which is our (Norwegians) fault because we try make people believe that we got polar bears walking about everywhere. 🙂

 3. Cosmos sier:

  These Paper wasps fester by building their nests inside junk rooms. They can be warded off only by smoking fire shown near the nests from a burning oiled waste cloth!

 4. Steve sier:

  hey Øyvind,
  That is one big wasp nest!
  I agree with you. It’s not fun to get destroy their nest and kill them, but just like you, when I find wasp nests outside the house, I get rid of them… for the kid’s (and my) safety. I’ve just never seen one quite that big. Steve

  • oyvind sier:

   Hi Steve, thanks! I was worried I’d have a swarm of animal protectors yelling at me. I’m allergic to most insect bites so we were worried about our little one. If she got the same allergy as I do I don’t want to risk anything.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.