Vi ønsker at du var her Liu Xiaobo

Utdeling av Nobels fredspris har begynt men vi mangler en viktig person; Liu Xiabo.

I dag har jeg merket at jeg ikke får kontakt med en god del kinesiske blogger som jeg jevnlig har kontakt med, de har sikkert sperret tilgang. TV-trafikk fra CNN, NRK, BBC er blokkert i Beijing. USA har våknet nå og skriver om hendelsene i nettaviser over alt nå.

Måtte bare skrive denne posten slik at mine bloggevenner der borte får jeg opp på news-readeren deres, så ser de at verden i det minste er litt interessert i det som skjer. Jeg tror de er utestengt på Digg, Reddit, 4chan, stumbleupon også.

Lenker:

Jagland og Støre på CNN
BT: Hundrevis hyllet fredsprisvinneren
VG: Flere hundre hyllet Xiaobo
VG: 3000 barn roper “Stå på Liu Xiaobo!”
VG: Jagland: – Kina bære menneskehetens skjebne på sine skuldre
Obama tells China to release Liu ASAP
VG: Obama: – Xiaobo fortjener prisen mer enn jeg gjør
VG: Kjent Kina-politiker refser sitt eget land
– Stans mobbingen av Norge

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

1 Response

  1. Emm says:

    Nice post! Obama is right, this man is certainly deserving of the prize and it is a travesty that he could not be there. I dream of the day when China will be stripped of thie power to commit such human rights abuses as they currently get away with.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.