Tigger med betalingsterminal

Saken i VG i dag om damen som ringte politi og rapporterte tigger på døren med håndterminal minte meg om en sak jeg leste for noen år siden. Det viste seg å være en bokselger. Men først må jeg få si at dette er litt pinlig for nordmenn, det viser jo hvor rask vi er til å dømme mennesker av utenlandsk opprinnelse.

Her er saken jeg kom på, Carol Murray skaffet seg en kortleser av den gamle sorten men det er jo et steg i riktig retning. 🙂

Det som er ekstra pinlig er at DN fortsatt tror at det er en tigger.

Nå har VG lagt til en artikkel hvor vi får møte bokselgeren. Der sier Bokforlaget at de forstår at folk blir skremt..

Lenker:
VG: William (31): – Jeg skulle bare selge en bok
VG: «Tigger» med betalingsterminal var bokselger
DN: Tigger med betalingsterminal
Local Beggar Takes Credit Cards, Makes a Killing

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

5 Responses

 1. jadda says:

  Hehehe..stakkars mann. Jeg har selv hatt besøk av afrikanske bokselgere,- de er høflige, flittige mennesker som holder på i timevis hver dag i løpet av sommeren for å selge bøker og tjene noen slanter til utdannelsen sin i hjemlandet. Noen forsørger flere søsken og betaler for deres skolegang også. Det som er avskyelig, er det lille de faktisk får for jobben her i Norge..det er en skam og ren utnyttelse..jeg oppfordrer folk til å heller gi noen kroner ekstra til vedkommende. Nå vet ikke jeg hva akkurat den omtalte bokselger får, for det var annet forlag. Men dem jeg har vært borti, solgte for adventistene, og provisjonen var 5 kr pr bok, noen ganger 10 kr dersom det var en veldig dyr bok. På toppen av det hele, ble den provisjonen lagt oppå bokas pris,- det kunne man se om man gikk på internettbutikken deres. Så adventistenes forlag ga ikke ett øre ekstra, nei. Hvor mange bøker tror du de selger pr dag? Korrekt: veldig få..noen dager er uten boksalg. Gir man en ekstra hundrelapp til selgeren personlig, har man dekket opp for salg av 20 bøker…

 2. Paulus says:

  Fyren er i realiteten en tigger. Boksalget er bare et påskudd for å samle inn penger på vegne av en gjeng religiøse fanatikere som kaller seg “syvendedags adventister”.

  Kan best sammenlignes med folk fra Jehovas Vitner eller Mormonkirken, som også går på dørene til folk. Men mens disse opptrer ærlig i forhold til hva de er ute etter, later denne adventistfyren som om han er en alminnelig bokselger. Han holder klokelig kjeft om hvem som får pengene.

  Hadde folk fått vite hva inntektene av boksalget virkerlig brukes til, ville mange, særlig statskirkekristne, avslått å kjøpe boken.

  • Norgaard says:

   Paulus skriver: “Fyren er i realiteten en tigger”

   … da spør jeg, er norske arbeidssøkere også tiggere?

 3. Nikolai Hoftun says:

  Hva da? En hvit kunde så ikke legitimasjonskorten, boken, og at han hadde betalingsterminal for kort sammen med et mørkhudet utseende måtte jo tyde på en tigger.
  Politiet opplyste til vedkommende at det var en bokselger….Misforståelser kan jo skje, hva hvis han hadde vært hvit?

 4. lkjhgfdsfg says:

  Misforståelse eller ikke.. det er sinnsykt irriterende å ha folk på døra for å selge skit, eller vil ha underskrifter på ting, eller kommer med noe religiøst svada.

  Jeg vil ikke ha folk som forstyrrer meg i frititden. Det er faktisk værre enn SPAM og telefonsalg.

  “Fuck off and Die” er mitt svar på alt dette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.