SMS på vei ut

Godt år alle sammen og takk for det gamle! 🙂 Jeg håper du hadde en trygg og fin feiring av nyåret og at du nå har ladet opp batteriene til å ta fatt på nytt år.

For noen år tilbake ønsket jeg at nett-leverandørene tilpasset seg folks bruk av Internet på smarte telefoner, jeg ønsket at det gikk an å sende sms og mms via wifi om man var koblet opp istedet for å bruke GSM-nettet. Men det skjedde aldri og nå tror jeg det begynner å straffe seg. I år transporterte Telenor og Netcom kun 32 millioner sms og mms, det er 25 millioner lavere enn i fjor.

Våre kjære naboer i Sverige sendte i år 59 millioner mot 67,7 millioner i fjor, ikke en så markant nedgang men jeg tror den viser trenden ganske bra. Folk har begynt å sende via Facebook, Twitter, iMessage og andre alternativer istedet. I Danmark registrerte Telenor rundt 14 millioner SMS på 30 timer 1. januar kl 06 og 316000 mms.

Hvor lang tid vil det tar før vi ser de store endringene på samtaler også? Terskelen er fremdeles litt høy men mange har begynt å ringe via Telio, Viber, Skype, Google Phone og så kommer vel Facebook etterhvert også ganske sterkt. Blir 2012 det store året for samtaler via Internet på mobilen? Jeg er spent på hvordan telefonoperatørene svarer på dette, de vil jo ikke lenger være det bærende nettet. Bortsett fra Telenor som har en god del av infrastruktur på Internet da. Hva tror du?

Lenker:
NRK: Sosiale medier gir nedgang i antall tekstmeldinger på nyttårsaften
Färre sms på nyårsafton

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.