SMS on its way out|SMS på vei ut

[lang_en]Happy new year everyone! I hope you had a safe and fun celebration of the new year.

A few years ago I wished the phone-companies adapted to the usage of wlans on smartphones and let us use tcp/ip when sending sms/mms if wlan was available. But that never happened and now they might regret that? In Norway the sms/mms usage is decreasing and this new years eve Telenor and Netcom transported only 32 million sms and mms. That is 25 million less compared to last year.

Our dear neighbors in Sweden sent 59 million compared to 67,7 last year, not a decrease marked as in Norway though it draws a picture of where we are going. More and more people send via Facebook, Twitter, iMessage, Viber and other alternatives. I wonder how this will turn out in the end for the telephone companies. People are using wifi alternatives for voice as well, maybe 2012 will be the year for that? What do you think? [/lang_en][lang_nb-no]Godt år alle sammen og takk for det gamle! 🙂 Jeg håper du hadde en trygg og fin feiring av nyåret og at du nå har ladet opp batteriene til å ta fatt på nytt år.

For noen år tilbake ønsket jeg at nett-leverandørene tilpasset seg folks bruk av Internet på smarte telefoner, jeg ønsket at det gikk an å sende sms og mms via wifi om man var koblet opp istedet for å bruke GSM-nettet. Men det skjedde aldri og nå tror jeg det begynner å straffe seg. I år transporterte Telenor og Netcom kun 32 millioner sms og mms, det er 25 millioner lavere enn i fjor.

Våre kjære naboer i Sverige sendte i år 59 millioner mot 67,7 millioner i fjor, ikke en så markant nedgang men jeg tror den viser trenden ganske bra. Folk har begynt å sende via Facebook, Twitter, iMessage og andre alternativer istedet. I Danmark registrerte Telenor rundt 14 millioner SMS på 30 timer 1. januar kl 06 og 316000 mms.

Hvor lang tid vil det tar før vi ser de store endringene på samtaler også? Terskelen er fremdeles litt høy men mange har begynt å ringe via Telio, Viber, Skype, Google Phone og så kommer vel Facebook etterhvert også ganske sterkt. Blir 2012 det store året for samtaler via Internet på mobilen? Jeg er spent på hvordan telefonoperatørene svarer på dette, de vil jo ikke lenger være det bærende nettet. Bortsett fra Telenor som har en god del av infrastruktur på Internet da. Hva tror du?

Lenker:
NRK: Sosiale medier gir nedgang i antall tekstmeldinger på nyttårsaften
Färre sms på nyårsafton[/lang_nb-no]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.