A couple of stressful days|Noen stressende dager

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]Our 2,5 year old daughter had high fever for many days until we decided to visit the medical emergency last weekend. She didn’t eat well for days and she we’rent the jumpy girl we’re used to.

They checked her and decided to give her antibiotics for a throat infection. We were kind of happy that they found out what it was that fast but we forgot to check her CRP. The day after she got worse and we took her to our family doctor, he checked her CRP and he was shocked. It was 200! Their device stop at 200. He wrote a reference to the hospital and we took her there directly. They ran a lot of tests and we waited and waited, when the first tests arrived they decided to submit her, it wasn’t her throat that was the issue. I have to admit that I was worried, its our little princess and it feels terrible when we don’t know whats wrong with her and we can’t help her.

We got a room with a bed and they started to test further, later she got something to eat and she got painkillers to control her fever – its not fun when a little kid has 41 degrees Celsius. We were told that she had to stay for the night, we decided to let her mummy stay with her – since she is very dependent of her mummy when shes sick. The next morning we went to the hospital to visit them and bring some fresh clothes, there we still no news, they hadn’t found out what caused this. But her CRP had dropped to 165 which is very good, still way too high though but at least decreasing. Her fever still raved though so it was still in her body. They took an ultra-sound check on her and everything seemed fine and they are leaning on a theory that it is a virus infection.

I am always worried that doctors think we overreact and treat us differently but that was not the case this time, they kindly explained to us that we did the right thing and that it was important to monitor her health closely. Today her values were better and they decided to let us go home but we have an open submission in case we need access to them again and then we don’t have to go through the paper work.

They are still waiting for some lab-results, I think they will be ready tomorrow. Since she started on a antibiotics cure that interfered with some tests and they had to grow something. I don’t understand everything they say. They asked us to come up to them tomorrow anyway to take a new blood test to check her CRP. It feels good to be helped taking care of our little one.[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Vår datter på 2 og et halvt hadde hatt feber noen dager og i helgen bestemte vi oss for å besøke legevakten en tur for å sjekke henne. Legen der fant ut at det måtte være halsbetennelse så vi fikk en kur med antibiotika. Vi var egentlig glad for at man fant dette ut så raskt slik at hun kan få behandling men i all gleden glemte vi å sjekke CRP. Dagen etter ble hun enda dårligere og hun tok ny pers i feber så vi bestemte oss for å besøke fastlegen.

Det kan vi være glad for at vi gjorde for apparatet viste 200 i CRP og det kan ikke måle høyere på dette kontoret. Da ble vi engstelig og fastlegen henviste oss til barneklinikken. Det verste jeg vet er når små barn blir syk, man føler seg så hjelpeløs. På barneklinikken tok de alskens tester og vi ventet og ventet. Til slutt fikk vi beskjed om at hun måtte innlegges, det var ikke noe oppmuntrende. Men i trygge hender er hun i hvertfall. Så var det nye runder med tester, venting og tester igjen – feberen var skyhøy og det var ikke lett å få i henne mat men drikke gjør hun heldigvis uansett.

Utpå kvelden fikk vi beskjed om at hun måtte overnatte, vi bestemte oss for at mammaen skulle få bli over. Datteren vår er veldig mammete når hun er dårlig, det er noe jeg heller får leve med. Det ble en urolig natt for dem, opp og igjen med døren, febertaking og kontroller. Så de var nokså slitne morgenen etter. Vi tok turen opp til dem med rene klær og litt frukt, en CRP viste 165 og det var jo et godt tegn, men fremdeles alt for høyt. Nye tester ble tatt og hun fikk en tur til ultralyd hvor de heller ikke kunne finne noe, de venter fremdeles på svar på noen tester. Det var litt dumt at hun begynte på en antibiotika-kur for den forstyrret noen tester.

I dag var hun bedre så vi fikk lov til å dra hjem med henne, men de venter fremdeles på noen tester som er under dyrking så vi har åpen retur eller hva det heter. I morgen skal vi opp igjen og ta noen nye blodprøver, får håpe de har funnet ut av hva det er for noe. En lege mente det var en virusinfeksjon.

Jeg er ofte redd for at legene mener vi overreagerer men på Haukeland er de kjempegreie og forklarte oss at det var bra vi gjorde som vi gjorde og at det var viktig å følge henne opp og overvåke kroppen hennes litt. Sykepleierne er som vanlig fantastiske der oppe, godt humør og gjør sitt beste for å holde oss orientert.

Det blir spennende å få svar på testene i morgen.[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

4 Responses

  1. FishHawk sier:

    Thanks! I sure hope she gets to feeling better soon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.