I give up the bus for now|Jeg gir opp bussen inntil videre

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]I really want to do my part reducing the air pollution in my area, its not fun to read about all the kids developing asthma because of the pollution. Thats why I’ve tried our bus-system lately but today I think I’m giving it up for a while. Today I realized that I have to wake our kids earlier and hurry out of the house after finishing a quick breakfast, only then I will make it to the office 9am. And if I leave work at 4pm I will be home 5, which means I will only have 2 hours with my daughter before we put her to bed. That saddens me, I want to spend more time with them. The middle one goes to bed at 8 and the eldest at 9. It makes me wonder “what the heck am I doing?” I value my time with the kids a lot and I refuce to sacrifice too much.

I have to change buses and thats what ruining it, if only they could set up a direct bus to the area I work in. I wouldn’t mind walking a kilometer or two, because I really want to use the bus. There are too many cars now, its an endless queue now and I feel stupid sitter there in 10km/h.

They are planning a light rail from my area to the city but thats something I will see before I retire. I know the bus companies are working hard to create a nice service but they don’t get enough support from the government.

I’m going to write this in Norwegian afterwards and I wonder if I should send the link to our bus-company, or maybe everything has to be a facebook-demo these days? “If 15000 signs up here the bus company will set up a direct route from Åsane to Fyllingsdalen. Blargh… 🙂 [/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Jeg har så lyst til å begynne å ta bussen til jobb, jeg har lyst til å være med på å gjøre luften vår bedre. Det er tragisk å lese om alle barna som utvikler astma pga luftforurensning. Antall biler i Bergen er alt for høyt i forhold til veinettet, det er ikke plass til flere biler! Det er pinlig å sitte i 10km/t fra Åsane til Fyllingsdalen og forpeste luften med avgasser fra fossilt brensel, og el-bil er dyrt og sikkert ikke noe særlig bedre.

Derfor har jeg prøvd en del å ta bussen til og fra jobb men.. i dag fant jeg ut at jeg må sette det på hold, jeg må vekke barna tidligere og vi må hive i oss frokost før vi løper. Da rekker jeg kanskje å være på kontoret kl 9. Jeg verdsetter morgenen med ungene ganske høyt, og det er noe jeg ikke ønsker å ofre. Jeg ser min lille datter en time om morgenen og om jeg tar bussen så kommer jeg hjem i 5-tiden og da er det bare 2 timer til hun må legges, kjører jeg så er jeg hjemme halv 5 om det ikke er noen tufser som har krasjet i Fløyfjelltunnelen. Mellomste legger seg 8 og eldste 9, det er ikke mye tid vi får sammen i ukedagene. Det er ganske tragisk å måtte ofre så mye..

Det er et forbaska buss-bytte som ødelegger alt, hadde vi hatt en direktebuss fra Tertnes til Fyllingsdalen så ville jeg ha prøvd igjen, det gjør meg ikke noe å gå fra Oasen til Spelhaugen, så får jeg meg litt trim også. Men slik er det vel for alle bydeler, alle har vel en rute man ønsket var direkte, Tertnes er vel ikke akkurat på førsteplass for buss-bruk. Og om de hadde vært villig til å prøve så har de vel ikke nok sjåfører… Sukk.. Jeg er klar over at det er mange i buss-selskapene som jobber på spreng for å få til et bra tilbud men det virker som vi har langt igjen, og bybane til Åsane blir vel bare en drøm.

Kanskje jeg skal starte en Facebook-gruppe for å få en direktebuss, nå for tiden skal visst alt gjøres via Facebook. Urk… 🙂

Jaja, dette er ikke verdens undergang, egentlig bare en liten bagatell, men den er så irriterende.[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

2 Responses

  1. FishHawk sier:

    Um, the people who sign the petition probably need to actually live there to be counted–right? (LOL?)

    • oyvind sier:

      🙂 I think everyone is counted. Last year (I think) a decades-old fish-cake store were about to be put out of business and a group started a protest group on facebook. I remember a few Swedish people joined the group as well because they had visited it while visiting Norway – I think that was nice of them. So in my opinion – if you care about something it shouldn’t matter what side of the planet you’re located. 🙂 Just a thought.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.