50Mbit/s on copper

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]Lump of copperMany of us struggled years ago to achieve stability and good enogh line-quality to get ADSL. Desparate queries on Kapax gave grief reports like “you are 301m too far away from nearest central” and the equipment was some old ALCAUD boxes. One were happy when they upgraded central and got a 2Mbit adsl but after a few weeks the central got overloaded and they had to reduce it to 1MBit because of line-noise. Many struggled for weeks to get connected and some of them got happy messages like “we’ve routed you through a neighbor central and increased your line speed, will not cost you anything”, but then after a couple of months that central too went bananas because of overload. Sounds familiar?

Now Cybercity (Telenor) announces that they will challenge the market with a 50Mbit/s product, via existing coppernetwork. Sounds fun? 🙂 I say recycle all copper!



[/lang_en]
[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Lump of copperMange av oss strevde for ikke så mange år siden med å oppnå stabilitet og gode linjer via ADSL. Desperate henvendelser mot Kapax gav grimme rapporter som “du er 301m for langt ifra nermeste sentral” og utstyret der var noen gamle ALCAUD bokser. En var lykkelig når de oppgraderte sentralen og kunne få 2Mbit ADSL men etter noen uker ble sentralen overbelastet slik at mange måtte ned i hastighet igjen. Mange strevde i flere uker for å få det til, og noen fikk hyggelige meldinger om at de nå har rutet en gjennom en nabosentral slik at linjekapasiteten kunne økes igjen. Men så etter noen måneder gikk sentralen bananas igjen pga overbelastning. Høres det kjent ut?

Nå har Cybercity (Telenor) annonsert at de vil utfordre markedet med et 50Mbit produkt, via eksisterende kobberlinjer, høres det morsomt ut? Jeg sier bare : Resirkuler all kobber!



[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.