The Pirate Bay’s new home – a bunker|The Pirate Bays nye hjem – en bunker

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]

The Pirate Bay has had their share of up and downs lately, a few days ago their ISP Brein closed them down but now they are up again. From a bunker! It looks like they are preparing for a long and tiresome war. Even if this is just a silly PR stunt its kind of funny.

From the Wiki:

During the Cold War the NATO maintained various top-secret hardened facilities all over western Europe. In 1955 a large command bunker was constructed just outside the small town of Kloetinge in the south of the Netherlands. The facility was designed to house 72 people in case of a nuclear attack and was used as a NATO Radio Base Band Relay Station, as well as local (counter) espionage. It has been kept a secret for many years, for the reason that it is where NATO and military commanders would have administered the country in the event of a war.

The facility underwent a complete rebuild in the 1970’s as part of the ASCON early-warning system, but the localized system soon was rendered obsolete.

The building contains six dormitories capable of housing 72 people sleeping in hot beds and extends four stories below ground.

In 1996 NATO decommissioned the facility, all furnishings and equipment were removed.

Around 1996 the bunker complex was up for sale and it was bought by its current owners and became a datacenter in 1998.

Many hardened biometric-protected doors stand between the outside world and the data floors. The bunker was constructed to function at energy saving capacity, totally cut off from the outside world for over 10 years. The four level facility is over 5 000 m2 in size.

 • Entire complex is equipped with airlocks for an independent atmosphere.
 • Fully redundant air handling/cooling systems.
 • Air tight rooms.
 • Electromagnetic Pulse (EMP) shielding to military standards.
 • Up to 5 meters thick reinforced concrete subterranean construction.
 • Designed to survive a 20-megaton nuclear blast at 5 kilometers.
 • Backup 750 KW diesel generators.
 • Large diesel fuel reserves. (How long the diesel engines will run stays classified)
 • 10 000 liters freshwater reserve tank.
 • 240 000 liters freshwater reserve stored at a remote backup bunker.
 • All critical equipment shock-mounted on isolation pads.
 • Nuclear/Biological/Chemical (NBC) air filtration.

Link to cyberbunker.com

Links to articles: telegraaf.nl[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]

Det har gått i berg og dalbane for The Pirate Bay i det siste. Oppkjøp som gikk i vasken og ISP’er som stenger linjene. Nå har The Pirate Bay bosatt seg i Nederland, i et ikke hvilket som helst tilholdssted – en bunker! Selv om dette sikkert bare er et lite PR stunt så synes jeg det var ganske morsomt..

Fra Wiki:
I løpet av den kalde krigen hadde Nato en god del hemmelige anlegg rundtom i vest-Europa. I 1955 ble en svær kommando-bunker bygget like utenfor den lille byen Kloetinge sør i Nederland. Fasiliteten var konstruert for å huse 72 mennesker i tilfelle atomangrep, fungere som at av Natos radiobaserte rele-system og et ledd i lokal (kontra) spionasje. I mange år var anlegget hemmelig siden dette var en viktig base for landets administrasjon i krig.

Bunkersen ble bygget om på 70-tallet som en del av ASCON-prosjektet, et varslingssystem i det globale Nato-nettet i Europa. Men det proprietære systemet ble fort forbikjørt av nye standarder.

Bygningen består av 6 storsaler med plass til 72 senger fordelt på 4 etasjer under jorden. I 1996 ble anlegget satt ut av drift og alt av inventar og utstyr ble fjernet. Det ble lagt ut for salg samme år og i 1998 ble det kjøpt opp og bygget om til datasenter.

Mange pansrede dører skiller datasenteret og utsiden, bunkeren var konstruert for å spare energi og fungere uavhengig av omverdenen i 10 år. Bygget er på over 5000 m2.

 • Uavhengig luftsystem.
 • Redundant luft/avkjølings-system.
 • Lufttette rom.
 • Elektromagnetisk Puls-skjold (EMP).
 • 5 meter tykk betong.
 • Skal tåle en 20-megatonns atomsprengning ved 5 kilometer.
 • Backup 750 KW diesel generatorer.
 • Store diesel-reserver
 • 10 000 liters ferskvannstank.
 • 240 000 liters ferskvannstank i en separat backup bunker.
 • Alt utstyr står på matter for sjokk-isolasjon.
 • Radioaktiv/Biologisk/Kjemisk (NBC) luft-filtrering.

Link til cyberbunker.com

Lenker til relaterte artikler: Itavisen, gjp, hd, svd[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

3 Responses

 1. Ahahaha that’s kewl! But I thought they are going to prison soon? (the 4 people)
  .-= Michael Aulia´s last blog ..Fancy a new wallpaper? =-.

 2. Theresa sier:

  That place is amazing! I wonder what it looks like inside? Pirate Bay will be “safe” there, that’s for sure.
  .-= Theresa´s last blog ..October Colors =-.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.