Silly journalists|Dustete av TV2

[lang_en]A TV team filmed a minister in Norway today when his driver went way past the speed limit, the TV team drove after them at same speed. The problem is that a ministers car goes under jurisdiction of emergency vehicles, didn’t the journalists know that?

I hate when journalists does this only to make a case, do they think they are above the law?

I hope someone sue them for speeding.

Today the police says that the TV team have displayed the evidence of speeding on national TV and reacts on the method they use to prove someone else is speeding.

[/lang_en][lang_nb-no]Loven sier at under transport av statsråder så gjelder regler for utrykningskjøretøy, hvorfor vet ikke TV2 dette? Giskes sjåfør brøt ikke loven da de kjørte så fort, derfor synes jeg det er ganske patetisk av journalister å gå i en slik felle. Å bryte en lov for å lage en sak som ikke er en sak. Noen burde anmelde journalistene – eller mener TV2 at de er over loven? Det er spesielt at sjåføren i TV2-bilen filmer med mobil, det er jo ikke særlig smart.

Ikke rart at TV2 går dunken når de har slike journalister – og ledere som lar slikt slippe ut. Går TV2 foran som et godt eksempel for ungdom i trafikken? Istedet for å bryte loven for å poengtere et standpunkt så burde de heller åpne en litt mer seriøs debatt om det er riktig at statsråder bør få lov til dette.

Litt dumt av Giske å lyve men det er en annen sak – det har jo han blitt så vant til. I dag spøker han om det også..

I VG i dag åpnes diskusjonen for å ta TV2 råkjørerne, det kan jo bli litt interessant. De ville bare dokumentere sier de… TV2 prøver å ro seg i land i dag med denne artikkelen men det blir jo bare verre og verre.

[poll id=12]

Lenker: VG, Tv2, Riks24[/lang_nb-no]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

29 Responses

 1. Dan sier:

  Det er helt riktig at biltjenestens kjøretøyer kan kjøre som uttrykingskjøretøy når det er situasjonen åpner for dette. Men det skal vært årsaker som gjør at ditt fravær truer rikets sikkerhet, eller at man trenger å komme raskt i sikkerhet. Et møte med Aker i Sørlandsparken er neppe et slikt møte eller ærend. Enkelte statsrådsmøter kvalifiserer for utrykning, men når man først tar i bruk rettigheter som utrykkningskjøretøym så skal man ta i bruk blått lys og evt. sirener for å varsle andre trafikanter om man kommer i høy fart og trenger prioritet i trafikken. Slike situasjoner meldes også ifra om til nærmeste politidistrikt via radiosambandet som finnes i alle statsrådsbiler.

  Kan også nevne at det var mer utbredt praksis med utrykningsturer i regjeringen frem til slutten av 90-tallet, men idag nyttes blålys og sirener sjeldent av andre enn statsministerens kjøretøy.

 2. Per Berntsen sier:

  Det er vel egentlig TV2 som har brutt trafikkbestemmelsene her, de har da ikke lov til å legge seg på hjul og måle fart??

 3. Bj sier:

  Kan ikke se noen grunn for å kjøre ulovlig om man har en statsråd i bilen.
  Minner om gamle Russland der pampene med venner hadde egne regler og biler og vanlige folk var under hælen til regimet dette.

  Politi i grøftekanten etter vanlige folk fodi det er livsfarlig å kjøre 5 km for fort men er du statsråd så er det ikke så farlig likevel – for de ønsker vel ikke å sette befolkningen i fare – eller bryr de seg egentlig?

 4. Uvesentlig sier:

  At det er registrert som utrykningskjøretøy gir ikke de rett til å bryte fartsgrensen uten at det er utrykning….

  Sjåføren kan bryte grensen om det er nødvendig av sikkerhetsgrunner. Fortell heller hvilke sikkerhetsgrunner det var for å bryte fartsgrensen. Selv politiet må holde fartsgrensene når det ikke er utrykning.

  Om det er Giske sin feil er jeg tvilsom til, men at de har lov til å kjøre så fort uten at det er av sikkerhetsgrunner… nei den får de dra lengre ut på landet med!

 5. Roar sier:

  Fartsgrensen var 100 km i timen og de kjørte i 140. Giske har brutt fartsloven på det groveste. Men jeg har stor forståelse for det og det hender jeg må ty til det samme selv da jeg har møter å rekke. Hadde jeg vært forsinket til noen av mine møter hadde det hatt større personlig konsekvens enn det Giske får så det kan også regnes som en “utrykning”. Hvorfor ikke bare heller øke fartsgrensen der det er trygt så folk kan ta inn litt tid og heller kjøre sakte der det er stor risiko?

 6. Bedreviteren sier:

  Enig. Legg inn sak mot journalisten som kjører i 140, det er tross alt en fare for andre trafikanter å kjøre så fort.

  Giske derimot merker jo ikke at de holder en så høy fart. Og sjåføren sier jo det samme. Det finnes ingen bevis for at Giskes bil holder 140, bare fordi journalisten kjører etter i 140.

 7. Olga Dalen sier:

  Giske HAR utryknings lov bil. MEN det har ikke dei TOSKENE SOM OGÅS KJØRTE I 140 KM, Hvem er dummest?
  Bare spør je…

 8. Eirik sier:

  Hvilken straff er passende for “Dustene” i avis bilen?
  Nå har jo Politiet det på video! Andre er blitt dømt for dette før altså video BEVIS, håper at dei følger dette opp og at respektive duster får sin STRAFF!? ellers er ikke Politiet verd en nonstopp…

 9. Aleksander sier:

  Statsråder kan uansett ikke heve seg over loven uansett om det gjelder andre regler for utrykningskjøretøy.

  tviler på at Ambulanser har lov å kjøre svin pga de skal i et møte…

  dette var dumt og uansvarlig av både Giske og Sjåføren.

  men det var også dumt av tv2 å følge etter i samme hastighet.
  hadde jeg vært i tv 2 sin bil hadde jeg heller anmeldt sjåføren av bilen giske satt i.

  • sortefare sier:

   Politimannen i Giskes bil kjørte et utykningskjøretøy. 4 felts motorvei, lite trafikk, tørr veibane og dagslys er viktige momenter. I svært trygge trafikale omgivelser kan blålys/ sirene fravikes. Ministre har pr. def. dårlig tid.
   Navarsete var passasjer i en privatbil. Hverken sjåfør/ bil var autorisert for “utrykningskjøring”. Ei heller var det 4 feltsvei. Av de grunner var det en helt annen sak.
   TV 2 avslører at saker kjøres rett ut uten å kvalitetssikre innholdet. En våken “desk” i et profesjonelt media hadde selvsagt stanset publikasjonen, materialet kan nok brukes, men ikke slik som dette. TV 2 avslører seg selv som :
   1. Lovbrytere (årsaken var ikke tung nok for journalistisk immunitet)
   2. Faglig svært svake kontrollmekanismer forut for publikasjoner.

 10. VOLVO sier:

  HEI.

  Litt enig med sistnevne der . Men synes det er uansett litt rart at det kan regnes som utrykningkjøring om en politiker skal fraktes . Men en fart på 140 km er vel ikke noe å skrike opp om , de burde vel heller være veier bra nok i hele landet til å komme seg fra A- til B , på hastigheter mellom 130 -160 km i timen , farten er ikke noe problem . det er norske drittveier uten midtledre som er problemet og biler som kommer i mot¨. har aldri følt meg så trygg i en bil som når jeg kjører sørover i sverige i 140 km i timen . men derimot mye mer utrygg på E6 i gudbrandsdalen hvor gærninger nærmest klikker pga drittveier, og ingen mulighet til å komme seg fra A-B hurtig og effektivt .
  Så kjør gjerne mr. Giske om så i 160 km/t så lenge har ordner bedre veier i bakventlandet hvor masse folkblir drept hvert år pga drittveier . folk aksepterer ikke å kjøre fra A-til B i 50-80 km/t i 2009 ! så enkelt er det , riv ned de trafikkfarlige fotoboksene som er en sovepute , og bygg store motorveier raskest mulig..

 11. Inger Sofie Olberg sier:

  Hei

  Så du mener altså at det er patetisk at Trond Giske er med på lovbrudd angående trafikken.? kan ikke forstå at de “møtene” denne mannen har er såååå viktige( utenom for han selv) skal bidra til å bryte de vanlige trafikkregler som andre skal forholde seg til. Om jeg eller mine blir ihjelkjørt skal jeg vite en meget god grunn til at det har skjedd,,,

 12. Blikkboks sier:

  Glimrende av TV2
  Dette er en glimrende sak å få frem. Egne lover for politikere så de skal kunne gjøre som det passer dem vil vi ikke ha. Det er bullshit å kalle det utrykning når man transporterer en statsråd.

  Hadde det av sikkerhetsgrunner vært nødvendig å gi på for å komme unna i en farlig situasjon, ville saken vært en annen. Men at Giske har dårlig tid for å rekke et møte holder ikke som grunn til å bryte hastighetsreglene.
  Andre ville mest sannsynlig mistet lappen og fått en større bot, det burde da også sjåføren til Giske gjort. Giske selv kan ikke stilles til annet enn moralsk ansvar, og siden moralen der i gården er heller laber, så er det vel ikke mer å snakke om for Giskes vedkommende.

 13. Humlegumpen sier:

  Vakthavende jurist ved Agder politidistrikt, Leif Aleksandersen, sier til HegnarOnline at han ikke kan uttale seg om saken, da han ikke kjenner den, men at det på generelt grunnlag er straffbart.

  – Skal du bryte trafikkreglene i Norge skal det foreligge en nødsituasjon. Dette kommer vi til å se nærmere på, sier Aleksandersen til HegnarOnline.

  Hvilken bil han henviser til vites dog ikke.

 14. Jan sier:

  Helt enig – dustete er en mild formulering

  Uansett er det slik at hvordan bilen kjoeres er 100% forerens ansvar, uansett om passasjeren er Ola Dunk eller Trond Giske. Saa vinklingen med at Giske skal holdes ansvarlig blir bare for dumt.

 15. Sigve sier:

  Stupid anal retentive journalists. Why make a big deal out of driving a great car on a new stretch of highway, which really has no problem tackling speeds well in the excess of 225.
  Just normal twisted Norwegians dorks.

 16. per sier:

  vel, hvis giske får lov til å råkjøre til og fra møter vil jeg også gjøre det.

  Giske er vel ikke noe mer viktig enn en hvilken som helst annen topp fyr i næringslivet….

  Poliotikerne setter lover og regler som farstgrenser. Da får de pokker meg følge dem også og gå foran med et godt eksempel….

 17. Nils sier:

  Kan ikke noen anmelde tv2 for denne råkjøringen. Dette er tidenes dummeste sak……

 18. Thorbass sier:

  “Litt dumt av Giske å lyve” Lol?

  Du stemmer i hvertfall garantert AP! Kamelsvelgernes parti #1..!
  Jaja, Giskes sjafør råkjører på Giskeladdens ordre, det er ok, lissom, happy days..
  Kan vi ikke innføre dødsstraff igjen? Jeg VIL jeg VIL jeg VIIIIIIIIIIILLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!

 19. Lars sier:

  At sjåføren i TV2-bilen bryter loven er en ting, men at en politiker gjør det er en helt annen ting. Politikerne skal da liksom være forbilder for oss ikke sant

 20. oml sier:

  For en useriøs dialog. Det er sjåføren som er ansvarlig for bilen uansett. Giske er helt uskuldig. Her må TV2 dømmes for dårleg presseetikk, dette burde være et brudd på TV2 interne regler, og jornalisten burde straffes, eventulet sies opp. Han må og ta straffen som politet vil ilegge han, bot fengsel alt etter som. Når det gjelder regjeringsbilen så må dette etterforskes og vurderes opp mot regler som gjelder for slike biler, dette er en internsak i politiet som dem må rydde opp i, eventuelt endre regler for slike kjørtøy. Dette er regler som gjelder for dem. For TV2 gelder samme regler som vermannsen. Det at TV2 publiserer dette besviser at dem har dårleg vurdering. Og dem må gå gjennom holdingen til deres jornalister.

  SLUTT Å KLANDRE GISKE, DET ER TV2 SOM ER SKURKEN HER!!!!!!

 21. Smartingen sier:

  Dersom Giske hadde hoppet fra en 70 m høy bru, hadde da TV2 hoppet etter for å bevise hvor ille dumt det er?

 22. Kristen sier:

  Hva er dette? støtter tv2 FULT ut. Bare pga at de dustene er politikere gjør ikke det at de får kjøre så fort de vil. Hva om det skjer ei ulykke når dette foregår? Hva skjer da?

  Norge er kjørt i grøfta !

 23. Jan Mayen sier:

  Beviset er der, og TV2 filmet, men hvem kjørte egentlig TV2-bilen? Det må politiet etterforske og finne ut av før de kan sende en fartsbot. Og hvis ingen i bilen sladrer så tas stemplet “henlagt pga. bevisets stilling ” straks frem. Så enkelt er det med den saken.

 24. werner sier:

  godt skrevet.
  Du setter fingeren på noe vesentlig her. Statsråden har gjordt ditt og datt og er det bevis for dette skal han selvfølgelig ta sin straff.
  Det som er viktig her er hvordan media prøver å bruke sin makt for å selge!!!
  De manipulerer, truer og dokumenterer alt etter hva de tror selger. Denne saken selger ser det ut for og da må vel påtalemyndighetene vektlegge dette når de dømmer TV2 såkalte journalister. Påtalemyndighetene kan også dømme TV2 for medvirkning da de legger dette ut for å tjene penger på saken.

  Vi har snart ikke media igjen her i Norge som jeg orker å kaste bort tid på. Lokalaviser prøver enda å holde en presseetisk standard. Problemet er at man må lese mange for å få et innblikk i hvordan Norge fungerer.

 25. Kjell sier:

  For mange år siden ble en politipatrulje bøtelagt: De hadde kjørt med blålys for å rekke en privat hundeutstilling på Mysen! Konklusjon: Ingen har noe imot at utrykningskjøretøy i gitte situasjoner har anledning til å bryte fartsgrendene, men bare når forholdene krever det. Hadde Giske et tilstrekkelig aktverdig behov til lå sette andre trafikanter i fare?

 26. Antidåre sier:

  Jan Mayen sier: “Beviset er der, og TV2 filmet, men hvem kjørte egentlig TV2-bilen? Det må politiet etterforske og finne ut av før de kan sende en fartsbot. Og hvis ingen i bilen sladrer så tas stemplet “henlagt pga. bevisets stilling ” straks frem. Så enkelt er det med den saken.”

  Hvis ingen i bilen sladrer vil de sikkert kunne bli tiltalt for ett eller annet i forhold til det. Husk Orderud-saken! De fant aldri den utøvende morderen, men alle de involverte ble likevel dømt fordi det ble funnet sannsynliggjort at de alle var med på det.

  For øvrig håper jeg virkelig TV2-journalistene får seg en skikkelig smekk her. Makan til arrogant og dåreaktig oppførsel! Hva slags idioter er det som dokumenterer sitt eget lovbrudd, og i tillegg tror dette rettferdiggjøres av at de avslører noe stort, og dette “store” er en regjeringsbil som muligens kjører litt for fort (noe den til og med mest sannsynlig også har lov til)? Hva faen trodde de egentlig? At de nå hadde skåra en Pulitzer?

  Søppeljournalister! Søppeljournalistikk!

 27. Uvesentlig sier:

  Registrerer at Politet nå etterforsker begge bilene, og det skulle bare mangle. De bekrefter også at det må foreligge noe et trusselbilde e.l. for at en regjerningsbil skal ha lov til å bryte fartsgrensen.

  Det tragiske er at Giske som vanlig lyver. I lang lang tid har han vært opptatt i telefonen og selvsagt ikke lagt merke til at de kjørte for fort. Hvis det hadde vært tilfelle burde han øyeblikkelig gått av som statsråd, for vi vil vel ikke ha en statsråd som ikke evner å få med seg at han sitter i en bil som kjører i 140 km/t. Har man så dårlig oversikt over situasjonen så har man etter min mening mangler på vesentlige deler mellom ørene. Nå er det nok ikke sånn, Giske lyver, og vi har i de senere år blitt vandt til at statsråder lyver. Og hva gjør enkelte – jo de klager selvsagt på pressen. Pressen er tåpelige fordi de bryter loven, hverken mer eller mindre enn Giskes sjåfør, for å bevise hva slags mennesker vi har i maktposisjoner.

  Flott av pressen, og patetisk av de som er så sterkt kritisk til at vi får frem sannheten om våre folke… nei det var feil… systemvalgte ledere.

 1. 3. januar 2010

  […] allowed to swear Windows 7 and Lenovo Thinkpad Donald toy too dangerous for the airport TV2 driver who broke the law to show us that people breaks the law Skipping the H1N1 queue The old […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.