Heavy transporters are getting more aggresive|Tungtransport-sjåfører blir mer og mer aggressiv

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]A guy in a Hummer showed his finger when a large trailer squeezed himself into the queue, when the driver saw the finger he blocked the highway and stopped. Found a sledge hammer and tried to crush the Hummer, its not made in China yet so it can take a few punches, but he broke some windows and made a few bumps. They started to fight and a few teeth later the police arrived to stop them.

Today we learn that the driver of the heavy transport may have been tired or had a stressful day but his boss says he have to let him go.

This happens every day in traffic, I see a lot of it. Drivers of heavy transport pushing people and misusing their power on many wheels. I wish we had parallel roads where heavy traffic could do what they wanted – we see too many accidents involving small cars and heavy trucks.[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Jeg ser det hver dag, sjåfører av tunge kjøretøyer blir mer og mer aggressiv i trafikken. På kort tid har vi hatt mange ulykker som har vært ganske alvorlig, personbiler som blir skviset ut av veien av større kjøretøyer og vill bytting av felt som medfører kjedekollisjoner bak dem.

Den uheldige eier av transportselskapet i dagens hendelse sier at sjåføren må ha hatt en dårlig dag, eller var veldig sliten. Det bekymrer meg litt, finnes det ikke regler for slikt? Kjenner man seg sliten og ikke har sovet på noen døgn så bør man ikke kjøre rundt i et våpen på flere tonn.

Jeg vil ha tungtransporten bort fra veiene hvor personbiler ferdes, om de har så tøffe hverdager og konkurranse at de må kjøre svin for å nå budsjettene sine så bør de finne seg andre transportmetoder! Det er ihvertfall min mening.

Jeg forstår godt at føreren av Hummeren blir provosert, sjåfører av tunge kjøretøy utnytter makten sin med sine store biler og presser seg frem alle veier.

Lenker :
Tungbiler i hver fjerde ulykke : Dagsavisen

Artikkel fra Norsk Transportarbeiderforbund.

En liten oppdatering :

Jeg har fått utrolig mange bra kommentarer, noen helt ville men det får man ta med, innspillet mitt er vel kanskje litt villt også så jeg ber kanskje om det. Jeg sitter igjen med en følelse av at veldig få er villig til å gå drastisk til verks for å løse problemet, de fleste krangler om hvem som utøver den største faren i trafikken – alle skylder på alle. Men mitt poeng er at folk dør og det må vi gjøre noe med. Mange kommenterer at vi må endre folks holdninger i trafikken, det er jeg enig i men jeg har ingen tro på at vi får det til. Jeg har tro på fysiske løsninger men så snart jeg åpner munnen så blir jeg kalt både det ene og det andre – det er en ærlig sak men det løser jo ingen ting.

I Norge sliter vi med infrastrukturen på veiene, vi har mopeder, motorsyklister, sykler, joggere, personbiler, lastebiler, busser og annen yrkestrafikk. Alt dette i samme felt. Det er jo dømt til å gå galt! Man vil aldri klare å oppdra syklister til å oppføre seg som en syklist, de tar alle rettigheter – de bruker regler for gående når de har behov for det (sykler over fotgjengerfelt, på fortau, sykler på rødt lys, sykler opp på siden av biler som venter på grønt etc etc), for bilister når de har behov for det (midt i veien når det finnes flotte sykkelstier) etc. Man vil aldri klare å oppdra bilister til å kjøre varsomt og respektfult. Man vil aldri klare å oppdra yrkessjåfører til å være ekstra forsiktig fordi de sitter på et enda mer dødelig våpen enn vanlige biler. Man vil aldri klare å oppdra bud MC’er til å oppføre seg i køkjøring. Man vil aldri få myndighetene til å innse at grensen på 45 km/t for moped er for lav.

Alle disse elementene må skilles – vi er ikke kompetente til å kjøre sammen i samme felt. Det er min mening, skyt meg om du vil.

Det kan gjøres på mange måter, i kommentarene her kan man se mange gode forslag. Satse på kollektivtransport (ikke få meg til å le om du sier at det gjøres allerede) slik at personbiltrafikken avtar. Sykkelfelt – det kommer seg men kun på få plasser. Alternative transportmidler, bedre infrastruktur for tog/båt.

Jeg vil helst ha all trafikk under jorden men det takler tydeligvis ikke folk å høre – dere tenker så utrolig kortsiktig. Vi skal være på denne kloden i forhåpentligvis mange tusen år til – det er på tide å tenke litt.

Lenker :
Syklist påkjørt (18.06.09) : VG
Tragedie (16.06.09) : DB
Utenlandske trailere en fare (13.06.09) : VG
Påkjørt bakfra av vogntog (10.06.09) : BT
Null kontroll (10.06.09) : Aftenposten
Skvising : BT
Knusing : BT
Mordforsøk : BT
Bom : BT
Skvising : BT
Barn påkjørt : BT
Drept : DB, VG
Transportører tar ansvar (11.01.09) : Rogalandsavis

Dette var bare noen få hendelser i løpet av kort tid, i Bergen! Tenk hvor ofte dette skjer på landsbasis. Vi kommer til å få se flere og flere ulykker hvor lastebiler er involvert, jeg er ikke ute etter sjåførene men selve sikkerheten på veiene – noe må gjøres..

Saken :
DB
DB
VG
VG
[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

159 Responses

 1. leif johansen sier:

  dine komentarer viser hvor liten insikt du faktisk har…. vil du ha det over på jernbane? skal butikkene hente varene sine selv der da? og med? hva personbil? har du tenkt i det hele tatt? har du noen gang sittet i et vogntog? og opplevd hvordan personbiler oppfører seg i trafikken? gjør det!!! så kan du komentere denne saken på nytt!!!

  • oyvind sier:

   Hei Leif, din type kommentar kommer hver gang jeg kritiserer yrkessjåførene – dere må lære dere å tåle litt kritikk.

   Jeg snakker ikke om jernbane, jeg snakker om parallelle veier for å skille trafikken. Helst få tungtransporten under jorden så kan vi finne metoder for å dempe forurensningen også.

   Jeg vet hvordan biler oppfører seg i trafikken, og jeg vet hvordan yrkessjåfører oppfører seg – det er to verdener som ikke passer sammen og det er menneskene i personbilene som taper, og noen dør.

   • Rune sier:

    Enig med Øyvind! Det er den som sitter i den tyngste farkosten som skal vise måteholdet. Det er samme regel som gjelder for oss andre om myke trafikkanter. En del av dem er idioter i veibanen, men det gir meg ikke blankofullmakt til å mose over dem, eller dytte dem i grøfta.

    Det jeg har bitt meg merke i er at i nesten HVERT ENESTE TILFELLE der jeg får en trailer bak meg, selv om jeg ligger litt over fartsgrensa. Så legger de seg uten unntak helt oppå støtfangeren min. Kunne tenke meg å stanse bilen på tvers i veien og tappet ut lufta av samtlige dekk.

    Ser mye forferdelig kjøring og trailersjåfører er rimelig greit representert for å si det jævlig mildt.

   • Leif E sier:

    Vel de dårlige veiene vi har, og den dårlige øyeblikksoppfattelsen, kan få ett vogntog ned i 40km, og kilometer lange køer etterpå. Selv kjkører jeg 50 tusen i året. Men se en trend dårlige veier, dårlige privat billister, og hjernevaskede kjør riktig stakato billister.

    Jeg kjører privatbil, mye i Sverige. Pingle folk som ikke kan ligge litt over km føre en bakke. Spedometret viser ofte helt ned mot 10% under faktiske forhold. Hvorfor ikke ligge 30km over hele tiden, kjøre mykt, bruke girene når du bremser. Når du kjører forbi gi litt gass.

    Dette koko landet med så dårlig infra struktur, overprisete dårlige biler, lobotmerte bilorganisasjoner. Og et UP og journalist korps som er mere lobbyister for stats kassa en det de faktisk skal gjøre herregud…..

    • Hans sier:

     Hmm, hvorfor ligger vi ikke 30km/t over fartsgrensen tro… Fordi man ville fått bøter annenhver uke kanskje? Er ikke akkurat billig med bøter i Norge. For 10-15 år siden var det vanlig at speedometeret viste 10km/t feil. I dag er 3-5km/t m.a.o. anbefaler du å bryte fartsgrensen med 25km/t. Antar at du faller i en av disse katagoriene med farlige sjåfører.

    • Leif E sier:

     Hvor skal ikke folk kreve bedre veier. Få ned kostnadene ved ikke å stå i kø. Jeg kjenner så mange lobbyister,
     MOralen i skatte trykket blant byråkratia. Er å ha ett høyt trykk på bil. Da aksepterer folk høyere skatter punktum.

     Politiet burde ha annet å gjøre, en å ta billister på E6, som kjører i 130km H på fri vei.

     Tror det er mange som kjører 100% etter reglene , men som er fryktelig dårlige sjåfører. Og farlige sjåfører. Jeg kjører opptil 20km over på motorvei , 80 og 90 sona. Har aldri kollidert men kjører mine 50 tusen.

     Rart att Svenskene kan gjøre det.

  • Vogntog sier:

   Du har ett poeng, personbilførere for ikke å snakke om motorsykler har ikke aning om hva en stor bil er for noe. Jeg trives best i stor bil i Oslo, da får en ihvertfall ikke nakkesleng når en tulling har kjørt i bakenden på bilen din. Feltskifte foregår på følgende måte: på med blinklys, litt saktere fart enn dei i fila jeg skal inni, slik at det blir tomt med bil, fortrinnsvis holder en bil bak tilbake så det blir plass. Hvis ikke, så er det å legge seg sakte over i det feltet en vil bytte til, det pleier å hjelpe. De fleste skjønner at du skal bytte fil fordi du skal av veien eller noe slikt.. eks. fra festningstunellen og opp på trafikkmaskinen ved sentralbanen.

  • Vogntoghater sier:

   Hvorfor tror du at billistene oppfører seg “dårlig” mot trailersjåførene? Kan det ha noe å gjøre med måten disse sjåførene oppfører seg på mot billistene? Hvem har ikke opplevd å stange bak et 22 meter langt vogntog på dårlige norske veier. 90 km/t på slettene. 30km/t i bakkene. Men ikke tale om de gidder å slippe deg forbi.
   Vogntog har overhodet ingenting på veiene å gjøre. De forurenser ekstremt mye. De tar opp for mye plass. De er årsaken til 70% av møteulykkene. De sinker trafikken. Det er egentlig utrolig at myndighetene våre ikke allerede har signalisert utfasingen av vogntogene på norke veier. De har ikke noe her å gjøre. Ikke på noen veier i Europa for den saks skyld.
   Tenk et veinett fullstendig fritt for vogntog! En fantastisk tiltalende tanke. Tenk å slippe polske vogntogsjåfører på slicks dekk på norsk vinterføre!
   Tenk så mange liv som kan spares i trafikken når vogntogene blir borte fra veiene våre!

   Forskning i Europa konkluderer med at samfunnet er mest tjent med å bygge ut jernbanen og evt også sjøfrakt der det er mulig. Så kan man heller ha 7,5 tonns lastebiler som kjører varene til butikkene.

   Dette er ikke kun en visjon. EU har dette som målsetting og jeg tipper det skjer innen 10 år.

   Jeg har forståelse for de som gråter for sin syke mor, men samfunnsbesparelsene er så store at slike hensyn kan man ikke ta.

   Andre som gleder seg til den dagen vogntogene forsvinner helt fra veiene?

   • Slim Dusty sier:

    Nå motsier du jo deg selv så det holder her…
    Vogntog forurenser…ja men det gjør da 7.5t lastebilene også, og tenk så MANGE 7.5 tonnere du må ha bare for å dekke ETT vogntog…

    Det utsagnet der vil jeg ikke kalle skivebom engang, for du var WAY off 🙂

    30 km/t i bakkene? Kan ha en veldig enkel forklaring, traileren hadde mest sannsynlig en fjott i en personbil forran seg.
    Som insisterte på å ligge 10 km under…
    Noe som da fører til at traileren ikke får gitt på nok, og havner laaaangt ned på gira.

    Lærte på kjøreskolen at kom man i motbakker av en viss stigning, og hadde trailer bak: GI PÅ LITT!
    Ikke grisekjøre men bare gi på litt, for at traileren kan få tråkka litt mere på han og.

    Jeg pleier som regel å slippe biler forbi hvis jeg vet jeg ikke klarer å holde farten oppe. Men man stopper uansett IKKE midt i en bakke for å gjøre det.
    Og husk en ting hvis du ligger bak trailer og selv bare en 7.5 tonner og vil forbi: Ser du ikke speilene på trailer/lastebilen så ser ikke sjåføren deg heller!!

    Er bare så rart at det er max krise når en lastebil/trailer ikke klarer å holde farten, men når dere i personbiler ikke klarer/vil det, så er det deres rett til å kjøre sånn…

    Nei, vis hensyn i trafikken alle sammen så blir alt så mye greiere 🙂

    • Torgeir Solberg sier:

     For et innsiktsfullt og bra innlegg! Jeg er ikke kjører av stor bil, men hvis man har litt praktisk sans, og ikke er en drømmer, så forstår man at man som småbilsjåfør må vise hensyn til de store. De har mye lengre reaksjonstid blant annet, og kan ikke har like store hastigheter.

     Når det gjelder de som vil ha tungtransporten bort fra veien så er jo det interessant. Lurer bare på hvilken planet den bor på som mener den skal gå “under bakken”. Øh? Teleportasjon av gods er like fruktbart og diskutere i den sammenhengen der.

     Når det gjelder økt jernbanebruk er jeg helt for det, men som noen andre i debatten har hevdet blir ikke stor transport borte for det. Hva med Nord Norge der det ikke går tog? For ikke å snakke om alle de andre områdne i Norge der jernbanen ikke er godt nok utbygd. En må liksom hele tiden se hva som er det reelle alternativet til slik vi har det i dag.

     Og det er nok idioter på veien, de fleste av dem kjører bil UNDER 7,5 tonn. Se der, det var den brannfakkelen.

    • Trailer-Sissel sier:

     Vel, det skal ikke gå 7,5tonnere over hele landet, men mellom havner/togstasjoner og butikkene.

     5 7,5tonnere som kjører 2 mil forurenser mindre en en trailer som kjører fra kristiansand til trondheim, så det er nok du som har bommet her!

   • Jon sier:

    >>Hvem har ikke opplevd å stange bak et 22 meter langt vogntog på dårlige norske veier. 90 km/t på slettene. 30km/t i bakkene. Men ikke tale om de gidder å slippe deg forbi.

    Tøv. Det finnes omtrent ikke 22 meter lange vogntog i Norge. Unntakene er tømmerbilene.

    >> Vogntog har overhodet ingenting på veiene å gjøre. De forurenser ekstremt mye. De tar opp for mye plass. De er årsaken til 70% av møteulykkene.

    Årsaken til 70% av møteulykkene? Hva slags beskyldninger er det du kommer med her? Dette er jo rett og slett løgn og fanteri. De aller fleste møteulykker mellom stor og liten bil skjer ved at den lille bilen kommer over på feil side av veien. Senest i Østerdalen for kort tid siden.

    >> Tenk så mange liv som kan spares i trafikken når vogntogene blir borte fra veiene våre!

    Ja, hvor mange? Har du noen konkrete tall på dette? Det beste hadde vært å forby all privatbilisme, det er der de fleste ulykkene skjer.

    • Vogntoghater sier:

     Det er ikke vanskelig å se at man ber for sin syke mor. 22 meter eller 18? Det er faktisk ikke poenget her, men jeg tar meg gjerne tid til å forklare det med utfyllende; saken er enkelt og greit at vogntogene, uansett lengde, ikke lar privatbilene slippe forbi. Jeg forventer selvsagt ikke at de skal stoppe i bakkene, men hva med å aktivt delta til smidigere trafikkavvikling ved eksempelvis blinke inn til siden og slakke av ved første anledning? Ikke mange som av dere som gidder det. Men all ære til de som gjør det.
     Mine tall baserer seg på en stor tysk undersøkelse som ble foretatt i 2006. Jeg innrømmer gjerne at tallet kan være såvel 65% som 75% i Norge. Poenget er at svært mange liv kunne vært spart uten vogntog.
     Når vogntogene forsvinner fra veiene, vil trolig også bompengene forsvinne. Det er umoderne og etterhvert lite rasjonelt å transportere varer langs veiene. Etter hvert blir jernbanen utbygd og overtar godstransporten. I tillegg får vi satse på miljøvennlig sjøtransport.
     Jeg skjønner dere som frykter for jobbene deres, men de beste klarer seg alltid uansett. Det er taperne som klager høyest.

    • kallemann sier:

     Ja her har du helt rett vogntoghater… Taperen klager høyest, å her er det du som står for klaginga. So good luck looser!!
     Kommer jo helt tydlig frem i din daglige problematik med vogntog, så får ikke du kjørt fort nok. Det virker på meg som at vi ligger like mye i veien for deg når vi kjører 90 som da vi kjører 30. Kanskje du skal finne deg din egen lille skogsvei du kan sitte å sulle på om dagen, for ingenting av det du kommer med av enten kritikk eller fakta stemmer.
     Hvordan i alle dager kan 75% av alle møteulykker i Tyskland være lastebilen sin feil, når bare 9% av alle ulykkene i Tyskland kan relateres til at ulykken er lastebilen sin feil???
     Å siden du er så “miljøbevist” å ønsker at vogntog skal stoppe å slippe deg forbi. Blir det mindre utslipp av at vi gjør det da??? Minst utslipp får vi faktisk viss vi kan få ligge på en jevn fart å bruke gasspedalen bare til å oppretholde farten. Men det er ikke enkelt, når sånne som deg ENDELIG kommer seg forbi et vogntog, så skal du vise hvor jævla tøff du er, så du bråbremser foran vogntoget som ligger i 90 km/t, bare fordi at du følte at han hadde kunna slippt deg forbi for 3 km siden. Vel sanheten er mest sansynlig at sjåføren på lastebilen såg en hindring du ikke så for du lå alt for nære støtfangeren på lastebilen å bannet høyt på alle verdens vogntog.
     Å til slutt… Hvor umoderne er transport på veg egentlig??? FEIL igjen. transport på veg er meget moderne. Det er så moderne at det gjøres faktisk i alle verdens land!!!

 2. Rene sier:

  uten at jeg vet mer enn hva artikkelen forteller meg, er det generelt ikke førerne av de store vogntogene som etter min mening utgjør en trafikkrisiko. Derimot er det VELDIG mange som for enhver pris skal legge seg foran disse, og da gjerne sakke farten i oppoverbakke som gjør at førerne av disse store kjøretøyene ikke rekker å planlegge sin kjøring. Slik det blir presentert, er det selvfølgelig snakk om en grov overreaksjon, men provokatøren, må uten tvil være føreren av Hummmeren. Ja, han kjører en Hummer i Norge…tror jeg lar være å fullføre den setningen.

  At folk f.eks kjører provoserende sakte, eller nekter å legge seg inn i høyre fil når de bak kjører fortere, er minst like farlig for trafikksikkerheten som råkjøring, men det er kanskje ikke like populært å peke fingeren i den retningen.

  • oyvind sier:

   Dette med at biler legger seg foran lastebiler ser jeg ofte, spesielt i Åsane (i oppoverbakken etter Eidsvågstunnellen) og da vrir jeg meg av flauhet, så det er jeg helt enig i – det finnes veldig mange idioter i småbilene.

 3. Jørn sier:

  Disse lenkene du viser til sier ingenting om hvem som har skylden. Jeg forsvarer ikke sjåføren som gikk amok men ikke heng alle yrkessjåfører fordi noen driter seg ut. jeg har sjøl kjørt nå i 22 år uten en eneste hendelse. Hvis du ser hva som skjer med folk i personbiler vet jeg at du finner flere idioter der enn i lastebiler.

  • oyvind sier:

   Ja jeg vet at det finnes utrolig mange idioter i personbiler, men trafikken i Norge er nå så intens at det blir vanskelig for yrkessjåfører til å kjøre uten uhell. Man presser ikke en personbil av veien fordi vedkommende kjører 5 km/t under maks tillatt fart.

   • Jørn sier:

    Som sagt forsvarer jeg ikke idoter i trafikken, men det hele handler om respekt for hverandre. Førere av personbiler bør skjønne hvor lang tid det tar for en trailer å få opp fart og hvor lang tid det tar for oss og bremse ned.

 4. Fuu sier:

  Jeg tar parti med trailersjåføren i denne saken. Mannen som kjørte HUMMER H2 (og det sier litt) provoserte fyren i traileren. Bare synd trailersjåføren fikk grisebank, da hadde jeg følt meg litt dum.

  • oyvind sier:

   Ja Hummer sier litt om typen og trailersjåføren var ung, det må jeg si til hans forsvar. 🙂

  • Jørn sier:

   Spiller vel ingen rolle om han kjørte Hummer eller Skoda? Man skal ha respekt for hverandre i trafikken uansett hva slags bil man kjører.

   • Vogntog sier:

    Vel, kjører du hummer h2, da er pikken for liten, muligens pga at han har spist anabole steroider eller annet dop for å få digre muskler. Saken er vel også at hjernen krymper samtidig som armusklene vokser. Selv så tror jeg at jeg hadde ringt politiet og spurt om dei kommer og rydder typen av veien, eller om det er ok at jeg dytter han vekk med lastebilen.. tror nepppe en skoda kjører gidder å finne på slikt.

   • torben sier:

    Det er korrekt at man må ha respekt for hverandre, og det var nettopp det som var problemet her. Føreren av hummer’en hadde ikke respekt for trailersjåføren (i henhold til det nyhetsartikkelen sier), og til slutt ble trailersjåføren så provosert at han i sinne stoppet. Hadde Hummer-sjåføren kjørt som folk flest, så hadde dette aldri blitt noen sak.

 5. alfaboy sier:

  Hei,

  Alle kan ha en dårlig dag. Det forsvarer ikke hva lastebilsjåføren har gjort.

  Jeg har vært bussjåfør, og vet hvordan lastebilsjåførene kan ha det. Det er mye lettere å se det når man kjører både lastebil og vanlig bil. Sjåfører i vanlig personbiler, skulle hatt noen timer i lastebil for å sett hvordan sjåførenes arbeidsdag kan være. Dette skulle vært obligatorisk. Dette for å hjelpe smidigheten i trafikken. Det er ikke uten grunn mange ganger at det ser ut som om lastebilene må presse seg inn i et felt, det er ofte pga. dårlige bilister, som ikke skjønner at en lastebil/vogntog er opptil 4-5 ganger så lang som en bil, og trenger plass. Jeg heller ikke skjønnte det før etter at jeg tok lappen til buss.

  • oyvind sier:

   Jeg er enig med deg at situasjonen kunne ha blitt bedret om man kjørte holdningskampanjer og kurs for personbilister. Men det har jeg gitt opp håpet på. Derfor kryper jeg til korset og ønsker at man skiller de to kjøretøytypene. Men da blir jo folk helt galen på meg.

   • Vogntog sier:

    hvordan tror du det går med veiutbygging i Norge da ??? Nei, få matpakketransporten over på bane eller inn i busser.. det er bare å skru opp prisen i bomringen nok. kjør heller lavere for biler over 7,5 tonn. Skulle hatt med de mindre bilene som brukes i yrkessammenheng, men da kan en ikke gå på totalvekt. Må i såfall dokumentere at bilen brukes i jobbsammenheng.

    Jeg sier, personbilopplæringen skulle inneholdt 1 time på lukka bane med vogntog på 40 tonn. og en dag i førerhuset på ett vogntog i jobb.

    • Torgeir Solberg sier:

     Også skulle det vært enorme avgifter knyttet til å ha bil i indre oslo by. De kan kjøre kollektivt. De som driver transport, eller kan dokumentere at de trenger bilen i jobb kan kjøre der. F.eks. er jo håndtverkere avhengig av å ha med seg diverse verktøy og utstyr.

     Også burde jernbanen vært fritatt fra krav om overskudd og tungt subisdiert både på uybygging og bilettpriser slik at vi kan få dette i gang igjen skikkelig. Halve Norge stopper jo fordi det går ei pære på Oslo S.

 6. apples sier:

  Var det ikke her snakk om at føreren av den sorte bil gjentatte ganger kuttet lastebilsjåføren av mens han forsøkte å bytte fil? Jeg trodde bilførere flest ble mer enn litt irritert over sånt.

  Overreaksjon? Helt klart! Men jeg synes egentlig det var merkelig at bare trailersjåføren ble tatt med av politiet – hva er verst, skade på eiendom eller slå ut tre tenner på et annet menneske?

  Greit nok at han ble provosert men dersom det å få en rute slått inn er grunn god nok til å banke noen opp, da må det å ha en annen sjåfør med vitende vilje irritere deg også være grunn til å reagere… på en eller annen måte.

  Paralelle veier? Dobling av prisene på varer? Nei takk 😛

  • oyvind sier:

   Men sykehuskostnadene vil gå ned, og vi ville ikke hatt så mange invalide mennesker (pga trafikkulykker) som koster penger.

   En 22 år gammel sjåfør bak et lastebilratt og en 40-åring i Hummer, jeg må innrømme at jeg heller ville ha vært i nærheten av Hummeren. 🙂

   • Vogntog sier:

    Vel, humla kan skade mye den også, og hjernen hos hummerføreren kan umulig være særlig vel utviklet den heller. Tror at humla ville bli farlig før lastebilen om du provoserer dei

   • apples sier:

    Joda, sykehuskostnader ville gått ned. Men har du sett Norges veier? Det er mange nordover fra Bergen som såvidt klamrer seg til fjellet, skarpe svinger og tuneller.

    Forslaget om paralelle veier kan kun tas seriøs på østlandet og områder helt uten fjell 🙂
    .-= apples´s last blog ..Touched by Space =-.

 7. Bamse sier:

  Det er helt greit att du opplever Yrkessjåfører som agressive. Men hold deg til fakta er du snill. De fleste som kjører i yrkestrafikk har yrkesstoltet, men noen unntak finnes jo. Men tilbake til saken, det att du henger ut yrkessjåfører slik er rett og slett helt bort i natta. Jeg har vært yrkessjåfør i tolv år, både buss, vogntog og singel lastebil, har hvert heldig å klart meg uten en eneste skade, og det er ikke pga personbiler, men fordi jeg er våken i trafikken. Har kjørt siste årene i sentrum av Oslo med singel lastebil, og det mange ganger jeg gjerne skulle hatt tak i en personbil sjåfør. Dette som oftest pga villmannkjøring som forhindrer meg i min planlegging av kjøringen. Hadde en episode for en mnds tid siden, og det var like før jeg knuste en BMW, men det hadde hvert pga personbilen. Han lå i 60 på motorveien med 80, og jeg lå etter. Etter en stund så begynnte han å vingle og kjøre ugjamt, og da tok jeg ikke sjansen på å ligge bak han mere. Jeg la meg pent over i venstre felt og økte hastigheten til 80, for å se att den j….. bilisten gjorde det samme. Det er ikke klokt å gjøre. Så sakket han farten igjen, og da jeg satte på blinklyset til høyre for å legge meg tilbake i høyrefeltet, så ga han gass for att jeg ikke skulle få lagt meg inn. Da spør jeg deg, er det jeg som er dum, eller var det personbilisten som var dum denne gangen??????????
  Dette hender mange ganger i løpet av en dag/uke. Bomringen i moss ingen unntak. Personbilistene skal forbi lastebilen uansett om det går eller ikke, for så å bråbremse ned til 60 gjerne fra 100-110. Så jeg synes ikke du skal komme å komentere noe du tydlighvis ikke har så mye peiling på.
  Ulykker, skyldes ofte personbilister, men det er yrkessjåfører som får svi, uansett. Tenk litt på dette. Du har sikkert yrkesstolthet?????
  Det har vi som har veien som jobb også.
  Dere som bruker bilen fra a-b kan jeg ikke si slikt om, for dere er bilen bare ett fremkomstmiddel. Ta kollektivt å la oss som må bruke veien, få bruke den i fred uten å bli hetset med en gang det er noe.

  • oyvind sier:

   Jeg prøver ikke å henge ut yrkessjåførene, og jeg vet at det finnes mange bra yrkessjåfører som kjører like bra som 40 personbilister.

   Om det er BMW eller lastebilen sin feil spiller ingen rolle, ulykken kan bli mer dødelig pga vekt og styrke – det er det som er poenget mitt. Jeg vil skille trafikken og forhindre klasjen mellom de to verdenene.

   La meg snu det da? Jeg vil at personbiler får egne veier slik at de kan styre på som de vil – og så kan lastebilene kjøre uforstyrret. Er det bedre uttalt kanskje? 🙂

   • Bamse sier:

    Men du vet like godt som meg att, det er mange som kjører en bil og en person i hver bil, til tross for att dem bor sammen og nesten jobber på samme sted, bare for å slippe uavhengigheten med å sitte på med noen. Det skulle hvert anlagt mange flere rushtidsparkeringer utenfor storbyer, og shuttle busser til sentrum. Men dette rike landet tenker ikke slikt. Få mere fordeler med samkjøring, og bedre kollektivt der det er mulig, så kan veien bli ett bedre sted for oss alle. Det handler mye om samspill og ikke bare være apekatt. Å kutte ut kollektiv felt for biler under 10 seter, synes jeg egentlig gjorde vondt verre, men dem kunne fortsatt med den regelen, bare satt opp ett minimums krav om antall passasjerer i bilen.
    Nei, vi blir nok aldri fornøyde uansett hva som blir gjort. Det er alltid noe å sette fingeren på.
    Ha en god kveld.

   • Vogntog sier:

    å si at yrkessjåføren kjører like bra som 40 personbillister gir like mye mening som å si at blander en 60% med 60 % så får man 120%…..

 8. Mañana sier:

  Hva sier det egentlig om typen at han kjører Hummer?

 9. kula sier:

  hvor fjern går det an å bli? om tungtrafikken skal bort fra veiene, da får du hverken mat,medisiner,bensin eller andre livsnødvendigheter, utsagnene dine er rett og slett fryktelig dumme !

  • oyvind sier:

   Ja hjelpe meg! Har du ikke hørt om teleportering? Er du fjern? Neida bare tuller. Jeg skrev det ikke tydelig i posten min men jeg vil ha parallelle veier. Jeg driter i om det vil koste femti trilliarder. Det er bare 3 operahus det. (cirka)

   • patrick sier:

    ja,eller flygende trailere..
    det er sikkert rimeligere…

    • Torgeir Solberg sier:

     Parallelle veier? Øh. Vi har et eneste fortrinn her i Norge, og det er naturen vår. Jeg er ikke villig til å ofre enorme områder fordi enkelte ikke klarer å eksistere på veien sammen med tungtrafikken. For ikke å snakke om landbruksarealer som blir borte.
     Det å bygge vei koster ganske mye mer av naturen enn de 10 meterne eller hva det er som er veiens bredde.

 10. KTT sier:

  Sett deg skikkelig inn i hva du snakker om før du kritiserer en hel yrkesgruppe. Syns du f.eks. alle bakere er drittsekker fordi du har smakt en dårlig bolle? Nytter ikke å dra alle over en kam. Skjønner godt at han tente til jeg. Audi, BMW, Hummer. Jo, mere penger man har mellom hendene, jo mer breial blir man. Oppfører man seg som konge og viser finger fordi man har penger, og dermed mer “makt” enn andre på veien fortjener man ikke annet enn ei slegge i frontruta.

  • oyvind sier:

   Det var ikke meningen å henge ut en hel yrkesgruppe, det beklager jeg. Jeg henger ut maskinen som sjåføren sitter i, det er for tungt og farlig for norske veier og norsk kjøremønster – etter min mening.

 11. AlfAlfa sier:

  Sier bare 1 ting: ALLE personbilister skulle prøvd å jobbe som yrkes sjåfører en dag…. Kanskje har det gått opp ett lite lys at dette er faktisk arbeidsplassen til en stakkar som er på veien for alle med mat, iphone, tv’er+++++ Tenk om vi skulle lage like stort helvete på arbeidsplassen til en kontorist rotte som knapt eller kaos i butikken hver gang du skulle handle… BRUK HUE!!!

  • Erik sier:

   Hvorfor i alle dager skal ALLE prøvd å jobbe som yrkessjåfør en dag?? Hva i all verden er det som får deg til å tro at dere er så veldig spesielle?? Det finnes veldig mange yrker som er mye mer krevende enn å sitte på ræva hele dagen, spise pølse og høre på country.

   • alfaboy sier:

    Hei Erik,

    nå håper jeg virkelig at du var ironisk. Yrkessjåfører tror vel ikke at de er mer spesielle enn andre yrkesgrupper. Det er bare det at dersom det skjer, noe så kan det ha så fatale følger. Det gjelder trafikkforståelse. Yrkessjåfører gjør feil de også, og det blir dessvere så mye mer lagt merke til enn når vanlige bilister gjør det. En yrkessjåfør sitter med et utrolig ansvar i trafikken. Alle har et ansvar for at trafikken skal foregå smidig, det skjer ikke når bilister kjører som om de skulle være i halvsvime. Derfor skulle det vært obligatorisk med noen timer i et førerhus på et vogntog.

    På stedet hvor jeg bor er gatene ganske trange, det er mye vogntog her pga. industrien. Det sier seg selv at de trenger større plass enn vanlige biler. Allikevel skjer det ikke en eneste dag at det blir kork, fordi bilister ikke skjønner at lastebilen trenger større plass. De stiller seg så langt fram i lyskrysset at en lastebil, knappt nok en buss, ikke klarer å komme forbi. Ikke skjønner bilistene at de må rygge heller, før noen kommer å sier i fra til bilisten. Det er så latterlig at det går ikke an. Det er slike ting som kalles trafikkforståelse, og som vanlige bilister skulle hatt litt mer av.

   • petter sier:

    knallbra.

 12. Eddie sier:

  Veldig mange meninger her.. men felles er, at det er tydelig at det oppstår situasjoner i trafikken som gir oss ubehag…

  Erfarer flere ganger i uka vogntog som kjører som idioter.
  som kjører i 10 km under fartsgrensen i oppoverbakke i venstre kjørefelt.
  og når de kommer på toppene er det full guffe slik at man ikke skal kunne kjøre forbi.
  *** klart sånt irriterer.

  Så har vi personbiler som legger seg inn og ut av køer hele tiden..
  et godt eksempel er… Sinsenkrysset.. hver eneste dag fra kl 15.00 er det en eller annen som kommer fra Storo og til Sinsen…. Da er det kø og alle som skal svinge av via sinsenkrysset flytter seg bakerst i køen i høyre felt..
  Køen pleier å ende rett etter Storo lokket.
  Vel 7 av 10 følger køen, mens de 3 siste skal fortsette framover i midtre felt og “presse” seg inn i en eller annen luke..
  Så om de ikke finner en luke er det på med blinklys (om de er såpass glupe) og stoppe…
  og hva skjer med bilene bak… de må stoppe og man får en ny ekstra kø…
  *** utrolig irriterende…

  Samme skjer hver dag ned til Sinsenkrysset…

  For å illustrere hvor “dårlige billister” Ola Normann har blitt så har Dere en liten virkelighets historie.
  var på en 14 dagers tur i Tyskland. Og etter 2-3 dager med innkjøringen av bilen slik at den skulle tåle litt hard kjør,
  begynte jeg å vende meg til den tyske kjøre stilen. Veldig grei. Masse respekt. Både at man flyttet seg asap om det kom noen raskere bakfra, og at om det skjedde noe foran var de flinke til å informere bilister som kom bak med feks nød blink.
  Etter 13 dager hadde jeg (bank i bordet) ingen hendelser der jeg ble blinket på eller skapte usikkerhet…
  Men på vei hjem opp mot Kiel traff jeg på en saktegående bil å venstre felt.. Da var det ledig i midtre og høyre felt.
  Når jeg var 300 meter unna, tok jeg et raskt lys horn…. når jeg var 50 meter unna, bremset jeg ned til 80 KM, og så en stor N bak i vindu… en sliten gammal haug av bil som puttra framover i 80km på Autobanen. Fartsgrense 120km (pga inn i bykjernen).

  Dette er en typisk Ola Normann. Vi tror vi eier veien… vi tror alltid vi har rett. og ikke minst det værste…
  Om noen andre gjør noe galt, skal vi også løse opp i dette selv….

  • oyvind sier:

   haha ja å kjøre på Autobahn føles som å kjøre på et samlebånd, alle viser respekt for hverandre. Men smeller det så smeller det stort men det er en annen historie.

   Jeg hadde på følelsen i historien at det var en ‘N’ på bilen ja, vi er ikke flinke i trafikken. Jeg har gitt håpet og går derfor så langt å si at vi bør separere trafikken for å forhindre ulykker. Intensjonen min var ikke å henge ut en yrkesgruppe men rett og slett brutalt løse et problem.

   • Eddie sier:

    Ja er enig… Autoban har sine dårlige sider også 🙂

    Er faktisk veldig enig i at det ville vært smart å dele opp trafikken…
    En mer riktig eksempel er… tipper de fleste har kjørt RING 3 på kvelden, feks kl 21.. og det hender jo at det er KØ.. dvs man treffer en KØ og begynner og lure… man tror at det er noe veiarbeid… men etter 5 min løsner det opp og hva ser du da????
    En traktor som puttrer i 10 KM på RING 3 og lager KØ kl 21 på kvelden… ikke rart folk blir irriterte…

    Så med dette som bakgrunn ville jeg tro at det var smart å forby saktegående og mer krevende trafikanter fra “høy” trafikkerte veier.. (jeg kan se på veien at kl 14.30 er det fullt opp med tungtrafikk på veien ut av Oslo… og det er fordi de vil slippe køen som starter kl 15.00)

    MEN, så har vi et annen aspekt. Hvis tungtrafikk ikke skal kjøre på de store veiene… hvor da?. det vil ta minst 10 år å bygge ut noen dedikerte veien for tungtrafikk i hele Oslo… og ingen vil vel ha tungtransport kjørende på småveiene utenfor der du bor? en stor risiko for deg og dine barn???

    Veinettet i Norge er ikke bra nok for å håndtere dagens trafikk..
    Statistikken tilsier at det ikke er godt nok… når man har KØ 365 dager i året på samme vei er den ikke bra nok…
    og ja det koster, men slikt må fikses…

 13. Fredrik sier:

  Noe så hjernedødt og fordomsfult =S
  Jeg mener nå att Audi-sjåfører bør få egne veier, helst midt på Mjøsa! Sånn som dem sniker her i Oslo omeråde, så en senest i dag… Da går jeg ut fra att Audi-sjåfører over resten av landet er sånn også, nei send dem vekk altså!

  For ikke og snakke om kvinnfolk, jeg så en for noen uker siden som ripet opp en bil i parkeringshuset, skaff kvinnfolk egne parkeringshus også!

  Også ungdommer da… De har jo ingenting på veien og gjøre, jeg så engang en ungdom som lå i 130 på motorveien altså dere!
  Nei de får pent ta bussen, så får vi som er litt eldre ta oss av dette med kjøring.

  Ykesjåfører er jo ikke engang utdannet på høyskole, kan vi ikke sende dem i gasskameret? De jobber sikkert mye svart også så dem har vi ikke bruk for altså!

  Hvordan vi skal finansiere dette? Nei jeg betaler faen ikke noe mer skatt, det er alt for dyrt og bo i dette langstrakte landet fra før av! Forhandlerne skylder på dyr transport, kjøss meg i rævva! Det er da lastebiler overalt?

  Haha, noe mer hjernedødt enn dette her skal man lete lenge etter tror jeg! HUFF!! Voksne folk med sånne innstillinger som TS har her burde skamme seg!

  • oyvind sier:

   Er du like seriøs i trafikken som her inne så… vil jeg helst ikke treffe deg der ute. :p

   Finansiere? 3-4 opera-hus så er Bergen Oslo Trondheim i boks.

   • Nils sier:

    Du får ikke finansiert dobbeltvei, separate for 12-14 milliarder, mellom oslo-trondheim og bergen? Neppe..

   • Bilist sier:

    Tror du, oyvind, at det bare er penga det står på?
    Selv om statskassa er full betyr ikke det at det fins nok veiarbeidere til å bygge veien. Det betyr heller ikke at det finnes nok kapasitet til å lage asfalt. Kunne lista opp flere knappheter på ressurser, men du tar sikkert poenget mitt.
    Og hvem skal kjøre asfalten og massene dit veiene bygges? Hummere med tilhenger? Helst med tilhenger under 250 kg tillatt totalvekt så de slipper å ha BE sertifikat.

    Jeg skal ikke si at veiene i Norge er gode, nok for det er de langt ifra. Men det etterslepet, som det etterhvert har blitt, er det ikke godt å gjøre noe med på en dag.

    Nei, start heller opp med å uttruste de veiene vi har med litt større og mer solid veiskulder så ikke marginene på norske veier blir så forferdelig små.

    Hilsen personbilist med erfaring fra passasjersetet i tungbil. Noe de fleste bilister bør ha!

    • oyvind sier:

     Tenk alle arbeidsplassene det ville ha generert da, det er noe vi trenger i tiden fremover.

     Vi må tenke større enn bare bredere veiskuldre synes jeg.

    • Bilist sier:

     Prøver bare å ha et litt realistisk syn på det hele jeg.
     Det er klart det burde vært 4-felts på hvertfall strekningene Oslo-Bergen og Oslo-Trondheim. Men det blir ikke bygd på en dag.
     Men det skader heller ikke å begynne 😉

 14. pLuGgEn sier:

  Blir provosert av sånne som deg Øyvind!!

  Kjørt Lastebil i 5 år nå!!

  Det er kun i Bittelille norge folk ikke har innsikt i hvordan en lastebil fungerer, bare i norge folk i personbiler kun tenker på seg selv og bare seg selv. Bare i Norge Man ikke skjønner flettereglen, Bare i Norge Man ikke forstår seg på Vikeplikt og hvordan påkjøringsramper til større vei funger.

  Det finnes Faktisk noen som skjønner at lastebiler trenger større plass lengre akselrasjon oh javn fart mot bakke.

  Men det er kanskj 2% av oslo som skjønner.

  Skal man som yrkesjåfør, kjøre i oslo en hel dag blir man ekstra sliten fordi man alltid må passe på hva billistene har tenkt/skal/skal ikke osv.

  Det skulle vært en del av trafikkskolen At man skulle hatt en dag
  sammen med en yrkesjåfør i passajersetet.

  Synd det skal ende med sånne tummulter,
  Men det er nok en grunn til at Begeret sprakk for denne yrkesjåføren.

  UTEN LASTEBILEN STOPPER VERDEN OPP

  • oyvind sier:

   5 år var ikke så lenge innen yrket. Tror du ikke at sjåfører i personbiler også hele tiden må lese trafikken?

   “Uten lastebilen stopper verden opp”… ja det er dessverre mange som har den holdningen..

   • Vogntog sier:

    Hehe, ja personbiler leser også trafikkbildet, det er bare det at dei leser stort sett bare så langt nesa rekker. Når en sitter på 50 tonn, så må en ha en smule lengre tid for å planlegge. Du kan også tenke på at du som personbillist kan være med å spare miljøet ved å kjøre slik at alle kan holde konstakt fart. For ett vogntog vil det utgjøre mye, når du slipper å bremse opp og akselrere unødig. Ett vogntog som kjører i 20 km/t og gir full gass, bruker lett 50 liter på mila i det øyeblikket. Har selv sett på forbruket ved akselrasjon i motbakke med 50 tonn, det tallet som kjørekomputeren presanterer da, vil mange ikke tro på.

    “Uten lastebilen stopper verden opp”… ja det er dessverre mange som har den holdningen..

    Det er nok en holdning som er riktig. Hvis du ikke tror det, sett opp en liste på det du har rundt deg, som ikke har vært kjørt med lastebil. I en by, vil du ikke ha en ting som ikke har vært transportert med lastebil.

    Når det gjelder veisituasjonen i Norge.. Vi har selv stemt inn på Stortinget de folka som har lagt det slik, det betyr vel at flesteparten av oss er tilfreds ???????????? Jeg bare spør.

    Det har visst vært laget planer for 4 felts veier før, så langt tilbake som på 60 tallet. Utrolig at det ikke skulle gå an å få bygget dei før.
    Hadde i utgangspuntet ikke tenkt å si noe styggt om Ap her, men dei har hatt styringen i de fleste åra, og var vel med å henla 4 feltsplanene også.

    Nei, få matpakka over på offentlig kommunikasjon, da forsvinner alle personbilene med 1 person inni og det blir plass til resten. Det må selvsagt tas ett krafttak med offentlig kommunikasjon for å få det til å funke. Norge har jo sovet der også…

   • AlfAlfa sier:

    Forskjellen på en lastebilsjåfør 5år og personbilist 5år er vel noen 100.000km skulle jeg tro…Det neste er vel at lastebil sjåføren ikke har lengre erfaring siden han har kjørt i “bare” 5år…??

 15. Dag Otto sier:

  det blir nest valg flesket til Frp, egne veia tell tungtrafikken, Tro om ikke Hummeren er registrert som lastebil før å spare eieren for litt avgift til staten? Da blir jo ikke vi yrkessjåføre kvitt dem.

 16. Bergen mopedist sier:

  Lastebilsjåfører er et mareritt for oss som er lovpålagt til å kjøre moped i 45 km/t. Hver gang jeg har hatt en bak meg har jeg vært livredd. Hvorfor det ? Jo, fordi de er mindre enn 50 cm bak meg. Stopper jeg da kan jeg bare si ha det til dette livet. Både bilister og yrkesjåfører har NULL respekt for mopedister eller syklister. Skjerp dere !! Hvis dere synes det er veldig gøy å kjøre i 45 km i timen, tenk igjen.

  • oyvind sier:

   Kan godt forstå at du kjører med hjertet i halsen av og til, 45 er en latterlig grense, den er utenfor min forstand. De sier at det er sikkerhet å ha en kraftig bil slik at man kan dra på litt i en nødsituasjon – da har man ikke mye å stille opp med på en 45 kilometergående mygg.

  • AlfAlfa sier:

   Er du flink å slippe frem slipper du å ha utålmodige bilister bak deg…En lastebil klarer ikke å dra forbi på en liten strekke som en personbil, hvis alle hadde kjørt lastebil 1 dag så kanskje dem hadde fått litt mere forståelse hvordan ting fungerer og hvorfor. Har hørt historier hvor lastebil sjåføren tok med seg personbilisten, satte han i førersete og viste han utsikten. DA først skjønte person bilisten hvorfor han hold på å bli knust i blind sonen… Har også blitt prøv forbikjørt i “ytre felt” i rundkjøring hvor det var 1 felt av en Audi, noen skulle vært piska på ballene med en fliset stålvaier og aldri fått “lappen” tilbake…

 17. andy sier:

  det e no så att den enne sjåføren knuste ei rute , men han i hummeren e jo som en fjortis nor han begyner å slos mit på veien , han skule mistet førekortet han også han e trosalt 40 år ! vi andre som e i 40 årene vi driver da ikke å hviser fingeren til bilene på veien , det e på tide att han sjåføren av hummeren blir hvoksen…. nor han har pasert 40 år !

  • oyvind sier:

   Ja det er ganske pinlig at vi har medmennesker som gjør slikt. Husker du han spanske buss-sjåføren i Bergen som brakk armen på en nordmann som viste ham fingeren?

 18. oyvind sier:

  Takk til alle som har kommentert, jeg synes dette er kjempespennende å diskutere. Nå skal jeg legge meg og drømme om to etasjers motorveier. Om noen kommentarer havner på vent så skal jeg slippe dem i morgen tidlig.

 19. Jørn sier:

  Prøv å slepp fram trafikken en gang i blant.

  • oyvind sier:

   Ja det er ikke nordmenn flinke til, alle skal først frem.

   Jeg får si som samene, “det er bare å kjøre en dag før”.

   • AlfAlfa sier:

    Kåmmer æ ikke i dag, så kåmmer æ kanske i mårra… Sulte du ihjel så skal du vite at vi prøvde men ble forhindret av personbilene som skulle hjem raskest mulig, noe som endte i kjedekolisjon med mange drepte så vi ble stående i kø til maten ble gammal og vi måtte hente ny… Skulle forresten vært morro å kjenne lukta av maten til han som skulle kjøre til oslo 1 gang i mnd med personbil å hente i 27 grader +…kanskje en stabel med kjølebokser 😀

 20. Bud sier:

  Hei Oyivind =)

  Det gleder en tidligere sjåfør å se at du modererte meningene dine litt. Det første utsagnet du kom med var vel, om enn godt ment, litt dårlig formulert.

  Jeg må dog påpeke at dine visjoner er litt i overkant av hva man kan forlange – man kan ikke ha egne veier bare for tungtransport, det ville blitt bare rot. Tenk på alle de kryssene man måtte ha for å komme seg over ‘vanlige’ trafikanters veier for å komme seg dit man ville!

  En annen ting jeg vil påpeke er at dine holdninger virker noe preget av media. Uansett hva du slår opp i, klikker inn på eller ser på tv hvor ulykker som innvolverer tunge kjøretøyer nevnes så står det overskrifter type ‘Knust av vogntog’, ‘personbilen hadde ikke en sjanse’ o.l. Dette er en stygg måte å vinkle ting på da det ikke sjeldent er personbilistens feil at det smeller. Tenk på alle yrkessjåfører som har blitt uføretrygdet på grunn av en eller annen som fant det for godt å ta livet av seg selv ved å fronte med et vogntog. Hvordan tror du de føler det når de blar opp i vg og leser noe slikt. En liten avsporing av poenget du ville ha frem, men jeg er sikker på at du skjønner hva jeg mener. Det eneste som reelt vil hjelpe Oslo med å avlaste trafikken er om det innføres rushtidsavgift og unntak for bruk av kollektivfelt hvis man er to eller flere i bilen.

  Personlig mener jeg at folk burde bli stoppet utenfor bygrensa og blitt tvunget behovsprøvd om de trengte å bruke bilen inn i byen da det er alt for mange matpakkekjørere der, men det er nok noe som heller aldri vil bli innført.

  Husk bare at lastebilene er i veien for deg. (tolk det som du vil, det er et tvetydig slagord 😉 ).

  • oyvind sier:

   Hey Bud. 🙂 Ja jeg måtte moderere meg litt, fingrene skrev nok litt fortere enn jeg tenkte. Tusen takk for flotte kommentarer.

   Mine holdninger er nok litt preget av media ja, men hver morgen og ettermiddag kjører jeg på en utsatt strekning hvor jeg ser ganske mye galskap. Både fra personbiler og “yrkestrafikk”.

   Her er en ganske fin artikkel fra NRK Hordaland i dag apropos matpakkekjøring :

   http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/hordaland/1.6643895

   Jeg er takknemmelig for yrkestransporten, jeg har brukt dem ofte og bruker dem innimellom på jobb – så det er ikke meningen å være utakknemmelig. 🙂

 21. Peter sier:

  Mener du virkelig at Norge skal bygge 2 veinett? Er du klar over kostnaden på noe slikt noe? Det ville koste hele oljefondet og flere års fulle statsbudsjett bare å bygge det ut, i tillegg vil det bli dobbelt så høye vedlikeholdskostnader, det ville bli mer vei enn bebyggelse i byene.
  Ærlig talt, dette er en av de dummeste ideene jeg har hørt på lenge.

  • oyvind sier:

   Vi tapte 600 milliarder på børsen, de pengene kunne ha vært brukt til å bygge ut veinettet – men ingen ser på det som en investering, bare en kostnad.

   Vi har rundt 12000 trafikkskadde i året, mange av dem vil koste flere millioner i året å hjelpe – resten av livet. Om vi har et sikrere veisystem så sparer vi de pengene og kan brukes på vedlikehold.

   • Svarte sier:

    Om ikke lage dobbelt vei nett kunne vi lært av svenskene og laget brei vei skulder. så de “saktegående” kjøretøyene kan legge seg ut da raskere kommer bak.

    Og ja vi kunne brukt overskuddet av olje fondet til å bygge ut vei/jernbanenett.

    Gjerne 4 felt i hver retning Oslo/Trondheim, Oslo/Bergen.

 22. pLuGgEn sier:

  At jeg ikke har vært lenger bak rattet på en lastebil har vel egentlig ingen ting og si om meg som person eller det jeg driver med.

  Det jeg skulle fram til er at det virkelig er SYKT Hvordan trafikkbildet er i forhold til andre steder i verden.
  Vestlandet er det faktisk ganske mange som er Flinke i trafikken.

  De værste i trafikken Er som regel Biler med regnr som starter på BP/BR altså Bærumsregistrerte Biler.

  Hvis du kan si det Øyvind at privatbilister er flinke i trafikken,
  Da mener jeg seriøst du skal begynne og legge merke til hvordan disse Ter seg i trafikkbildet.

  Og Jeg sa ikke at Det er min Holdning at Verden stopper opp uten oss lastebiler..

  Det er faktisk bare en sann historie.

  En annen ting er Faktisk det at vi må konkurere mot Utendlandske trailersjåfører, Det er så mange faktorer som spiller inn for os som liksom skal være i et service yrke.

  Men som ALLTID blir sett ned på om det skjer noe.
  Det er faktisk ikke alltid våres skyld.
  Men jah det finnes utrolig mye idioter i blant min yrkesgruppe og!!
  Aldri nektet for det hell.

  • oyvind sier:

   Vi har heldigvis ikke så mange biler med BP/BR i området her. 😀

   Jeg er enig med deg om at det finnes utrolig mange idioter blandt personbilistene også.

 23. paddington sier:

  Jeg må bare gi en stor applaus til yrkessjåføren her, har hatt denne ønskedrømmen lenge… det er MYE idoiter bak rattet i oslo

 24. Volvo S80 nå sier:

  Jeg har også kjørt trailer.(22 år) Men jeg sluttet PGA disse jævlige veiene i Norge, samt at konkuransen ble hardere. Utlæningene skal jo også tjene penger,på bekostning av Nordmenn.Men jeg har ikke angret en dag på at jeg fik meg nyt yrke.Det ble mere og mere stress og veiene blir bare dårligere med årene. Men en slik opførsel som her kan ikke forsvares på noen måte.Men jeg registrerte at det kom mange ungdommer i yrket som hade en slik Covboy holdning og de skulle være så tøffe.Erfarne sjåfører slutter i yrket, hvis de får seg noe annet. En jævla drit jobb på drit veier i Norge.

  • oyvind sier:

   Dette er en skummel utvikling og det underbygger mine tanker om at trafikken blir mer og mer intens. Flere og flere unge på veiene fordi eldre yrkessjåfører ikke orker mere.

 25. Jan Mayen sier:

  Du kødder ikke med en mann med Hummer. Husk at han kjøpte denne bilen for å kompansere for sin lille penis.

 26. tante Gruesom sier:

  Jeg må si jeg er skremt av enkelte innlegg her… Det er helt GREIT at en trailersjåfør tilter i vinkel, sperrer av hele trafikken og går løs på en medtrafikkant med SLEGGE – fordi vedkommende kjører en HUMMER?

  Det er like forbanna dumt som å si at det er greit å banke 14-årige guttunger med maskara og svart neglelakk… Eller at det er OK å banke bestemødre med Marius-genser..
  Det er også å parkere ansvaret milevidt fra der det hører hjemme!

  Hvem gikk til angrep på hvem? Og hvem satte flere andre medtrafikkanter i fare ved å blokkere trafikken? Det er INGEN tvil om hvem som har skylden her. Han fortjente alt han fikk.

  • Anne sier:

   Det er vel ingen som mener at trailersjåføren ikke har skyld for oppførselen sin. Alt hummersjåføren kunne ha gjort var å ringe politiet og anmelde saken. Men istedet gikk han løs, banket opp trailersjåføren og slo ut tennene på han. Er dette greit? Folk påberoper sin rett til å banke andre er vel ikke helt uskyldige de heller.. Og holdningen han viser her reflekterer nok bare holdningen han har som sjåfør i trafikken.

   Begge burde ha mistet lappen for oppførselen, og betalt erstatning til hverandre.

 27. trengsikke sier:

  Halo har noen av dere hørt ordet SELVFORSVAR? Hva gjør dere om noen går til angrep på dere med en slege?
  Jævla duminger.
  Han lastebil føreren har kommet rimelig godt ut av det med kun noen knuste tenner! hvis han hade trufet noen andre kunne han kansje fåt skalen sin i bitter.

 28. Bjarne sier:

  He he! For en diskusjon:-) Alle vet jo at minst halvparten av lastebilsjåførene oppfører seg latterlig langs veiene. De hindrer stort sett all annen trafikk og slipper aldri forbi. Skulle de nå igjen en bil, legger de seg to meter bak og presser. På tofelten kjører de forbi hverandre selv om den ene bare kjører 5 km. fortere en den andre. De slenger seg utpå veier, selv om de har vikeplikt. Driter i vikeplikten, og i bilen(e)som må bremse kraftig ned. Mener at folk i fine biler (som Hummer) er blærete finanskakser, og ikke bilinteresserte entusiaster. Ha ha! Må le meg skakk av de som tror det ikke finnes alternativer. Ja til utbygd jernbane, og varetaxier som bringer varene ut til butikkene. Mere kostbart = ja, men det er verdt det.

  • oyvind sier:

   Dette ser jeg ofte. Lastebiler som blokkerer venstre felt og ligger 5 km/t over lastebilen som ligger i høyre. Jeg har av og til lurt på om de har Harry-treff og snakker med hverandre.

   Jeg skal montere kamera i bilen min så skal dere få se!

 29. stig ma sier:

  De fleste synes på generell basis at alle stigmatikere bør settes i bås øyeblikkelig.

 30. patrick sier:

  ikke rart hummersjåføren blir provosert, for hummer er jo en “liten” bil eller ?? (sett på med personbilføreres øyne)
  enkelte,faktiskt enormt mangen bilførere leker med livet hver dag,virker som om de er livendes redde for å ligge bak oss lastebilsjåfører. Klart det er lite bra att en sjåfør klikker som her.. Men på en annen måte så tror jeg det er mangen som er nære på.. sikkert hver dag.

 31. Driver Dagligdags sier:

  Jeg kjører en helt vanlig bil sånn til daglig. Og jeg kjører mye. Men jeg er faktisk såpass observant og smart at jeg har forstått at en lastebil eller et vogntog ikke evner å kunne ha de samme fortrinn som meg i trafikken, til det er de rett og slett for store og tunge. Derfor bruker jeg kjøreskoleregel nr 1 “se langt fram”. For meg går det helt greit å se noen få sekunder fram i tid hvis en lastebil nærmer seg en rundkjøring; jeg kan faktisk lukte at det vil bli obstruksjoner bak den hvis jeg tviholder på min rett. Derfor kuler jeg det hele litt, slipper gassen noen meter før slik at denne 25-tonns-doningen slipper å gi full pull bare for å ha sluppet meg noen få sekunder kjappere fram til neste kø her i verden.

  Lastebil- og vogntogsjåfører du møter i trafikken hver dag er på sin arbeidsplass. Dere som mener at de er noen duster har jeg ingen respekt for. OK, det er utskudd i alle yrker, og jeg forsvarer ikke sleggeren, sånt er jo helt på trynet. Men forestill deg selv å sette kanskje 30 tonn i bevegelse etter at du har sneket i køen. Og tjent hele 5 meter på det…

 32. dsc sier:

  Vi har knapt nok råd til å tette hull i veinettet som er nå. Hvordan i alle dager skal du få til å lage paralell veier til tungtrafikken? Ganske mange tomter du må ekspropiere også..

  Denne sjåføren må ha hatt en skikkelig dårlig dag, juling som fortjent fikk han også.

  Interessant å se litt skildringer om BMW vs “lada” her. Det igjen indikerer at verken tungtrafikken eller bilmerket er problemet, men de egoistiske folkene bak rattet som dømmer hverandres suksess etter hvor dyr bilen er!

  Kjører du en simpel bil, så har du faktisk mer folk som ligger i ræva og foretar forbikjøringer, nesten farlig i det!
  Spør du meg skulle påsketurister i SUV’er i prisklasse 400.000 -1.600000 kr hatt en egen vei.

  • oyvind sier:

   *ler* Det der har du veldig rett i. Jeg har ofte observert at mange på død og liv skal kjøre forbi “billigmerker”. Og om en “Lada” kjører forbi dem ja da skal det hevnes. Slik er nordmenn.

 33. Birte sier:

  Ja, det er vel riktig at trailersjåfører på veiene blir mer agressive, men det har også de andre sjåførene på veiene blitt, så det er som forventet.

  Å lage parallelle kjørebaner for trailere fordi de kan være til plage for eneklte trafikkanter er noe overdrevent og veldig kostbart. Man må lære å forholde seg til hverandre! Det lages bedre og bedre biler med større motorer og bedre komfort, dessverre har ikke veinettet utviklet i samme takt. Sånn er det! Det fins ikke noe mer missfornøyd gruppe enn bilister, og som påberoper seg enerett til veinettet. Syns man det er så kjipt å kjøre bil at en ønsker parallele kjørefelt for trailere så får man heller ta kollektivt. Har aldri sett det som et problem å ligge bak en trailer når jeg er på veien. Og har faktisk kjørt forbi noen uten å lage farlige situasjoner, selv på vestlandet hvor veiene er elendige. Så burde også andre klare å forholde seg til dette.

  “Jeg forstår godt at føreren av Hummeren blir provosert, sjåfører av tunge kjøretøy utnytter makten sin med sine store biler og presser seg frem alle veier.”
  I saken du refferer til var det faktisk den andre veien, så man kan godt forså at trailersjåføren ble provosert. En hummer er tross alt en velig stor bil den også.

  • oyvind sier:

   Jamen det ser ikke ut til at norske sjåfører er villig til å lære – det finnes ikke håp. Derfor blir jeg så provosert at jeg foreslår det jeg gjør.

 34. Norwegian Pride sier:

  jammen bra ta han mister jobben. drittsekker som han har ingenting i traffiken å gjøre.

 35. høggern sier:

  Hvordan kan dere legge all skylden på lastebilsjåføren og kalle han en dritt sekk,, i mine øne er hummer sjåføren drittsekken jeg hadde ikke godtatt å bli vist fingern til i en trafikk situasjon da hadde det kokt over.. at han kom ut med slegge og knuste et vindu gir ikke hummer eiern rett til å banke han opp, det er tydelig at lastebil sjåføren gikk etter vinduet og ikke skade sjåføren fysisk.

  Og alle de idiotene som skal si ifra at man mangler et frontlys med å blende de, hvor dom går det an å bli.

  • oyvind sier:

   Det blir som med ungene våre, vi må lære dem at selv om noen erter dem så er det ikke lov å slå. Det har denne sjåføren ikke fått med seg.

 36. moi sier:

  Man er så avhengig av at trailer-og lastebilsjåfører oppfører seg hensynsfullt i trafikken, og når de ikke gjør dette og rett og slett utviser et lynne som denne komplette idioten i VGs sak, da har jeg INGEN tålmodighet eller sympati – det KOSER meg faktisk virkelig at 40åringen fikk tatt ham skikkelig! Nett fuckings til pass for taperen som aldri skulle vært bak et ratt, ENDA mindre bak et ratt på en slik doning! Nei, det finnes ikke sympati fra min side for drittsekken – han fikk som fortjent, og jeg er GLAD han ikke lengre har jobb som trailersjåfør.

  • oyvind sier:

   Jeg er litt nysgjerrig på hvilken jobb han får seg nå – får håpe han ikke blir parkeringsvakt, da kommer det vel en ny voldssak i VG.

 37. Arne sier:

  Det finnes idioter blant alle typer sjåførere – både yrkessjåfører og privatsjåfører.

  Som motorsykkelist i over 25 år (og billist i over 30) har jeg møtt mange idioter av noen yrkessjåfører OG privatsjåfører. Heldigvis har jeg møtt enda flere fornuftige sjåfører fra begge hold.

  Men i denne konkrete situasjonen så er det en ting som er helt klart – og det er at yrkessjåføren fikk akkurat det han bad om – og fullt fortjent.

  Ingen av oss VET hva som hendte forut for selve episoden, men det spiller INGEN rolle. Du stopper ikke trafikken og tar frem slegga og knuser bilruta på en som har terget deg i trafikken – UANSETT! Og spesielt ikke om du er en profesjonell sjåfør.

  Og det var nettopp det denne jyplingen på 22 år IKKE var (profesjonell). Jeg er glad han fikk som han bad om….

 38. andy sier:

  han i hummeren må ha problem me å styre sinnet sit , han tror hvel att han kan gå og banke en annen bare for en liten bagatel
  ” en rute ” enn om han hadde parkert på en parkeringsplas og det hadde kommet en pansjonist som hadde hvert lit uheldig og komme bortig og ripe opp en hummer ? for han da julling ?
  det e da biller som blir små skadet hver dag .
  vi kan da ikke ha en masse sloskamper runt omkring der en bil e blid lit skadet . han i hummeren må hvere idiot .
  æ hoppe att den sjåføren som fikk juling saksøker han i hummeren !

 39. Du Spøker?? sier:

  Trailer vs bil vs motorsykkel vs sykkel vs gående:
  5% er totalt amøber uavhengig av transportmiddel… . Hovedproblemet er alikevel at av resten er 80% en gruppe som i utgangspunktet fornuftige mennesker med sine fulle fem, men so har den avlaten at de (spessielt i trafikken) ser flisen i andres øye i steden for bjelken i sitt eget, og har en hissig og lite verdi/betydningsreflektert syn. Eks:
  A) Traileren som irriterer seg over bilister og dermed i irritasjon tar sjangser som kan resultere i dødsulykker.
  B) Taxier som gennerellt kjører latterlig fort… og spessielt på natten med masse fulle folk i gatene.
  C) Bilisten som gjør farlige manøvre rundt en trailer fordi de føler seg heftet.
  D) Biler som ikke annerkjenner sykkler i veibanen… og ikke tar inn over seg hvor lett det er å drepe en syklist hvis noe går galt.
  E) Biler som ikke viser respekt for fotgjengerfelt… og skaper små marginer med at fotgjengere må presse seg over.
  F) Sykkler som skaper irritasjon med å sykle villmann i trafikken, og drite i trafikkreglene.
  G) Sykkler som sykler veldig fort på fortauet og stien fordi de mener at de skal raskt fram… og ikke tenker på at de i et uoppmerksomt øyeblikk kan knerte et barn som kommer springene fram bak et hjørne eller busk.
  H) Gående som nærmest hopper ut i veibanen.

  DITT LØSNINFSFORSLAG:
  Regner med at du forstår like godt som meg hvor totalt umulig gjennomførbart ditt forslag er… og forslår det mest ut av frustrasjon?? For du skjønner vel:
  1) Absurd dyrt… vi er banka rott etterpå.
  2) Plass?? Byene har vel ett plassproblem i forhold til vei allerede. Skal man rive alle husa da? Underjordisk… enda dyrere og ingen god løsning. Hva med siste biten inn i butikken?
  3) Miljø/framtidsrettet: Hvis man skal bruke absurd mye penger… hvorfor da på en dårlig miljø/menneskefientlig og gammeldags løsninger?

  Spør du meg er jeg egentlig for å bruke absurd mye penger på transportsektoren… men da for å forandre hele samfunnet. Få bort det meste av både varetransport og personbiler fra veiene. Min visjon er:
  1) Hurtigtog: Få det meste av persontrafikk med fly og bil over på tog.
  2) Godstransport: Bruk eksisterende jernbane til å frakte gods + eventuell ledig kapasitet på høyhastighetsbane.
  3) Godsterminaler: Bygg moderne derminaler med gode løsninger for rask lossing fra båt til tog og fra tog til trailer. Hele konteinere og konteinermonduler bør flyttes.
  4) Logestikkløsninger: All behov for varetransport registreres i et hiraki av databaser (globat nivå, kontinentalt nivå, nasjonalt nivå, regional nivå, lokalt nivå). Superdatamaskiner løser logestikkabalen (både hva pakkes sammen og transport). I den grad det er rom for mange transportfirma tilbyr disse sine tjenester til databasen, og de får utdelt oppdrag ut fra en vekting av det total systemets behov og kundenes preferanser. Gennerellt… kundene må til en viss grad kunne velge noe som ikke er systemoptimalt, men da skal det også koste.
  5)Trailer/Lastebil: Fortrinvis lokal transport. Helst om natten, når den ikke er så i veien og sjemmer så mye.
  6)Bilfrie byer: Tenkt så kjekt (og sunt) det hadde vært å være menneske hvis de største byene var (nesten) bilfrie.
  7) Parkering & Kollektiv: Store parkeringsplasser utenfor byene. God kollektivtrafikk til og i byene. Førsteomgang buss, fortrinnsvis baneløsninger (under gjorden).
  8) Gunnstige Leiebiler: Svært mye enklere og billigere å leie enn å eie bil når en skal til hytta på fjellet. En kan gjerne eie rettigheten til å benytte en bilpark.
  9) Lokal Varetransport: Istedenfor store (og dermed dyre) undergjordiske lastebiltuneller… hva men at det meste av varer transporteres gjennom mindre vakumrør som frakter spesiallagde transportkapsler. Direkte til større sentre/butikker. Ellers til lokal formidlingssentral.

  • oyvind sier:

   Tusen takk for at du tok deg tid til å kommentere, kjempebra skrevet. Jeg er kanskje litt naiv i min ønsketenkning men jeg blir provosert når folk ikke engang vil diskutere det.

   Leiebiler, det blir spennende å høre hvordan det går i Oslo med alle El-leiebilene.

   Ja det hadde vært fantastisk med bilfrie byer – gigantiske parker.

   Er veldig enig med deg i at transporten må se litt på teknologien, de har sakket akterut i utviklingen.

 40. BabyBlade sier:

  Oi da, her er det ikke mange som har fått med seg radiokampanjen til NLF, som har surra og gått i lang tid.. Det tryggeste stedet å ligge i veibanen er med god avstand til en lastebil. Fordi sjåføren sitter høyere og har bedre oversikt over møtende trafikk og eventuelle kommende hindringer/farer. Følgende opplyses det om i kampanjen. Detta må jo være midt i blinken for dere som er opptatt av sikkerhet på veien.

  Det er jo nevnt tidligere her også at det er til stor irritasjon at det går sakte i oppoverbakker, og jammen så er det noen som irriterer seg over å bli pressa på flatmark og. Hmm, merkelig.. For de fleste tungtransporter har en fartssperre på 90 km/t, med unntak av buss på 100 km/t. De er lovpålagt å ikke ligge over 80 km/t. Det kan jo ikke være så veldig vanskelig å tråkke på litt for å få litt avstand, og blir det for ille så kan du faktisk slippen forbi.
  Kan ikke annet enn konkludere med at det gjennomsnittsbilisten her inne kjører litt forsakte og har er litt for stort JEG (og mine rettigheter i trafikken). Det meste her går på hvordan legge om slik at enn sjøl for det best mulig på veien. Hvis det er noen som kan gjøre noe for alle parter så er det staten, men Kristin Halvorsen har desverre satt seg på pengesekken og får den ikke ut igjen. Og mens vi venter på bedre tider og bedre veier så kan vi øve oss på betydningen av ordet samspill.

  Hjertelig Hilsen Meget Stolt Datter av Yrkessjåfør

 41. terje sier:

  Ler meg ihjel oyvind.

  Legge tungtransport til egne veier eller under bakken. Hahaha.

  Greit nok at trailersjåfører er drittsekker i trafikken men få deg et litt mer reelt syn på verden før du forsøpler nettet da.

  • oyvind sier:

   Du minner meg IBM i 1949 som sa følgende :

   “Datamaskiner vil ikke bli brukt i noen stor utstrekning av IBMs kunder, og vil aldri bidra noe særlig til IBMs omsetning eller økonomiske resultat…Datamaskiner ligger klart utenfor IBMs hovedlinje når det gjelder produktutvikling..”

 42. Bjørn Gunnar Risa sier:

  Vogntog og Hummer

  Det kan jo hende at en 40 åring i en HUMMER ikke er den mest hensynsfulle medtrafikkant, uten at eg veit noe om denne sjåføren.

  Har erfart mange ganger at de med de største og dyreste #statusbil#presser seg inn hvor det måtte passe dem.
  Hadde eg med min lille Golf prøvd å stoppe en HUMMER så hadde vel den bare presset golfen til side, så det må noe større til for å holde igjen desse store personbilene
  Ha en forsatt god dag

 43. oyvind sier:

  Mange av dere er så ignorante og arrogante at jeg får lyst til å grine. Snakk om å forsøple nettet..

  Jeg tror jeg har møtt mange av dere på veiene.

  Her er litt om grunnen til at det går gale i byene for tiden :

  http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/hordaland/1.6643895

 44. jonass bekk sier:

  Både bilister og yrkessjåförer blir aggresive pga manglende hensyn og meningskonflikter seg imellom og hverandre.

  Her var det Hummersjåföreren som begynte provokasjonen og setter igang fare da han GJENTATTE mange ganger HINDRET Yrkessjåfören å komme forbi,altså utpekt personlig vendetta mot yrkessjåföreren pga han sitter i lastebil,HVORFOR gjör HUMMERSJÅFÖREREN dette kun mot ham og ikke andre bilister? ,diskriminering og åpenbar provokasjon som er helt unödvendig,da det er bare å slippe forbi som andre bilister, trygt,sikkert og det ville aldri bli noe sak. ISTEDENFOR gjorde Hummersjåföreren alt for å erte og forsöke å skape farlig sitsuasjon, utviste ekstremt arrogant egoistme hvilket er en holdning som skaper de fleste farlige situasjoner i trafikken. Om det var politi som hadde blitt hindret å komme forbi mange ganger,ville hummersjåföreren mistet lappen, men siden dette var en yrkessjåför, er han en moderne form offer for hekseri. Det er helt galt å knuse vindu, men det forsvarer aldri råbrutal vold. Hadde Hummer stått i garasjen og fått en ripe,er det ok å bli banket helselös der du mister 3 tenner og må sy flere sting? DET ER SÅ ENKELT Å BARE SLIPPE FORBI ANDRE, OG SAKEN ER GLEMT!! det gjör jeg når andre vil forbi og vi begge er blide, istedenfor å lage kvalm for hverandre og ökt aggresjon i trafikken! Hummersjåföreren vil lage MER kvalm IGJEN og burde mistet lappen og fengslet for grov vold og lage unödig fare i trafikken, mens den andre får ersatningskrav pga knust vindu. Her har offeret blitt straffet mens provokatören og voldsmannen går fri! Hvor er rettferdigheten? ,har vi korrupt rettsvesen uten ansvar, er det årsaken til umoral og sinne som har vokst ut sammen med grådighetskulturen der rike tar seg til rette med i trafikken med stötten på sin side. De som er enige i Hummersjåfören er indirekte enig i bruk av provokasjon og leke konge på veien,og dermed bidragsyter til ökt aggresiv trafikk, og derfor blir det värre. Det er ingen god grunn til å lage propp i trafikken,det er totalt meningslös!

 45. s-e sier:

  HVordan kan noen av dere gå i forsvar av denne fyren??

  Blir så lei av å høre noen yrkessjåførerer som til stadighet er besserwissere; “jeg har vært yrkessjåfør i xx antall og og derfor har jeg større troverdighet enn alle andre (som forøvrig ikke kan kjøre bil, det kan bare jeg)”.

  Jeg har også hatt lappen lenge nok til å kunne skryte av det, og bruker bil mye i jobben. Det gir allikevel ikke noe mer troverdighet, gjør det vel!?

  Hvor mange ganger man møter på en idiot av et vogntog som mener vikeplikten kommer av at de har en jævlig stor bil, har jeg ikke tall på.
  En annen ting som irriterer er når vogntog absolutt skal kjøre forbi andre vogntog i bakker og bruker hele forbikjøringsfeltet. De sørger da bare for å forlenge køene, da køen bak forsatt forblir den samme da det ikke er en eneste bil som kan klare å komme seg forbi….Hva om dere yrkessjåfører som har begynner å bruke speilene selv??? har du ikke en eneste bil foran deg, men en hale lang som ett uår bakover, ta inn til høyre en gang iblant og slipper noen biler forbi! Det er fordi dere aldri slipper noen forbi det oppstår farlige situasjoner i form av feks forbikjøringer.

  Nå er det ikke sånn at alle vogntog bare er idioter. Faktisk så er flertallet oppegående førere i trafikken, på samme måte som oss i vanlig personbiler. Men idioter finnes i begge leire, og han duden som gikk berserk er noe av det verste jeg har hørt om.

  Har ikke lyst til at en med over femti tonn bil med roadrage skal ha tilgang på veiene…..så til alle dere “yrkessjåfører” som forsvarer handlingene til deres kollega, for guds skyld finn dere enn annen jobb, da dere ikke virker helt stabile selv!!

 46. Kjella sier:

  Uten at jeg vet hele hendelse forløpet, så vil jeg ta opp referansene til drepte syklister du la inn…
  Ikke bruker de sykkelveiene, ofte to i bredden som chatter og kjører ofte som om de har forkjørsrett og ikke kan skades.
  Krysser også gangfelt i høy fart.
  Hver gang jeg leser om en syklist skadet/drept så tenker jeg uheldigvis at dette var selvforskyldt.

 47. Jan Mayen sier:

  Enig Kjella. Nå vet vi ikke hva denne ulykken skyldes, men jeg ser ofte syklister (og unge bilister) som oppfører seg som om de er med i et dataspill. Og når de får “game over” så kan de bare starte på nytt.

  • oyvind sier:

   Det finnes mange helsprø syklister ja, men det betyr jo ikke at de er fritt vilt. Man må kjøre etter forholdene, er det syklister på kryss og tvers så må man kjøre deretter – ikke ta affære selv og ignorere dem.

 48. Joakim sier:

  Du Øyvind det du foreslår med egne veier til lastebiler og trailere er umulig å få til. Jeg vil heller gjort det enkelt og sagt at bilister burde bli mer obs på å være forsiktig med lastebilene, fordi det er ikke en aggressiv kjørestil de fleste har. Det er heller ganske vanskelig å være aggressiv når bilene er sperra på 90.

  Uansett, man skal være forsiktig når mat passerer en lastebil, den har ingen sikt bak, også stor dødvinkel i speilene. Så passerer du en på høyre side så er sjansen at han plutselig kan skifte fil stor, sånn her har det alltid vært, i mange land får du faktisk bot om du passerer en lastebil eller trailer på høyre side (dette lærte vi når vi tok lappen). I Norge får du sjeldent bot, men så er vi også en av de dårligste sjåførene i verden, og de aller dårligste til å holde jevn fart, flyt og struktur på motorveier. I Norge tror alt for mange at de kjører “aleine” på veien, og ser ikke hele bildet.

  Nå er det dessverre mange uforsiktige sjåfører som fyker forbi sykelister uten å vite hva som kommer rundt svingen imot, dette er jo dumt, men det går utover sykelisten som valgte å sykle i veien i oppoverbakken istedenfor fortauet.

  Syntes du virkelig at innlegget rimelig? Eller skal vi vanlige ta oss selv litt i nakken? Fordi det er ikke sånn at de som kjører yrkesjåfører er noen bandidosgjeng som kjører store biler for morroskyld, de er på jobb og har sannsynligvis 100 ganger mer kjøreerfaring med bil en noen andre av oss her inne.

 49. Kjelliss sier:

  1. 2 sett veier?? I miljøperspektiv må vel dette være det dummeste forslaget noengang.

  2. Tungtransport i tunnel?? Graderes like under forslag 1. Vet du hvor stort norge er, hvor mange kriker og avkroker varer skal leveres til? Vil jo ta flere århundre å gjennomføre, samt enorme kostnader.

  Jeg har et eget forslag. Transport av varer med luftballonger, styrt ved solkraft, i egne lavtflyvende baner!!

  • oyvind sier:

   Ja det kan godt være at transport i luft er løsningen. Men om myndighetene våre er like sirumpa som folk her så vil vi aldri utvikle oss.

 50. Tomster sier:

  Hei.

  Sannsynligheten for at det vil skje ulykker på veiene øker proposjonalt med antall biler i trafikken. Og økningen VIL fortsette. Tar du bort bilen (eller menneskene bak rattet) vil folk dø av andre årsaker. Folk døde da de ble overkjørt av hest og kjerre før i tiden også. Tragisk, men slik er det. En god løsning er selvfølgelig å legge tungtransporten på veier utenom sentrumskjernen. Da tenker jeg på Expressgodstrafikken. Den lokale godstransporten vil alltid finnes der så lenge du og jeg vil handle i sentrum.

  Så er vel fakta viktig, eller?
  I absolutte tall er antallet drepte mer enn halvert, fra 560 personer i 1970 til 242 i 2006. Og mens 4 552 personer ble hardt skadd i trafikken i 1970, var dette antallet redusert til 940 i 2006. -ssb (se egen link)

  http://www.ssb.no/vis/magasinet/analyse/art-2009-03-06-01.html

  At ikke flere omkommer i trafikken på norske veier idag er dog en gåte for meg. Man kommer ikke utenom å snakke om veikvalitet når man skal ta opp trafikksikkerhet. Vi har en veistandard som ikke er i nærheten av det den skal være. Mange kjører på veier som er laget av tyskere under krigen. Her i Norge bruker vi f.eks en meget simpel sandkvaliet i asfaltsammensetningen. Dette for å spare penger (på kort sikt). Resultatet er mindre friksjon ved oppbremsing da denne asfalten er glattere. I Sverige bruker man en helt annen legering som tåler 3-gangen så mye, gir økt friksjon (korterer bremselengde) og krever mindre vedlikehold. Denne typen er også mer miljøvennlig i forhold til svevestøv-problematikken. I Norge må man derfor bruke millioner av tonn med sand og salt for å gjøre veiene fremkommelig. Ta samtidig med at vi i tillegg har Europas elste bilpark med en gjennomsnittsalder på 10,2 år.

  Når det gjelder toget/t-bane som alternativ til bilen så vil dette kun være et realistisk alternativ for pendlere. Dvs for folk som bor i Oslo og sørover der avstanden er kort byene imellom. Blir reisen over 2,5 time så brukes fly som eneste akseptable reisemåte. Ta med at teknologien innen bil, fly og drivstoff vil øke dramatisk i de neste 10-20 år. Et lyntog kan dermed fort bli det kjøretøyet som om 10-20 år forurenser mest.
  (strøm, inngjering, naturinngrep, dyrepåkjørsler og vedlikehold for å nevne noe)

  -tomster
  Trondheim

 51. Kjell sier:

  Det er en ting jeg ikke skjønner. Jeg kom inn hit fra en artikkel som handler om en tragisk ulykke i Trondheim hvor ei 17 år gammel jente på sykkel døde etter at en lastebil kjørte på henne.

  Sitter du med førstehånds kjennskap til at dette dreier seg om aggressivitet fra sjåførens side? Til og med ikke VG skriver noe om det, men derimot at det var en tragisk ulykke.

  Hva tror du sjåføren nå føler om han leser innlegget ditt. Jeg tror bestemt at han ikke gjorde det med vilje!

  Oppfordring:
  Nå må dere bloggere slutte å koble bloggene deres til alle artikler! Dette er en vond sak for mange, og dere må slutte å tenke på annonseinntekter!

  Jeg har merket linken som “upassende” for det er det den er. OK å skrive om det du gjør for det er viktig å sette lys på problemet, men koble det da opp mot relevante artikler!

  • oyvind sier:

   Det er en tragisk sak ja og ingen jeg kan tenke meg mener sjåføren har gjort dette med vilje. Jeg diskuterer hvor store konsekvenser det er å blande elementene personbiler, sykler, gående og tungtransport nå som trafikken i Norge er så intens på mange plasser, derfor linket jeg til artikkelen.

   Jeg respekterer at du synes det er upassende men jeg har en annen oppfatning – klart jeg ikke vil sjåføren noe vondt, det har han fra før av nå men vi må jo få lov til å skrive om dette.

   Det er urettferdig av deg å si at “vi” må slutte å tenke på annonseinntekter, på 2-3 år har jeg fått 20 $ – det er ikke derfor jeg skriver. Jeg skriver fordi jeg er engasjert i hva som skjer i samfunnet vårt.

   Vi vil ha sikrere veier! Er ikke dette en relatert artikkel?

 52. Bridget sier:

  Synes det er tåpelig at du legger all skylden på sjåføren, og aggresiv kjøring… Syklistene er ikke mindre aggresive i trafikken de heller. Mange av de som sykler, er rett og slett en fare for seg selv og andre!

  Mine tanker går til den døde syklisten og hennes familie.
  Ikke minst tenker jeg på sjåføren og hans familie. Dette er en tragisk ulykke, uansett hvem sin feil det er!

  • oyvind sier:

   Du mener at sjåføren er helt uten skyld? At de ikke har noen form for ansvar?

   Klart det er tragisk, mange mennesker rundt de pårørende er i et rent helvete i dag. Det skjer med mange, så og si hver dag i trafikken – derfor denne posten. At du synes det er tåpelig for stå på din regning.

 53. Gamgabo sier:

  Kjell: Tror du ikke det er på tide å snakke om tungtransport-sjåfører i trafikk ulykkene. Som jeg lærte det fra trafikk-skolen de fleste trafikk-ulykkene i norge involvere tugtransport. Da jeg begynnte trafikk-skolen og startet å kjøre det første jeg la merke til er hvor aggressiv tungtransport-sjåfører er, og siden dette er en næring og mange arbeidsplasser det da er lite kontroll av dem, og ikke mange som snakker om dette problemer. De er en store del av trafikk-ulykkene problemer.

  • OJ sier:

   Ja, tungtransport er involvert i ulykker. I mange tilfeller møteulykker eller ulykker der kjøretøy har havnet av veien. Men å si at de fleste ulykker involverer tungtransport er helt feil. Og at en stor bil er involvert i en ulykke betyr ikke nødvendigvis at den har noe som helst skyld i ulykken. I over 2/3 av tilfellene er det fører av personbil som kommer over i feil felt i slike saker. Jeg foreslår du går tilbake til trafikkskolen din og ber dem sette lys på trafikkopplæring ikke innføring i fordommer. Husk at en stor bil i 80 kmt kan virke mer aggresiv enn en Nissan Micra i 80 kmt. Begge to skal fram. Dessuten oppfatter fort en utrygg sjåfør et vogntog som kjører forbi, skifter felt etc som aggresivt, men sannsynligvis har føreren full kontroll og er dessuten x antall ganger mer erfaren enn deg. Lite kontroll?? Jeg har vært stoppet i kontroll 3 ganger i løpet av siste 10 dager? Hvor ofte blir du oppsøkt på jobben og kontrollert ned til minste detalj i hva du driver med på arbeid??

   Forøvrig synes jeg det var litt vanskelig å faktisk forstå hva du mente med innlegget ditt.

   • oyvind sier:

    Jeg kontrolleres hele tiden via rapportering på jobben. Mitt poeng er at tunge kjøretøyer gjør større skader når uhellet først er ute. Spiller ingen rolle hvem sin skyld det er, det blir større skade. Derfor vil jeg separere lastebiler og personbiler. Det ville ganget alle, så hadde sjåførene slippet å bli plaget av privatbilistene.

    Beklager at innlegget mitt ble litt diffust, midt i begynte jeg å legge til tanker som jeg fikk etter alle kommentarene – det var kanskje litt dumt å gjøre det på den måten.

    Edit : Eller mente du Gamgabo? *ler* sorry jeg har mistet litt kontrollen i kommentartrådene her. Jeg trodde aldri jeg skulle få så mange kommentarer.

 54. Tomas sier:

  Det er så mange talentløse personer her som utaler seg om lastebiljøring.. Dere har faktisk så lite greie på hva dere snakker om når dere kritiserer lastebilsjåfører og ulykker …osv. Først å fremst så har vi veier som er laget for hest og kjerre. Ikke for lastebiler som er 2,60 brei og 19,5m lang(ikke 22m som noen her trodde..22m gjelder bare tømmerbiler) og 50 tonn.. Noen her som kan forestille seg å kjøre med 50tonn på glatta, nullføre, ned vei som er 11% grader bratt..? Ikke er det skikkelig brøyta heller? Jeg synes at det er utrolig, at det går så godt som det gjør.. Mange som ikke klarer å holde en liten personbil på veien heller

  Ser man på ulykkestatestikken mellom bil og lastebil, så er det nest alltid personbilen sin feil… Tenk på det.. Det er faktisk ikke lastebilene som er problemet, selv med disse nedslitte veiene vi har
  Selfølgelig skal lastebilene vise hensyn til de myke trafikkantene, men det største ansvaret må faktisk de myke ta.
  Dere som sier at lastebilene forurenser så mye.. På de nye bilene er faktisk eksosen så ren, at man ikke kan kjenne lukten. Euronormene er ganske streng.
  At bilene går sakte i oppoverbakkene, kan dere takke EU-kommisjonen for.. (miljø er viktig)

  Det er mange syklister og fotgjengerer som blir drept i trafikken årlig og det er veldig tragisk. Det skyldes omtrent i alle tilfellene fordi de er i blindsonen til sjåføreren. Noe som ikke fotgjengerene er oppmerksom på. Folk må lære å se seg for før de krysser veien, Man lever bare engang. Det gjør jeg ihvertfall, viktig med øyekontakt og se at bilen begynner stoppe før man går over.

  Husk at mange sjåfører er hard presset med å komme frem tide, Kjøretiden skal de følge, da er det oftest slik at mange lastebiler bryter fartsgrensene. Å kjøre 7-9 timer om dagen, 5dager i uken, og det sier seg selv at det krever en del av sjåføren. også med tanke hva salgs arbeidsforhold de har..Veier som ikke holder mål.

  Ting som irriterer meg er folk som synser om ting de ikke kan.
  Nå vil jeg si til slike som deg Øyvind, Kom deg ut i verden å se hvordan det virkelig funger, før du langer ut om ting du ikke helt vet ! Da vil du se at ikke er så lett, som du trodde. 🙂

  Jeg beklager hvis det ble for mange skrivefeil her

  • oyvind sier:

   Hei Tomas takker og bukker for kommentar, skrivefeil telles ikke her i gården. 🙂

   Jeg har nok mye å lære ja, men når alt kommer til alt så er vi nok enig. Det er infrastrukturen som må gjøres noe med, vi har ikke veier som er tilpasset dagens trafikk. Vi har bare ulike måter å få frem våre meninger.

   Men en ting jeg er litt uenig i er at alt ansvar ikke etter min mening skal legges på fotgjengerne/syklistene. Når alle sjåfører vet at det er vanlig at de ikke ser seg for, bør man ikke da kjøre deretter? For meg er det profesjonalitet.

   Ilegg syklister som sykler i bilvei når det finnes sykkelsti bøter, bøtelegg uforsvarlig sykling. Da er vi et lite steg på veien.

  • bjørn t. sier:

   ENDELIG, og mener jeg ENDELIG!! kom det en som
   vet hva han snakker om. Blir irritert over å lese de
   forbaskade trygde folka som sitter å ser ut av vinduet
   dag ut og dag inn. De som trur de vet alt, men beviser her
   at de har 0 peiling. Det har blitt nevnt lenger opp her
   at folk irriterer seg over lastebiler som ligger helt oppe
   i ræva på dem. Vel, da er jo sjåføren dum, men er ingen grunn
   til å dra alle over en kam. Dessuten, så opplever du en del
   oftere BILER, som ligger på hengerfestet til hverandre.

   Nå er ikke jeg en erfaren “sjåfør”, men jeg har likevell ferdes
   mye i trafikken og med lastebil, nok til å vite når noen her
   burde klappe igjen.

 55. Pål sier:

  Til de av dere som mener at tungtrafikken skal bort: Ja, la yrkestrafikken stoppe helt opp. Ikke mitt problem om hvorfor dere ikke da får fylt bensin på bensin stasjonen, får kjøpt mat i nær butikken, får hentet medisiner, får kjøpt en splitter ny Hummer hos bilforhandleren, får bygd nytt hus osv. osv. osv.
  Jernbane er dessverre ikke svaret på alt her i livet, pokker som hvor mye dere vil ha vekk tungtransporten. Innse det at dagens samfunn ikke vil fungere uten yrkes trafikken. Man kan bygge ut jernbane så mye man vil, men en eller annen lastebil må hente godset på jernbane stasjonen får å levere varen i butikken. Det er den harde virklighet. Dere bestiller jo gjerne varer og vil helst ha varen levert på tvers av landet samme dag som dere bestiller, derfor er lastebilen en nødvendighet.

  At det finnes råtne epler innen transporten må vi dessverre innse at det alltid vil være. Like mye som det finnes råtne epler i enhver bransje. Innerst inne så vil jeg tro at det ikke finnes en sjåfør som sier til seg selv når h*n våkner opp at idag skal jeg gjøre mye dritt langs veien. At sjåfører reagerer, er kun som resultat av en rekke episoder i trafikken som kan virke håpløse.
  Tenk selv på din egen reaksjon dersom du til stadighet ble avbrutt i ditt eget arbeid som du måtte fullføre innenfor en gitt tidsfrist, i enkelte yrker er det faktisk strengt forbudt å forstyrre arbeid, men dette er noe en yrkessjåfør må leve med og akseptere.

  Leser videre at enkelte påstår at 70% av alle ulykker skyldes vogntog. Hent fakta tall før du uttaler deg om slike tall neste gang er du snill. Det tallet du kom med der, er jo ren fantasi og løgn.

  Hvordan har så du tenkt deg å bygge pararelle veier når ikke engang Norge tar seg råd til viktig vedlikehold av dagens veistandard? Dette også forblir en ren fantasi som ikke har rot i virkligheten.

  Så la alle ta mer hensyn til hverandre i trafikken og få hjerte pumpa til å gå litt saktere, så slipper vi slike usaklige idèer om det ene og det andre.

  • oyvind sier:

   Ingen her som har sagt at tungtransporten skal bort. Den skal bare flyttes.

   Å be om at alle skal ta hensyn til hverandre er ren fantasi og har ikke rot i virkeligheten.

   • Pål sier:

    Flyttes hvor hen da?

    • oyvind sier:

     Til adskilte veier, eller andre transportmidler. Hørte på radio nå at jernbaneverket vil sterkere inn i kollektivtrafikken i Bergen – kanskje frakte mer med lokaltog mellom bydelene? I samme slengen øke kollektivtilbudet for å få ned antall biler på veien. Hurtigtog mellom storbyene for å bedre transportmulighetene, å kjøre over fjellet på krøtterstiene er ganske traumatiserende for mange sjåfører. Spesielt utenlandske på 0-føre med sommerdekk som ikke blir stoppet på grensen av politiet. 🙂

 56. oyvind sier:

  Ny artikkel om agressive sjåfører : VG

 57. adrian sier:

  først å fremst. kjempe flått innlegg 🙂

  Til alle dere idioter som klager, Dra til helvete, det han skriver her er helt sant

  syklister hold dere til helvete på fortauet, det skulle vært forbudt å gå/sykkle i veien med mindre det var et nødstilfelle.

  all tungtransport på tåget, bruk hellerflere mindre varebiler i byene, å la alt over større avstander gå ,med tåg, mindre trafikk, mindre forurensning.

  har ikke lest alle svarene her, men er sikker på at det er mange her jeg kunne skjelt ut, men det er seint å jeg gidder ikke. holder med å si, kjempe flått innlegg en gang til, å alle som klager må se godt inn i seg selv å tenke seg omm før de driter seg så jævlig ut. å så bør de skyte seg sel 🙂

  Peeeeeace 😀

 58. Slim Dusty sier:

  “Trailer-Sissel Reply:
  June 9th, 2009 at 12:35

  Vel, det skal ikke gå 7,5tonnere over hele landet, men mellom havner/togstasjoner og butikkene.
  5 7,5tonnere som kjører 2 mil forurenser mindre en en trailer som kjører fra kristiansand til trondheim, så det er nok du som har bommet her!”

  Vet du i det hele tatt hvor mye du kan laste på en 7.5 tonnsbil?
  Må nok litt mere enn 5 stk til for å få dekket en trailer gitt..

  Tror nok det er mange som bør sette seg litt mere inn i hvordan industrien(e) fungerer her i landet.
  Så kanskje dere skjønner HVORFOR det er så mye lastebiler/trailere på veiene.

 59. Lille_meg sier:

  Har drevet og fulgt med på denne diskusjonen nå og sitter igjenn med en tanke: Gud så mange rare tanker og usaklige argumenter og ikke minst hetsing av en hel yrkesgruppe.

  Kjører ikke lastebil selv, har faktisk ikke lappen på bil engang, men er jo ute på veien for det.
  Har venner som kjører lastebil, typen kjører lastebil og jeg øvelseskjører på vanlig bil.

  Var med da typen kjørte en del i Oslo nå uka som var.
  Dette gjelder jo da ikke bare Oslo, men hele landet.

  Skal bare ta noen eksempel: Der det er flere felt enn 1 i hver retning og det blir kø? hva gjør folk da? joda, de skal frem ser at det er kø, men legger seg ut i fila ved siden av og kjører forbi lastebiler, sparer 17 meter, men køen bakover blir da bare lenger når de skal inn i fila igjen.

  Og skal ta en liten hendelse som skjedde meg her en dag.
  Var ute og øvelseskjørte, hadde da glemt L’n bak og greier da og kvele bilen i ett kryss. Ligger en bil HELT opp i hekken min og begynner og tute. HVA er vitsen med det da?

  En annen ting som jeg har observert når man kommer med 17 meter. For det første er det vist “flaut” og ligge bak en lastebil hvis man kjører BMW, merse, og de så kalte dyre status bilene, selv om lastebilen ligger i fartsgrensa eller litt over.
  Eller når man kommer til rundkjøringer og lastebilen er først ute i den og skal helt rundt, joda i stede for å holde litt avstand så lastebilen kommer seg rundt så tiller vi bilen HELT ute i rundkjøringa så den IKKE kommer rundt.

  Og jeg er helt enig med de som skriver over her at det skulle vært OBLIGATORISK med 1 dag i en lastebil FØR man får lov til å kjøre opp.
  Av den enkle grunn at da får men ett annet perspektiv på trafikk bilde, både det at lastebilen har mere oversikt, på visse plasser, men også for å forstå litt om det som heter blindsone.

  Var en annen gang som jeg og gubben var på tur med lastebilen, vi skulle kjøre forbi en liten bil som kjørte i 75 på E6, det gikk greit det til den lille bilen var nesten så langt bak at vi kunne legge oss inn, da gir personen, uten å henge ut om det var en han eller hun, gass så den begynner og krype seg fremover igjen. Ender da opp uten for døra vår på høyre side.
  Jeg ser denne bilen, men ikke F**N om han som kjørte lastebilen så den.
  Hadde ikke jeg vært der så hadde nok den bilen havnet i grøfta.

  Bare noen tanker fra lille meg.

 60. Sheriff sier:

  Hei!

  Her var det mye morsom lesning for en yrkessjåfør gitt. Jeg har ikke mange årene bak rattet på en storbil, kun 5 år. Men på de 5 årene har jeg opplevd mye rart på veiene. Ulykker, nesten ulykker, storm, meget snøfall og mange trivelig mennesker rundt omkring i landet vårt.

  Det jeg kansje har lyst og opplyse dere om, krangling hjelper nokk ikke her, er alt det fine og hjelpsomme som kan finnes 4 trinn opp fra bakken.

  Tidlig i 2008 på en dårlig riksveg i Trøndelag var jeg ute med mitt “mordvåpen” på vei til en kunde ute i de grisegrendte strøk opp mot svenskegrensa. Kom rundt en sving og oppdaga en personbil som lå på taket i grøfta. Løp ned og oppdaga en eldre kvinne som var ved bevissthet og i noenlunde god form, kansje i sjokk, men i god fysisk form. Jeg hjalp henne ut av bilen og opp på veien, fant fram noe hun kunne sitte på og ga henne pledded mitt. Hadde litt kaffe på thermosen enda og vann i “dunken” så hun fikk litt av alt. Jeg satt der og småpratet om barnebarn og hytter til ambulansefolka kom, ønska henne lykke til videre. Det kosta meg 30 min av dagen, kansje hun tjente livet?

  Rundt midnatt en vinterdag i desember var jeg på vei fra Oslo til Trondheim. Dovre var stengt, kvikne åpent så det ble dagens veivalg. Passerer Tynset før uværet kommer for fullt. Det snødde så mye at jeg kun kunne bruke grøftelys p.g.a blending fra snøen. Fart var circa 30 kmt og det var metershøye snøskavler langt ute i veibanen. Personbiler hadde selvsagt ikke mulighet til og komme fram. Oppe på fjellet sto 10-15 biler fast og torde ikke kjøre videre. Var ute å snakket med de og fikk de til og legge seg helt på sporene mine, jeg hadde på Tåkelys og nødblink. 2 timer senere kom vi ned mot berkåk hvor det var noenlunde brøytet. Samtlige personbiler blinka til meg på vei forbi og de hadde nokk ikke kommet seg ned hadde det ikke vært for meg eller en kollega av meg! Jeg måtte stoppe på Berkåk p.g.a at jeg var helt utslitt av konsentrasjonen det krevde og holde bilen på veien.

  Håper dere kansje velger å se litt mildere på “oss” nå. Vi er her for dere. Og våre kolleger fra Øst er her p.g.a av dere. Transport skal være billigst mulig, og en norsk yrkessjåfør med Fagbrev i en norsk bil av nyere modell med nye dekk og norsk diesel koster mer. Goes with out saying!

 61. oyvind sier:

  Her er en grei artikkel fra Norsk Transportarbeiderforbund : Norsk Transportarbeiderforbund

  De anbefalte i 2007 å skille tungtransport og persontrafikk, jeg fant denne artikkelen nå fordi jeg er lei av alle de bombastiske holdningene av enkelte som kommenterer her..

 62. oyvind sier:

  Tungbiler i hver fjerde ulykke : Dagsavisen

  • Sheriff sier:

   Quote:

   ” – Tunge kjøretøy er overrepresentert, men samtidig er det også slik at det nesten alltid er personbilen som kommer over i galt kjørefelt ved denne type ulykker, påpeker Amundsen ”

   ” Dette kan skyldes at føreren av personbilen dupper av, blir distrahert av passasjerer eller snakker i mobilen. Det har også vært to-tre tilfeller i år hvor føreren av personbilen selv kan ha valgt å kjøre inn i lastebilen, opplyser Amundsen.”

 63. Joatle Wehus sier:

  Lurer på hva folkene her som hater vogntog osv hadde sakt hvis jeg dukket opp på arbeidsplassen dems hver dag og holdt dem tilbake hele tiden?

  Se for deg at du jobber på en fabrikk eller et kontor og hver gang du skulle bevege deg fra a til b så dukket jeg opp og gikk forran deg og jeg holdt et lavere tempo enn det som er normalt for deg. Hadde du likt det?
  Sikkert ikke.

  Å kjøre lastebil er en jobb og enhver tulling som ligger under fartsgrensa forran en lastebil hindrer lastebilsjåføren i hans jobb.

 64. Remi Andre Kvingedal sier:

  Øyvind. Jeg er med på tankegangen din om å skille tungtrafikk og resten. MEN i et land (som har mest cash i kassen i hele verden) er det jo klart det aldri kommer til å skje… vi har såvidt begynt å få midtrabatt, and may i add FOR FUCK SAKE. Hovedpoenget er at det kommer aldri til å skje så vi får bare holde ut med hverandre, MEN jeg begynner å bli rimelig lei av biler som kutter inn rett foran meg HVER JÆVLA DAG. Skal alle bilister på veien være kamikaze sjåfører så er dere idioter hvis dere vil at lastebil sjåfører skal være bedre. VI ER MENNESKER VI OGSÅ. Fair enough, vi kjører verdens beste drapsvåpen men hva med et våpen hvile. GI FAEN i å kutte inn 20cm foran lastebilen min så skal jeg vurdere å la dere leve ut uken. Vet at dette høres ut som en loco kommentar og det er fordi det er det… MEN ETTER EN HEL DAG med idioter også kjent som bilister som skal gjøre dagen min til et helvete og sette våre liv i fare(Helst med barn i baksetet) så er det lett å bli PISSED.

  • oyvind sier:

   Hei Remi takk for kommentar! Jeg håper du tar feil, noe må ihvertfall gjøres. Kanskje vi må få biler med autopilot hvor datamaskiner styrer alt sammen? Jeg reagerer på det samme som deg, det virker som om folk er allergisk mot 6-meters lommer mellom bilene. Folk kaster seg inn foran meg i 90, jeg har bare en bil på noen få hundre kilo – jeg forstår godt at det er et alvorlig problem siden dere har flere tonn.

   • Remi Andre Kvingedal sier:

    Hei Øyvind.
    Siden det er lørdag har eg roet meg litt mer ned nå 😀
    Men eg mener likevel at alle som tar klasse B lappen (Bil)
    Burde ha 3 kjøretimer i lastebil også. På den måten kunne di sett hvor viktig det er for sikkerhetens skyld å planlegge og se aktivt etter “utveier” i tilfelle noe skulle se. Når biler bråbremser er det lett for at lastebilen bak får et valg. Kjøre ned bilen foran eller kjøre av veien. Men det skjer “sjeldent” fordi vi prøver å holde sikkerhets luken “telle til 1005”. Men det er ikke alltid like lett når folk kutter inn rett foran oss… så prøv å tenke på det når dere kjører bil.
    En annen grunn til at yrkesjåfører lett blir irritert når vi får “kjeft” så er det fordi at etter loven er det så gale at hvis vi har vert i en ulykke (Uansett hva som skjedde) så er det vår feil. Skulle ikke vere lett du.

  • Kristian sier:

   Sier du ja, DERE er jo Faen meg VÆRST for hellvette! Det er dere som kjører på mopeder og driter i dem, Dere hadde vel likt om alle de hadde dødd når dere presser dem inn i veg kanten HÆ?

 65. Kristian sier:

  Det verste med trailer sjåfører er at de ikke tar hensyn til mopeder. de bare gir bångass når de har en moped framføre seg og driter i om han blir skadet eller dør. Skjedde med meg i dag, Er så Jævla lei av alle de dårlige trailersjåførene, LÆR dere og ta hensyn også til de små i traffiken hva om vi kom i en trailer og dere satt på en moped og vi bare kjørte rett i baken deres og dere måtte bråsvinge inn i vegkanten eller bli presset inn, HADDE DERE LIKT DET???

 1. 26. august 2009

  […] of heavy transport has become and I wanted to separate heavy transports and smaller vehicles. Here is the post. There are too many accidents where these types of vehicles are […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.