American mob-sparrow declares war on Norway|Amerikansk pøbelspurv erklærer krig

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]”This one comes out once in a while and eat some oatmeal and sunflower seeds, then it chases away the nearby sparrows and greenfinchs – just like a typical American: A little ostentatious with pointy elbows” says birdwatcher Grønningssæter to the newspaper. He also tells us that people all over the country hurries to get a peek at the mob-sparrow from America.

A white-crowned sparrow from the northern parts of America had some navigational problems and ended up here instead of the southern parts of America, it could be low pressure combined with bad weather who pushed him off course.


Photo: Eirik Grønningsæter

To be honest I thought bird-watchers were calm and openminded people, but I’ve kind of changed my mind.

Links : DB[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]”Men den kommer ut av og til og spiser havregryn og solsikkefrø. Da jager den gjerne bort de andre gråspurvene og grønnfinkene som er her, så den er en typisk amerikaner: litt brautende og med spisse albuer, sier Grønningsæter.”

Denne stakkars hvitkronespurven har forvillet seg til det mørke og skumle landet Norge, her blir den omtalt som pøbel og uønsket amerikaner. Jeg som trodde fugletittere var rolige, snille og overbærende mennesker. Jaja så feil kan man ta. Nå samler fugletittere seg over hele landet, først skal de ta bilder av den men hva skjer så? Kommer de til å ta knekken på den? Jeg håper avisene lager en liten oppfølgerhistorie.


Foto: Eirik Grønningsæter

Tidligere i år leste jeg en rapport om at hvitkronespurven synger 1,5 ganger saktere enn før, muligens pga vegetasjonsendringer men jeg tror det er et ledd i invasjonen, liste seg sakte og rolig inn i Norge, og synge i et ikke så brautende temp for å ikke bli oppdaget. Men planen har nok feilet.

Lenker: DB[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

1 Response

  1. Michelle sier:

    I occasionally see these guys. They’re fun to watch and they’re really beautiful, tbh.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.