Happy new year|Godt nyttår

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]Kids have startet to ring down our door bell now, we just had three of them. “Trick or treat” they shouted when I opened up the door. I gave them some candy and when they went they yelled “happy new year!”. Kids here in Norway doesn’t understand what halloween is. Its kind of funny..

Media says here that we’ve inherited this from USA but I kind of disagree. Every kid here have bought their costume, not a creative soul out there. I’ve seen a lot of Americans preparing for Halloween this week, a lot of creative people who design their own costume. So to say we’ve copied this from the US is in my opinion wrong – we should copy their creativity too!

A lot of the kids who’ve been here tonight has masks from the same store, its kind of funny..[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Vi hadde nettopp noen barn på døren, “trick or treat” ropte de. Jeg gav dem noen kjærligheter på pinne. Da de gikk ropte de “godt nyttår!”.

Det er ikke tvil om at norske barn ikke helt forstår greien. De får styre på de som ønsker å henge seg på, men at vi har arvet alt dette av amerikanerne blir litt feil. Jeg har fulgt med de siste ukene hos blog-kollegaer som skal feire halloween. De har brukt flere måneder på å sy og ordne utkledningen sin. Det er det et fåtall av de norske barna som gjør. Jeg synes jeg kjenner igjen en del Nille-utstyr. Det er jo litt trist, når vi først innvier ungene våre inn i dette så burde jo vi lære dem litt kreativitet eller hva?

Hvordan er det hos dere, har ungene laget mye av kostymene selv?

Lenker: VG[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


Publisert

i

av

Kommentarer

4 kommentarer til “Happy new year|Godt nyttår”

 1. TurboLotte avatar

  Jepp. Samme her. Utrolig mye søppel og drit som følger med denne greia. Som du kan lese i bloggen hos meg også.

 2. Fredrik avatar
  Fredrik

  Feiringen her i Asker hvor jeg bor blir stadig mer likt den jeg kjenner fra USA. De små barna kler seg ut og gjør seg til dels svært flid med kostymet, og ungdomen holder hjemmefester. Det er fortsatt et stykke igjen til vi er like flinke her som i USA, men dette kommer seg. Det var ingen rampestreker i nabolaget i fjor, og jeg håper og tror vi ikke får det i år heller!

 3. Jeanette (Våre Vilde Dager) avatar

  Men da her jo rett… Det ER jo faktisk godt nyttår hele greia handler om. Fra gammelt av er dette den siste høstfesten før vinteren, og slutten på året. Alt nullstilles og begynner på nytt med vinteren. Kelternes år, for eksempel, starter med Samhain – som er nettopp i disse tider. 😉

  Ellers er vi akkurat ferdige med å feire toårsdag i dag, så noe kostyme har vi ikke kommet i gang med enda. Kanskje senere, når hun blir eldre. Og ja, jeg er helt enig med deg – det er mye godt vi kan bruke Halloween til, inkludert bakgrunnshistorie og kreativitet. 🙂
  .-= Jeanette (Våre Vilde Dager)´s last blog ..Stuedrømmer =-.

 4. joakim avatar
  joakim

  Jeg syns man skal lage kostymer selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.