View from my parents’ house|Utsikten til foreldrene mine

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]Its always a pleasure visiting my pleasure, though not only because of the view. 🙂 I’ve taken hundreds of photos of this view, during childhood and every time I visit them. The mountain is Løvstakken – one of our 7 mountains surrounding our city. The mountain in the left background is Rundemannen. I tried a HDR app this time to see how it worked – this is the result.

Below is one from 1931 (taken by E. Djupdratt), its fun to compare – notice the farm buildings on both photos:

Its also fun to see how the tree limit has climbed, the whole mountain is soon covered.

If you’re interested I took photos from the opposite side last year. 🙂
[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Utsikten fra foreldrene mine blir jeg aldri lei av, tror jeg har tatt mange hundre bilder av den. En gang må jeg få til å samle dem – jeg elsker å sammenligne utviklingen. Denne gangen prøvde jeg en app for HDR-bilder, dette ble resultatet:

Under er ett fra 1931 (tatt av E. Djupdratt), det er utrolig artig å sammenligne:

Legg merke til tregrensen, den har trukket seg godt opp i fjellet – morsomt å se. Løvås Gård er med på begge bildene også.
🙂

Det gamle bildet er fra Fyllingsdalen CD’en, men menyen der virker kun i Internet Explorer.

I fjor tok jeg bilder fra motsatt side. :)[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


Publisert

i

,

av

Kommentarer

2 kommentarer til “View from my parents’ house|Utsikten til foreldrene mine”

  1. marit avatar
    marit

    Er veldig glad i denne utsikten,selv om vi får flere og flere tak under oss:0)

    1. oyvind avatar

      Jaja, det kommer nok ikke flere nå. 🙂 Om det skjer så skal vi hjelpe dere med å bygge på noen etasjer hos dere. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.