View from my parents’ house|Utsikten til foreldrene mine

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]Its always a pleasure visiting my pleasure, though not only because of the view. 🙂 I’ve taken hundreds of photos of this view, during childhood and every time I visit them. The mountain is Løvstakken – one of our 7 mountains surrounding our city. The mountain in the left background is Rundemannen. I tried a HDR app this time to see how it worked – this is the result.

Below is one from 1931 (taken by E. Djupdratt), its fun to compare – notice the farm buildings on both photos:

Its also fun to see how the tree limit has climbed, the whole mountain is soon covered.

If you’re interested I took photos from the opposite side last year. 🙂
[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Utsikten fra foreldrene mine blir jeg aldri lei av, tror jeg har tatt mange hundre bilder av den. En gang må jeg få til å samle dem – jeg elsker å sammenligne utviklingen. Denne gangen prøvde jeg en app for HDR-bilder, dette ble resultatet:

Under er ett fra 1931 (tatt av E. Djupdratt), det er utrolig artig å sammenligne:

Legg merke til tregrensen, den har trukket seg godt opp i fjellet – morsomt å se. Løvås Gård er med på begge bildene også.
🙂

Det gamle bildet er fra Fyllingsdalen CD’en, men menyen der virker kun i Internet Explorer.

I fjor tok jeg bilder fra motsatt side. :)[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

2 Responses

  1. marit sier:

    Er veldig glad i denne utsikten,selv om vi får flere og flere tak under oss:0)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.