A weekend of skiing, snow bath and eating|En helg med snøbading, skigåing og spising

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]A friend of mine asked if our eldest one and I wanted to join them to Kvamskogen and spend the weekend there. He had access to one of their company huts and the weather reports were inviting, I couldn’t decline an offer like that.

We drove off early Friday and home on Sunday – we had a beautiful weekend, a bit windy and it snowed a lot but our target was to have a good time and relax. We went skiing, the kids played a lot in the snow, played games, ate a lot and… we took a snow bath! 🙂 Even the kids did it, we had a blast. The drive home was a fun experience (watch video at the end of the post).

I can’t post photos of the kids (out of respect etc) but here am I taking a snow bath, it was cold at the moment but when we got in our bodies felt extremely refreshed. John was supposed to send me a photo of him snow bathing but I haven’t received it yet. hmm… 🙂

View out the window when snowing and the neighbor hut, it kept snowing and snowing

Skiing was fun but it snowed a lot and the wind picked up during the day, it was difficult to see anything when we were at the top.

Huts near the alpine center

Food! 🙂

Driving home was a fun experience (watch video at the bottom)

[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]John Georg spurte før helgen om eldstemann og jeg ville være med på Kvamskogen i helgen, han hadde fått låne en av firmahyttene. Det var meldt drømmeforhold i Eikedalen, et sånt tilbud kan man ikke si nei til. Det skulle bli godt å komme seg opp på fjellet en tur.

Vi kjørte tidlig av gårde på fredag og var hjemme igjen på søndag – en helt utrolig herlig tur. Vi var litt uheldig med været men det stoppet ikke oss, vi sto på slalom i Eikedalen, ungene lekte masse ute i snøen og vi koste oss med spill og god mat. Og så tok vi oss et snøbad, ungene også! Det var kjempe artig. Kjøreturen hjem var et kapittel for seg selv (se video under).

Jeg må være snill med ungene og ikke poste bildet av dem men her er jeg ute i snøen, det var kaldt i øyeblikket men utrolig herlig når vi kom inn, en forfriskende opplevelse. John skulle sende meg et bilde av ham i snøen men jeg har ikke fått det ennå.. hmm 🙂

Utsikten fra hytten og nabohytten, det snødde og snødde.

I Eikedalen var det bra føre men vi så ikke så mye på toppen, det blåste kraftig og det snødde ganske mye.

Hytter ved skisenteret i Eikedalen

God mat! John er en mesterkokk 🙂

Å kjøre hjem var et prosjekt i seg selv, vi måtte vente på brøytebil for å komme oss ut til hovedveien. Det hadde snødd minst 60cm i løpet av natten. (se video nederst)

[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

7 Responses

 1. Sara sier:

  I think I’ll skip taking a snow bath the next time I go skiing

  • oyvind sier:

   Hi Sara thanks for visiting me! You should really try it, it felt incredible after we got inside. I see you’re located at a place very similar our weather. 🙂

 2. Jake sier:

  Great photos. They made everything seem cozy, even though it must have been freezing out.

 3. marit sier:

  Sikkert en flott helg, nå skal jeg ta på meg brodder og kjøre ut på vinterveier:)

 4. Linda sier:

  That’s one snowy journey! I notice that in Norway people manage to drive in snow in ordinary cars, whereas in Britain we have huge 4x4s for driving around our towns and then skidding off the road at the first few snowflakes!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.