How on earth?|Hvordan i alle dager?

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]maerskdetroitEvery week the last months I’ve listened to stories about pirates who take over large cargo ships, I am fascinated every time. How on earth do they manage to do this?

Ofcourse its sad news each time but I can’t help finding it a bit amusing – we’ve been sailing for centuries and yet we haven’t found a way to avoid this. And when I sometimes walk by a cargo ship I try to find a way to climb it from sea level, no chance! Its a fortress! So how do they manage it?

And if there is an obvious way, why don’t they block it? Is there an unwritten rule that say ship crews are not allowed to block pirates? But when they’re first about they are allowed to flush them off?

There must be a sollution for this..[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]maerskdetroitHver uke de siste månedene har jeg sett på nyhetene at nok et skip er kapret av pirater. Jeg er like fascinert hver gang – hvordan klarer de det?

Klart, det er trist hver gang men jeg må innrømme at jeg synes det enkelte ganger er litt komisk – vi har seilt i mange hundreår men har ennå ikke klart å sikre et skip mot kapring. Og disse store fraktskipene ser jo ut som rene festningene! Jeg har av og til gått forbi store skip når det har lagt til kai og hver gang har jeg prøvd å finne en måte å komme ombord skipet fra havnivå, men aldri har jeg funnet noen løsning. Så hvordan?

Om det finnes en åpenbar løsning på spørsmålet mitt, hvorfor blokkerer man ikke muligheten når man er i fart? Er det slik at det finnes en lov mot å blokkere for pirater men at man har lov til å spyle dem på sjøen når dem først er ombord?

Det må da være mulig å lage en løsning..[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

6 Responses

 1. Ben sier:

  Om det finnes en metode ja? Jada, plassèr en 20mm kanon i front og en bak på hvert skip, så skal vi se om de forsøker seg etter at de 20 første båtene har åpnet ild og forsvart seg…

  Fatter ikke hvorfor det brukes silkehansker mot slike svin…

  • oyvind sier:

   Jeg er fristet til å være enig med deg, nok er nok. Spesielt nå som de også kidnapper barn. Skulle nesten tro de hadde kaperbrev.

 2. bjorn jakobsen sier:

  akkurat nå sitter jeg i usa og ser på tv. de sier at skipet har amerikansk
  flagg og alle ombord er amerikanere. de angriper ikke us. skip og
  manskap uten at noe mer skjer. nå er helikopter og militærskip underveis
  så da får vi hva som skjer. helst så jeg at alle somalier ble skutt eller
  hengt. det gjorde de med pirater før.
  god påske

 3. NIP sier:

  20mm “vulcan” gatlinggun, radarstyrt.
  Erklærte “motorveier” på havet der alle småbåter er å betrakte som pirater.
  Da kan skipene åpne ild via radar, og man må ikke stoppe og ta opp overlevende.
  Piratene ville bokstavelig talt blitt tilintetgjordt, og det raskt.
  Gjerne automatisert utslettelse.
  Fjernstyrte droner kan også utslette piratene på avstand.

  NIP’s last blog post..FREMSKRITTSPARTIETS UNGDOM DISKUTERER KLIMAENDRINGENE

 4. NIP sier:

  Saken er at man fortsatt ser på pirater som kriminelle.
  Man bør heller se på dem som krigførende fremmede makter, og utslette dem på militært vis uten juridiske diggedarier.

  NIP’s last blog post..FREMSKRITTSPARTIETS UNGDOM DISKUTERER KLIMAENDRINGENE

 5. NIP sier:

  Piratene har jo ingen egen nasjon å gjemme seg bak, så de kan utslettes uten at noen statsleder vil ta i saken med ildtang.
  Alt er ett spørsmål om hvorvidt piratene skal betraktes som kriminelle, eller som ei krigførende militær makt.

  NIP’s last blog post..FREMSKRITTSPARTIETS UNGDOM DISKUTERER KLIMAENDRINGENE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.