Nerd Monday – Stitching|Nerdemandag – Sammensying

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]Ok, I’m hooked on stitching. Of some reason I’ve always thought stitching images was for horizontal stitching, not vertical and horizontal. The result was always long strips of panorama. 🙂 But by accident when I was experimenting with MS’ Ice I noticed that I could stitch together in the height too. That was fun and it has resulted in a new hobby; stitching! Now I’m going through every folder I can find to check if there is something to stitch. Heres a few examples what I’ve been experimenting with.

Don’t forget that I’ve taken these with my cellphone, and I’m not professional. But I’d love to hear your opinion on these.

This one is 6 photos stitched together:
171020091802_stitch

This one is 3 photos stitched together:
Krambua

I like how this one made the ground a bit more special than an ordinary image would give. I should of course taken a few more images so I could make a sqare but.. oh well.

This one is 3 images stitched together:
171020091808_stitch

I thought this one was funny, new and old worlds mixed together. In the background you can see an old Reeperbahn, a place where they made long ropes. We had 28 of these but now theres only 2 left. People burn them down and say it was an accident, to get the estate to build on.

This one was stitched with 8 photos I think, something weird happened in the upper left corner. 🙂
250620091360_stitch

These are the smaller versions since I don’t want to flood you with data, but if you like you can check them out here, here, here and here. They are 50% of the original, I didn’t want to upload 40MB per image. 🙂

I think its a great way to train on taking photos, when I’m out walking I’m always looking for a photo opportunity, and how lighting is. [/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Av en eller annen grunn har jeg alltid sett for meg at man lager panorama-bilder ved å ta masse bilder bortover, dette har alltid resultert i en lang tynn stripe, noe som har irritert meg litt. Jeg har i det siste lekt meg litt med Microsoft sitt ICE program og oppdaget ved en tilfeldighet at man kan ta bilder oppover og sy dem sammen også! Kall meg gjerne treg men dette er jo fantastisk.. for en eh nerd. Så nå har jeg fått meg en ny hobby, sammensying av bilder!

Nå tråler jeg gjennom hver eneste bilde-katalog jeg kan finne for å se om det er noe jeg kan sy sammen – det er kjempemorro. Her er noen eksempler. Men husk på at jeg har tatt dem med mobiltelefonen min, og at jeg ikke er særlig profesjonell. 🙂

Dette er sydd sammen av 6 bilder:
171020091802_stitch

Dette er sydd sammen av 3 bilder:
Krambua

Jeg likte hvordan bakken ble påvirket av sammensyingen, det fikk ganske gøy dybde gjorde det ikke? Jeg burde ha tatt noen flere her slik at det ble en firkant men da jeg tok bildet så ante jeg ikke om mulighetene.

Dette er sydd sammen av 3 bilder:
171020091808_stitch

Jeg synes dette ble litt morsomt, 2 verdener møtes. I bakgrunnen er en gammel reperbane. Nå har vi bare 2 av dem igjen, vi hadde opprinnelig 28 i Bergen men de fleste er brent ned av folk som trengte tomten. (Bryggen neste?)

Dette ble sydd sammen av 8 bilder tror jeg, men noe rart skjedde i øvre venstre hjørne 🙂
250620091360_stitch

De over er mindre versjoner siden jeg ikke har lyst til å få folk til å vente i timer før bildene er lastet ned. Om du ønsker kan du se på noen større, de er 50% av orginalen, jeg orket ikke å laste opp 40-50MB pr bilde. Du finner dem her, her, her og her.

Dette er egentlig bra fototrening, jeg har blitt mer oppmerksom på motiver når jeg er ute og går, og jeg prøver å få til en bra lyssetting.[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

2 Responses

  1. Nicole sier:

    What a cool idea!
    I love what you came up with :D!
    .-= Nicole´s last blog ..Street views in Hadabah =-.

  2. Manhattan sier:

    Except for the second one, I wouldn’t even be able to tell those were stitched. Clean work.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.