I took the swine flu vaccine today|I dag tok jeg endelig svineinfluensa vaksinen

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]Now that the authorities have opened up for everyone I chose to take the vaccine today. Until now only people in the risk groups were allowed to take it. I went to a nearby vaccine station and were positively surprised by how well it was organized.

To be honest I pictured the opposite because the whole vaccine project has been poorly run, in my opinion. The authorities should allow everyone to take it much earlier, they have the resources. But something weird happened with the delivery of the vaccine, I think the producer struggled a bit to deliver.

Next week I’m going to be in the help group at a vaccine station, Red Cross called me tonight and asked for help. I didn’t have the heart declining because they struggled to cover the shifts.

The authorities in Norway struggle now to get more people to take the vaccine, I think it is because of the authorities’ lack of information – it came too late. People are skeptic because so many people without professional background have written about the vaccine, they have kind of taken advantage of the missing information.[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Nå som de har åpnet opp for at alle kan ta vaksinen så jeg mitt snitt til å selv ta den. Så nå har alle i huset snart tatt den. Jeg dro til eldresenteret i Fyllingsdalen siden jeg jobber i nærheten og jeg orket egentlig ikke parkerings-rotet på Brann stadion.

Det var kjekt å se at de var godt organisert, jeg må innrømme at jeg ikke hadde forventet det siden hele vaksine-prosjektet har etter min mening vært nokså dårlig. De kunne ha åpnet opp for alle for lenge siden for nå har de nesten ikke noe å gjøre på, nå har det gått så lang tid at flere har valgt å ikke ta den. Leveransene har jo gjort sitt for å ødelegge, lurer litt på hvem som har skylden. Er det myndighetene som har bestilt for sent eller er det produsenten som ikke klarte å produsere nok?

Grunnen til at så mange ikke vil vaksinere seg kan være litt forskjellig, jeg tror at mange ikke bryr seg siden de ikke har fått svineinfluensaen til nå og tror at det er over siden de ikke har fått influensaen. Andre har blitt skremt av historier i media, alt for mange synser om vaksinen. Synserne har fått slippe til fordi helsemyndighetene ikke har vært flink til å informere, det er trist. Mange venter også til alt har roet seg, de tror at det er kaos på stasjonene men det er jo det ikke.

Hørte på radioen at mange skilte foreldre var uenig om barnet deres skulle vaksineres eller ikke, når de kontaktet støttetelefoner så fikk de som svar at den som har barnet mest kan bestemme. Dette siden det er klassifisert som en mindre alvorlig medisinsk sak. Det er verre når begge foreldre er enig om at barnet ikke skal ta den men hvor helsemyndighetene likevel gir den. Det skjedde med familien Nyhaugen. Tragisk av skolen som ikke klarte denne lille oppgaven. Man kan diskutere opp og ned i mente om det familien Nyhaugen hadde bestemt seg for eller ikke, men de hadde ikke skrevet under på lappen til 10-åringen og da er det utilgivelig at barnet likevel fikk vaksinen. Min personlige mening er at det er dumt at barnefamilier bestemmer seg utifra hva de finner av informasjon via Google…

Jeg var opprinnelig veldig skeptisk til vaksinen av forskjellige årsaker men nå var det så mange leger som anbefalte vaksinen at jeg ble overbevist. Alt for mange synsere har påvirket meg men mye av det har jeg lagt bak meg – likevel er jeg irritert på at det virrer så mange myter rundt omkring. Det er myndighetene sin feil mener jeg.

I kveld fikk jeg beskjed om at jeg må opp på Brann stadion likevel, jeg må være hjelpepersonell i to dager for Røde Kors, de manglet vakter så jeg klarte ikke å si nei.

VG (Myndighetene svarer)[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

3 Responses

 1. Anon22 sier:

  Selvfølgelig prøver folk og overbevise slik at flere tar vaksinen.

  Jeg skjønner ikke. Jeg har sikkert fått sesonginfluensa hvis jeg har vært utsatt for smittede. Og siden svineinfluensaen ikker er farlig så ser jeg ingen grunn til og ta en vaksine.

  Jeg risikerer heller 4-5 dager med den nye influensaen enn og være syk i 2 dager etter vaksinen (10% sjangse [VG.no]).

  De med lungeveisproblemer burde jo ta vaksinen.

  Statestikk har vært kjempemorro og sett! Jeg elsker statestikk.

 2. My eldest son is getting it at school tomorrow. I’m a little nervous about it but I think it’s the correct thing to do.
  .-= Ken Armstrong´s last blog ..Eavesdropping on the Movies =-.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.