24k Euro found on tram|Penger på trikken igjen

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]Last Saturday someone forgot their 24k Euro on a tram in Oslo. Now the police have them for analysis. It reminds me of the lady in Sweden who forgot a lot of money, I wrote about it here.

I’m not going to setup a poll this time, I just want to mention that VG (a large newspaper in Norway) asks these questions in a poll; deliver it to the tram-driver, keep the money or give them to charity. Isn’t that a weird set of options?

What do you think it misses?

I think it misses “deliver them to the police”.

In VG’s poll people are choosing “keep the money”, I would do the same if I had the same options. 🙂

Though to be honest I would have chosen to keep them for myself then I would visit the police and deliver them there. I wouldn’t give it to the driver.[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Nå har noen funnet 24000 Euro på trikken, denne gang i Oslo. I mars husker jeg en dame som glemte igjen halv million på trikken i Sverige, det skrev jeg om her.

Den gang ville de fleste levere dem direkte til politiet. Men det er ikke et valg i dagens VG-undersøkelse, derfor krysser de fleste av for at de ville ha beholdt dem selv. Jeg er faktisk enig med dem, om jeg har valget mellom å ta dem selv eller å gi pengene til en trikkefører så tar jeg dem selv. Mest sannsynlig hadde jeg levert dem videre til politiet, men ihvertfall ikke via en annen person. Jeg må få understreke at jeg ikke har noe imot trikkeførere.

Merkelige valg fra VG men slik er journalismen i dag. DB fjernet sin spørreundersøkelse midtveis, lurer på hvorfor. Endrer de spørsmålene sine? 🙂

Jeg tror det er den samme damen som er på tur til Norge.

Oppdatering: Nå prøver politiet å finne personen som fant dem, de ønsker å gi vedkommende 20000. Spennende.

Lenker: VG, Nordstrands Blad[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

13 Responses

 1. Øystein B. Jakobsen sier:

  Jeg ville ha levert dem direkte til politiet. Jeg ville da inkassert mine 10% (tror jeg det er) i finnerlønn. 20.000 kroner gjør seg før julestria. Å beholde en slik sum selv høver seg ikke.

  Kudos til passasjeren, synd han/hun ikke finn anerkjennelse for å være rakrygget.

 2. Trinesrosaverden sier:

  Herregud, jeg fikk sjokk da jeg leste det på VG! Jeg vill HELT KLART beholdt pengene!!!
  .-= Trinesrosaverden´s last blog ..Videoblogg: Dubbeklipp (Wizards Of Waverly Place) =-.

 3. Alex p sier:

  Hadde behold penga selv

 4. JILL WHITE FANEBUST sier:

  Selvsagt skal politiet gi finnerlønn.Vedkommende har
  krav på det.Trenger ikke samtykke fra eier.

  JILL

 5. Jokke sier:

  Man er jo bra dum om man leverer pengene tilbake til Politiet (eller andre myndigheter), dvs rett i statskassa! Pengene er nesten garantert av ulovlig opprinnelse og ingen kommer vel neppe noen sinne til å forlange å få dem tilbake. Ville heller delt dem ut til =Oslo selgerne (og spandert en fest på mine venner)

 6. Anonym sier:

  Hadde beholdt pengene selv. Bare vært litt diskret.

 7. linni sier:

  Jeg ville helt klart beholdt pengene selv. Hadde sikkert kommet godt med, hehe 🙂

 8. eva sier:

  Gitt dem til Onkel Politi.

  Gud veit hvor de pengene kommer fra, om de er ekte eller om serienummerne deres er registrert noe sted. Ville ikke være bekvem med å bruke ukjente dirty money. Kjipt forklaringsproblem dersom man blir tatt med buksa nede når de skal brukes eller veksles.

 9. jajøss sier:

  For et naut!!!
  Nå er det jo politiet/staten som godter seg med disse pengene.
  her var det en gyllen anledning til å komme seg litt opp.
  Finneren har tydeligvis nok penger selv.og den som har surret de vekk også. …finnerlønn???..glem det,tro heller på julenissen.
  ..Nei ta til vett folkens!,alle vet at det er penga som råder.
  ærlighet er ris til egen bak!Finneren er vinneren i alle andre land.Under den Norske nisselua er det bare flass!

  med forbehold om trykkleif.
  jajøss.

 10. Skrulle sier:

  nå sies det at flere finnere har meldt seg !
  Nordmenn er utrolige, nå skal snyltere, svindlere og falske glis lure til seg finnerlønnen.
  Fantstisk bra, ler så jeg griner.

 11. Gitt dem til Onkel Politi.
  .-= Jennifer Megan´s last blog ..At last Gmail gets Offline Attachment Support =-.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.