Tårnåsen fire

To loose your school|Å miste sin skole

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]

Tårnåsen fire
Foto: Truls Grande/FirstFoto

(Klikk her for norsk versjon av posten)
470 children and 60 adults lost their school last night – a tragedy. 4 kids has been arrested taken in for interrogation, suspected of playing with fire and causing this, that makes it kind of more tragic. I can’t image the sorrow they must be experiencing now. I hope the 4 kids’ family are doing ok and that they are taken care of by the local community. It can happen in the best families. People love rumors and it didn’t take long before people knew who they were – typical human beings, we love it.

Its though for a kid to loose their school, it means a lot to them – we must not forget that they spend large amounts of their life in those buildings.

Links (Norwegian): TV2, DB, VG, VG, VG[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]

Tårnåsen fire
Foto: Truls Grande/FirstFoto

I går kveld brant Tårnåsen skole på Oppegård ned og 470 barn mistet sin skole, 60 voksne mistet sin arbeidsplass – jeg har ikke ord for hvor tragisk dette er. Skolen er en stor del av livet til barna og for mange vil det nok være tøft å se sin skole i ruiner.

Jeg håper kommunen og lokalfolket tar godt vare på de pårørende, mest tenker jeg på familiene til de fire som mest sannsynlig gjorde dette ved et uhell. Baksnakking, heksejakt og skulende blikk er en hard straff for foreldre som uskyldig blir blandet opp i dette. Det tok ikke lange tiden før ryktene gikk og man visste raskt hvem som var innblandet og hva foreldrene deres jobbet som – det er ekkelt hvor vi mennesker elsker å baksnakke. Man kan selvfølgelig begynne å diskutere opp og ned i mente om oppdragelse og hele pakken men vær så snill og ikke begynn med slike diskusjoner nå. Ta vare på de innblannede og snakk med dem. Ungene har nok fått sin straff allerede, det må ha vært forferdelig for dem og se at de mistet kontrollen.

Om noe bør diskuteres hett i media så er det etter min mening standarden på norske skoler. Er vi ikke så nøye med brannsikkerhet på skolene lenger?

Lenker: TV2, DB, VG, VG, VG, VG[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

11 kommentarer til “To loose your school|Å miste sin skole”

 1. fe avatar
  fe

  Kanksje litt drøyt å si at de fire barna er arrestert? De er inne til avhør, men jeg tipper de får sove hjemme i natt.

  1. oyvind avatar

   Godt poeng, takk.

 2. Bente avatar

  Hei
  Vi har tydeligvis tenkt samme tanke:) Våre innlegg ber om det samme fra folkene rundt de innvolverte. Bra skrevet.
  .-= Bente´s last blog ..Fikk mitt nye Søsterur i posten i dag:)Takk Klokker.no =-.

  1. oyvind avatar

   Ah flott! 🙂 godt at det er flere som tenker slik.

 3. Rickart avatar
  Rickart

  Haha, Det må være digg for de barna som slipper å gå på skolen, litt fri er jo ikke så dårlig.

 4. Emm avatar

  Oh no! That is quite tragic and I’m sure is more than a little bit traumatic for the kids. It must be hard to be the kids that started the fire right now… probably a silly prank gone horribly wrong!
  .-= Emm´s last blog ..Wordless Wednesday ~ 15: Spiralling =-.

 5. Mette avatar
  Mette

  Richart, ungene syntes det er bra med fri, MEN ikke av denne grunnen, har selv et barn på den skolen å kan forsikre deg om at de fleste ikke syntes dette er gøy. Til Øyvind, kunne ikke ha sagt det bedre selv 🙂

 6. FishHawk avatar

  “Øblog” has been included in this weeks Sites To See. I hope you like the image I featured, and I hope this helps to attract many new visitors here.

  http://asthecrackerheadcrumbles.blogspot.com/2010/03/sites-to-see_19.html
  .-= FishHawk´s last blog ..Sites To See =-.

  1. oyvind avatar

   Thank you! I am honored! You won’t believe what happened to your comment here. *blush* The spam-filter took it. I am so sorry. Kind of funny though, I noticed it when I was reading your “Come Monday Insane Comments” post… 😀

 7. The Twitterer avatar

  the day after our elementary graduation, our school was burned also. i felt really bad at that time because even if we are already graduates, only the ashes remain of the school where we spent almost 6 years of our childhood.
  .-= The Twitterer´s last blog ..A Dozen Thanks =-.

  1. oyvind avatar

   That is sad, it hurts a lot to loose a school, even if it isn’t your own property.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.