Norwegian of the year 2010 thrown out of Norway|Surrealistisk innblikk i et liv

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]Madina Salamova (aka Maria Amelie) is Norwegian of the year 2010 but yesterday she was deported out of Norway. Its surealistic but I find it interesting to read every day how Norway treats human beings seeking shelter in our country. I feel embarrassed to how Norway treat her, but she is just one of the thousands who are treated the same way. But she gives this a face.

Heres from the Wikipedia about Madina:

Madina Salamova, better known by the pseudonym Maria Amelie, is a Russian-born writer and blogger who lived as an undocumented immigrant in Norway between 2000 and 2011. She was deported from Norway to Russia on 24 January 2011.

She arrived in Finland together with her family in 2000 as asylum seekers. After being turned down for asylum there, they travelled to Norway and filed an application asylum there in 2002. The application was turned down by Norwegian immigration authorities, and the appeal was turned down by the Norwegian Immigration Appeals Board in 2003. She and her family then filed a lawsuit, but the Oslo District Court found in favor of the decision of March 2004. After the verdict Maria Amelie and her family went into hiding.

In 2010 she was named “Norwegian of the year” by the leftist Norwegian news magazine Ny Tid because of her contributions to the public debate on the political and social rights of undocumented immigrants in Norway. In 2011, she became the center of a political controversy when she was arrested and denied asylum or residency on humanitarian grounds in Norway.[8] The Oslo District Court originally remanded her into custody until her deportation, but she was released after appealing to Borgarting Appeals Court.

The interest from the media after her arrest has been intense. In the first five days after she was arrested, more than 550 articles were written about her in print newspapers, and her name has frequently mentioned in Norwegian television news broadcasts. Her Facebook support page has gained more than 88,000 supporters and the Norwegian Amnesty International has its own signature campaign for Maria Amalie that by 23 January 2011 had over 28,000 signatures.

[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Er det galt av meg å synes det er helt greit at media følger Madina Salamova (artistnavn: Maria Amelie) time for time? For meg personlig betyr det at jeg lærer mer om prosesser i Norge og hvordan man behandler levende mennesker, unge og gamle. Jeg har inntrykk av at hver uke så er titalls med mennesker i samme situasjon som Madina, men de får ikke samme oppmerksomhet. Jada jeg vet at hun egentlig skulle ha vært sendt ut i 2003 men gjemte seg for myndighetene men jeg tenker; skal det en så omfattende, år-lang og nerveødeleggende prosess til for å utføre sakens endelige avgjørelse? Var det så vanskelig for myndighetene å finne henne i 2003 og helt til 2010? Måtte hun bli årets nordmann, skrive bok og mastergrad for at myndighetene klarte å finne henne? Problemet er at media ikke alltid skriver korrekte opplysninger, men er man litt obs så får man luket ut disse.

Man kan si mye om VG men når de går inn for å dekke en sak så gir de seg ikke. I kveld kom artikkelen Papirløse Boris i Moskva: – Jeg lever som et dyr, vi i trygge Norge har godt av å lese hvordan landet vårt behandler mennesker.

Jeg er fristet til å si at vi trenger en ny regel; om myndighetene ikke klarer (les: har kompetanse til) å fakke ulovlige papirløse innen 2 år etter saksbehandling så fortjener vedkommende å få bli her. Å drive tautrekking i media i månedsvis er bare psykisk plaging. Det er klart de klorer seg til flagget vårt!

Uansett hva som er rett og galt i saken så synes jeg at ingen mennesker fortjener den behandling Madina har fått – hun fortjener ro og fred i livet. Enten må noen en gang for alle fjerne muligheten for henne å komme til Norge, ellers må de tilby henne statsborgerskap. Å drive byråkratspill i hytt og pine, frem og tilbake er etter mitt syn samfunnsdestruktivt. Det høres kanskje kynisk ut men er det ikke bedre å avslutte en sak istedet for å leve i mange år uten å ha peiling på hva fremtiden kan bringe? Det gjelder egentlig alle asylsøkere, det er tragisk å lese om de 300 barn som har levd mer enn tre år på mottak, hva er det slags behandling? Det er trist at vi ikke får lese om alle disse, hver og en skulle i det minste ha fått en artikkel. Det var ganske surrealistisk å få følge Madina da hun ble sendt ut mandag, spesielt samtidig som tragedien i Moskva.

Til dere som hater medieoppslagene om Madina; rull videre og les neste artikkel. Til dere andre, Siste Skanse har skrevet en god del bra stoff om saken.

I dag skriver VG om en gruppe tvangsutsendte tsjetsjenere som kan være i livsfare, til sammen 50 personer, både barn og voksne. De har vært i motstandsbevegelsen og frykter at de kommer til å bli drept ved tilbakesending. Jeg bare spør: hvor er de kraftige reaksjonene nå da? Vil media følge dem time for time slik at vi kan se at de overlever?

Vi har sett opptøyer blandt asylsøkere i Norge, vil det bare bli verre og verre? I Hellas har det tatt helt av, det er ikke uten grunn at Norge har stoppet utsendelse av mennesker som har fått avslag til Hellas. I dag startet flere hundre ulovlige innvandrere sultestreik, på tv i går fikk vi se hvorfor. Forholdene er uutholdelige, er de bedre i Norge? Selv har jeg aldri vært på et asylmottak men av bilder ser det ganske livløst ut.

Lenker:
Klump i magen
Madina blogger fra et hemmelig sted
Madina om det første døgnet i Moskva[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

25 Responses

 1. GRO BERG sier:

  Tar det som en selvfølge alle som oppholder seg ulovlig i landet er sendt ut av landet innen helgen.Ink Kreker og den Russiske nazisten som sitter fengslet.Regjeringen ane ikke hvor mange som oppholder seg ulovlig.Utall lever i det skjulte.

  GRO

 2. Anne sier:

  Vi må faktisk stole på at UDI og UNE gjør jobben sin – og det tror jeg de gjør iom. at de bruker så lang tid på saksbehandlingen. Vi kan ikke la alle de som får avslag allikevel få bli!

 3. olsen sier:

  Ja vi får vel la alle som lider i verden komme til Norge….. de som lider mest er vel de som ikke har råd til og ta seg til Norge…men de som kommer har jo ressurser til og komme…. Vi får vel la grensene stå oppe…. hva mer kan man si….

 4. Anders sier:

  “Årets nordmann”…
  Ja, det er en gjev pris.
  Spesielt når man ser hvem som føler seg som rette instans til å dele ut en slik pris.
  Ny Tid? Hva pokker er det. Ikke mange som hadde hørt om den blekka før denne såpeoperaen.

 5. musawi melake sier:

  I Norge er det vanlig at den som prøver å være ærlig blir straffet. Tenk for eksempel hva som ville skje, det er det som vanligvis skjer, om e havner hos feil arbeidsgiver, privat useriøse aktører, som både underslår arbeideren og snyter saktten. Om man tar kontakt med likningsmyndigheter og fremlegger alle opplysninger, vil man få beskjed om å betale et skatte for det de anser som man har tjent hos firamet. Her nytter ikke å si at man egentlig er blitt trukket et beløp av arbeidsgiveren og det er sistnevnte som ikke har betalt det til skatteetaten.

  På samme måte prøvde denne damen å stå frem i håp om å oppnå rettferd, men det som hun har mottatt er straff og fornærmelse. Selvfølgelig har hun gjort en god del illegale ting, og hun må bli straffet for det, men samtidig har hun ikke krevd konvertering av øvrige befolkning til noen fremmed politisk eller ideologisk organisering. Hun har ikke krevd Halal mat selv når hun ble kastet i arrest, og heller ikke har hun påstått at alle som har annen seksuellegning skulle bli steinet til døden eller foreslått å endre utdanningssystemet til å gi økt kunskap om Pakistan eler Russland slik noen hadde gjort.

  Det store spørsmålet nå er om Jens og jengen har klart og løse illegale innvandrere overnatta kun ved å krenke og sette denne stakars damens liv i fare. Det finnes folk som fortsatt jobber på svart og lever slik de ønsker uten problemer. Det trengs en omfattende militæraksjon om Jens vil fange dem, og selv om han klarer å fange dem, er det lite trolig at hjemlandet vil ta imot dem, for det er på en måte å øke valuta beholdningen til disse landene at dem vil nekte plent å ta dem tilbake.

 6. Paul Eric Lochli sier:

  Just for your Info..
  This is so Corrupt!

  I Came to Norway for a Holiday in 1993 with my newly born son.
  Was Robed by the mother, and imminently threaten to leave the country.

  I went to court in 1995 Against my now X wife for custody over our son.
  Was awarded Duel custody and told i have to work to pay for him.
  Few months after UDI calls and removed me from my job.
  Reason is they said i don’t see my son… there bases of the info is 1 sided.. due to they never consulted me or any of my witnesses.

  I was re- married in 2000 to another Norwegian women .. who used me to get pregnant so she can have a life change. I have a daughter with her who will soon be 11, I have not scene her yet due to the UDI keeps me trapped In Bergen.
  UDI sends out paper work giving a estimate in the length of time used in each case.. mine is said to be a year… They have dissolved years of my life and my sons life by taken 5 or more years to come up with a reply.
  When i broken my back in 2000 on a Norwegian job.. the UDI took away all rights from me and refused me a operation.. I suffered for 4.5 years in agony until they had no choice to operate on me.. since then never been allowed a doctor or a physical therapist.

  My son has developed many social and mental problems over this situation. he has been burned and beaten by his Step father and mother many times. and nothing has been done against them.
  this ended with my son living with me.

  UDi have received papers regarding courts, schools , barnevern. Nav only to make comments that they don’t believe them.

  It has been 18 years of hell here.. And i have been deined of my Family as well as a economy inwich UDI have taken the best year’s of my life they still do not answer my case.

  But here now this Russian can stay here..???

  Where is the Justice of this country?

  • oyvind sier:

   Hi Paul, are you the Paul from the dance festival here in Bergen years ago?

  • en som vet sier:

   Maybe you should try to give youre passport to the police so you can get work permit in norway..

  • uralque sier:

   to me it looks like u dont want to be in norway.. so why stay?
   living here 18 years… and not write in norwegian lang. is it cause u dont bother about to learn this language? or? and even if u lives here without papers, u have rights to have a lawyer so why whine?
   if u want to stay here…
   -go get a good lawyer…..
   -start learn the language, even to write it.

   if not… go home

   i migh sound hash to u but it is not my intension to be. for me ur most welcome to stay, but start work on the right path to intigreate ur self. grab the uppertunities to learn more and more.

 7. Ev-E sier:

  Actually, this case is about her being moved out of the country.

  She’s in Russia now, good riddance.

 8. Mats. E.E. sier:

  “Jeg bare spør: hvor er de kraftige reaksjonene nå da?”

  Nøyaktig det samme spør jeg, og kommer til å mase om det i fremtiden.

 9. Fjordlykke sier:

  Og så er hun så nære terroraksjon og blodbad på Moskvas flyplass! Sprøtt. Forstår godt at hun ikke vil bo i Russland…

  P.s titter også innom for å si at jeg har en liten koselig utfordring til deg på bloggen min:)

  • oyvind sier:

   Ja det var ekkelt å lese om terroraksjonen samtidig som vi satt og leste at hun var på flyet på vei til Moskva. Skal titte innom utfordringen nuh! 🙂

 10. Solaris sier:

  Russland er et herlig land.
  Jeg har selv leilighet i Moskva og stortrives.

  Registrerer at Madina Salamova allerede nå begynner å slappe av.
  Moskva er som hun sier en nydelig by. Folkene der er fantastiske!!
  Etter noen måneder i denne herlig byen så er det ikke sikkert at hun vil tilbake til Norge igjen.
  VG derimot driver en kontinuerlig løgnpropaganda på linje med Joseph Goebbels.
  Svartmaling og overdrivelser vil ingen ende ta.

  Hadde VG bestemt politikken i Norge, så hadde vi fått 1 milliard nye innbyggere, samt en blodig borgerkrig på under ett år.
  Noen ganger trenger ressurspersoner å bosette seg i sine hjemland, slik at de landene også kan bygge seg opp.
  Det er ikke nødvendigvis snillisme som er det beste for verden, selv om enkelte naive småjenter på dette forumet tydeligvis tror det..

  • Smaro sier:

   Helt enig med deg SOLARIS, kunne ikke sagt det bedre selv. Alt for mange heart-bleeders der ute. Patricia Highsmith skrev engang en fin bok om en ung naiv jente som på reise i Zanzibar, trodde hun skulle klare å hjelpe alle fattige der med sin inngripen. Det hele endte i lort. Det hun gjorde virket til sist mot sin hensikt. Å ønske at Madina-saken skal tvinge gjennom en mer liberal politikk er ren galskap i og med at vi allerede sliter med integrering. Spes. i Oslo-området hvor det hersker getto-tilstander i deler av byen.

 11. BalleKlorin sier:

  Kan vi ikke bare la alle som kommer innenfor grensene våre bare få bli? De kan jo være her i noen måneder, leve av kriminalitet eller prostitusjon eller noe sånt – og deretter melde seg for norsk pass på nærmeste politistasjon. Det bør ikke være krav til legitimasjon eller lignende, de kan oppgi hva de heter eller har lyst til å hete, opprinnelsesland kan velges etter hva som passer best – hvor man er mest forfulgt osv.

  Jeg ser ingen grunn til at vi skal stille noen krav om vandel, utdannelse eller annet som kan gjøre det vanskeligere å bli integrert i den leiligheten de må få. Deretter er det familiegjenforening, slik at bare en behøver å betale sin egen reise – vi betaler selvfølgelig for den utvidede familien.

  Dette blir bra!

 12. kim sier:

  Gleder meg til hun kommer tilbake igjen og regjeringen krever henne for svart arbeid 8 år med renter, får virkelig håpe hun selger godt med denne boken sin som hun så meget smart har gitt verdens publisitet.

 13. KJELL sier:

  Russland er uansett ikke noe bra sted for svarte, det er mye rasisme der med alvorlige angrep. En svart vil alltid gå i frykt i Moskva. Jeg skulle gjerne invitere Boris hit. Han høres også ut som en skikkelig kar som ville være et godt tilskudd for Norge, så alle burde bli fornøyd med å få ham hit, utenom ortodokse rasister da.

 14. FishHawk sier:

  Well, it is good to know that we Americans are not the only narrow-minded, selfish jerks about the like! No, it is really not.

 15. Bjart Eigil sier:

  En av de vanskeligste bieffektene i denne prekære saken, er å lese alle usaklige og respektløse kommentarer og innlegg som tyter frem over alt. Jeg visste ikke det bodde så mange personer i Norge med så mangelfull anstendighet og evne til empati.

  Hadde det vært et valg mellom å sende ut Madina Salamova og en av mine landsmenn som så uhemmet spyr ut sitt hat der de kan finne et påskudd, vet jeg godt hvem jeg ville velge. Det ville ikke være Madina Salamova jeg vill be om å dra til utlandet.

 16. Sønnen min kom hjem i dag og kunne fortelle at beste kompisen hans skulle tvangssendes til Tsjetsjnia, tårene rant.
  Han er 9 år og sitter og googler om Tsjetsjenia, og skjønner ikke hvorfor noen skal tvangsendes dit. Det er FARLIG der mamma sier han, og gråter.
  Jeg har ingen svar å gi han, bare at det er blodig urettferdig.
  Gutten har bodd mesteparten av sitt liv i Norge, snakker flytende norsk og har mindre søsken.
  Jeg kan bare ikke forstå hvordan NOEN kan se noe rettferdighet i at barn som ser på Norge som sitt hjemland skal tvangsendes ut.
  Skal vi bli et folk uten empati, hær vi sitter i verdens rikeste land?
  Jeg forstår bare ikke hvordan vi kan rettferdig gjøre å la svake mennesker som har hatt masse motgang gå gjennom år med usikkerhet, for å så bli kastet ut på dagen.
  Hvor er medmenneskligheten?

  • oyvind sier:

   Veldig trist å høre, ja man kan bli matt av hvor lite folk bryr seg. Men jeg tror kanskje det er lettere å legge merke til de negative, de som fortsatt henger med vegrer seg ofte for å skrive sine meninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.